Nyheter VSK:s Emir Smajic inför kvällens match på Domnarvsvallen 2017-08-28 VSK:s Emir Smajic inför kvällens match på Domnarvsvallen
2017-08-28   Skrivet av:

Ett av Västerås SK:s sommarförvärv är 28-årige anfallaren Emir Smajic som närmast kommer från Achilles ’29 i nederländska andradivisionen.

 

I hemmadebuten mot Arameisk-Syrianska IF förra helgen blev det förlust med 1-2 efter en medioker insats från Västerås SK.

-Om jag ska vara ärlig så var det en skitmatch från oss, säger Smajic som finner klen tröst han blev vald som VKS:s bästa spelare.

-Det spelade ingen roll, när vi förlorade.

 

Förväntningarna var stora på Västerås SK i första matchen efter sommaruppehållet, men det mesta gick snett på Solid Park Arena. Nahir Oyal gