Nyheter 2018-06-10 Vinst mot Varberg BoIS Vinst mot Varberg BoIS
2018-06-10   Skrivet av:

IK Brage kom snabbt igen efter förlusten borta mot Norrby IF i förra omgången, och tog säsongens fjärde seger efter 1-0 (0-0) hemma mot Varbergs BoIS i en jämn tillställning.
-Det var fruktansvärt hårt i dag, säger Brages assisterande tränare Bernhard Brcic. 

 

Varberg stod upp riktigt bra och hemmalaget fick kriga för ta hem alla tre poängen. Segerskytt blev anfallaren Marcus Astvald som gjorde matchens enda mål i 70:e matchminuten när han satte bollen utom räckhåll för Varbergs målvakt Matthew Pyzdrowski.
-Jag sökte mig åt vänster och kombinerade med Robbin Sellin. Jag fick tillbaka bollen och lade in den i bortre, säger 1-0-målskytten.

 

Varberg försökte sedan lyfta upp spelet på jakt efter en kvittering. Närmast var Oliver Stanisic som nickade utanför i första tilläggsminuten och inhopparen Pontus Almqvist som fick iväg ett skott som Peter Rosendal kunde ta hand om i den fjärde och sista stopptidsminuten.
-Det satt hårt åt i dag. Det var en dålig dag på jobbet från vår sida, men det är en styrka att ta tre poäng även sådan dagar, säger Astvald.

 

För Varbergs BoIS del var det femte raka uddamålsförlusten. Laget gjorde ändå en godkänd insats och ingen hade protesterat om halläningarna fått med sig minst en poäng.
-Jag är trött på uddamålsförluster, säger BoIS mittfältare Teddy Bergqvist som var inblandad i två av gästernas bästa målchanser i slutet av första halvleken vid ställningen 0-0.
Först var det ett avslut som han inte träffade helt rent och sedan en framspelning till Joel Palmquist som var nära att resultera.
-Vid första läget studsade bollen ner, jag tänkte placera den men fick ingen träff.
På stopptid i första halvleken kom nästa chans för gästerna, när han hittade Palmquist i djupet, men där Peter Rosendal hann före och kunde nypa bollen framför fötterna på BoIS-spelaren.
-Joel (Palmquist) gör en bra löpning och timar passningen, synd det inte blir mål, säger Teddy som pekar på en av anledningarna till förlusten var de trubbiga avsluten.
-Vi måste bli mer kliniska.

 

Brages assisterande tränare Bernhard Brcic, tar i första hand med sig poängen efter matchen. Att spelet inte funkade kommer i andra hand.
-Det finns sköna trepoängare, men också fula. Vi kommer inte upp i nivå, men vinner med 1-0. I dag är det otroligt viktigt vi vinner.
Brcic tyckte Varberg gjorde det svårt att få igång det egna spelet.
-Vi fick problem med deras höga press.

 

IK Brage hade gjort två förändring i startelvan sedan matchen mot Norrby. Backarna Mattias Liljestrand och Jalid Kerkich Amar fick förtroendet från start i stället för Carlos Garcia och Simon Stenberg.

 

Varberg spelade enkelt och prioterade i inledningen av matchen ett säkert spel, där man vårdade bollen inom laget. Brage hade svårt hitta luckor för att ta sig igenom ett disciplinerat BoIS-försvar.
Första riktiga farligheten kom i 34:e matchminuten när Alexander Zetterström hittade Astvald, men där duktige Matthew Pyzdrowski var först ut.
Varberg slarvade en del i passningsspelet, men skapade ändå en del lägen när passningarna hittade rätt adress. Nahom Girmani Netabay var duktig på mitten och var den som låg bakom en del farligheter.
Sista tjugo av första halvleken hade gästerna några vassa lägen där Teddy Bergqvist ofta var inblandad.
-Första tjugo var sådär och det är Brage som tar tag i det, men sedan tycker jag att vi tar över, säger Bergqvist som är på lån från Malmö FF.
Men Peter Rosendal visade han är en av seriens bästa målvakter, där han var på tårna och var var snabbt ute och och kunde ta bollen framför framrusande Joel Palmquist på stopptid i första.
-Han gör en fantastisk räddning när de löper in bakom vår backlinje, säger Bernhard Brcic.

 

Dock ska också sägas Brage hade en bra chans i slutet av första när Robbin Sellin, kombinerade sig fram med hjälp av Alexandersson och Astvald, men där Varbergsmålvakten kunde rädda.

 

Varberg, där Albert Ejupi var tillbaka på mittfältet, fortsatte spela lugnt och säkert i andra halvleken. Laget ägde mycket boll och det luktade småfarligt vid några tillfällen.
-Men jag tycker deras press avtar i andra och vi lyckas lösa det, säger Bernhard Brcic som menade den tryckande värmen bidrog en del av spelets kvalitet.
-Den påverkade procentuellt en del av spelet och vi kanske kanske var lite slarviga i vissa moment. Men man måste också ta hänsyn till motståndarna som gjorde det bra.

 

Brage skulle ta ledningen med 1-0 med tjugo ordinarie minuter kvar av matchen när Marcus Astvald med sitt andra mål för säsongen fick utrymme att sikta och sätta bollen i nät.
Var det nervöst innan att ni inte fick hål på de?
-Nej, vi vet om att om vi fortsätter trumma på så kommer målen. Men det var en seg match från vår sida, och det gäller ta tillvara på lägena man får. I dag var det vi som gjorde det.

 

Varberg kämpade och slet och var välorganiserade i sitt spel.
-De åker hit som underdogs. Vi brukar styra och ställa här hemma. Men de packar ihop det och gör det trångt för oss, sedan ligger de och kontrar. Men det är en styrka av oss att vinna fast vi gör en dålig match, säger Astvald.

 

Varbergs Teddy Bergqvist tyckte målet kom överraskande när man till synes hade bra kontroll på matchen.
-Det kom från ingenstans. Jag tycker om någon ska vinna i dag så är det vi.
Vad tyckte du om Brage?
-De var helt okay. Det var som förväntat. På förhand trodde jag vi skulle vinna, men nu blev det inte så, säger han efter BoIS åttonde förlust på tolv matcher. Men än har han inte gett upp på långa vägar.
-Det är många poäng kvar att spela om.

 

För Brage betyder segern att man klättrade till sjunde plats i en haltande tabell. Extra skönt komma igen snabbt efter förra matchen mot Norrby då inte mycket fungerade.
-Det var viktigt att vi studsade tillbaka direkt. Mot Norrby kom vi inte alls upp i normal nivå. I dag är det en nivå som är bättre, säger Brcic.

 

Framförallt försvarsspelet fungerade mycket bra och Varberg hade trots stort bollinnehav omsätta det till alltför många klara målchanser.
I slutet flyttade Varberg upp mycket folk i anfallet, till och med målvakten Pyzdrowski följde med upp i straffområdet på stopptiden.
-De lyfte mycket långt, men vår backlinje stod upp väldigt bra i 95 minuter.
Vad är du mest nöjd med idag?
-Att vi håller nollan. Vi ligger bra i positionerna och har de framför oss hela tiden och släpper till få chanser, säger Bernhard Brcic.

 

Nästa match för Brage är borta mot Landskrona Bois nästa lördag.
-Det blir en tuff match. De har gjort det bra. Men vi åker ner med tre poäng i ryggen och en positiv känsla. Jag hoppas vi kan åka därifrån med tre poäng, säger Marcus Astvald.

 

Text: Olov Lindgren

Foto: Pic Agency Janne Nilson


Lämna kommentarer

IK Brage-Varbergs BoIS FC 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 (70) Marcus Astvald.
Varning. Brage: Mattias Liljestrand . Varberg: Hampus Zackrisson, Jakob Bergman.
Domare: Nermin Cisic. Assisterande domare: Conny Hugman, Youssef Bennani.
Publik: 1096 (Domnarvsvallen).

 

IK BRAGE (4-4-2):
Peter Rosendal-Jalid Kerkich Amar (Carlos Garcia Amrosiani, 86), Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes (Simon Stenberg, 83)-Robbin Sellin (K), Benjamin Hjertstrand (Erik Nilsson, 74), Oscar Lundin, Anton Lundin-Simon Alexandersson, Marcus Astvald. Ersättare: Oliver Bergman (mv), Viktor Bergh, Samuel Aziz, Memocan Elalmis.

 

VARBERGS BoIS FC (5-3-1-1):
Matthew Pyzdrowski (K)-Hampus Bohman, Hampus Zackrisson, Oliver Stanisic, Sebastian Möller (Albin Skoglund, 62), Jakob Bergman-Teddy Bergqvist (Pontus Almqvist, 79), Albert Ejupi, Nahom Girmani Netabay-Joel Palmquist (Eddie Tran, 62)-Perparim Beqaj. Ersättare: Albin Svensson (mv), Joakim Lindner. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.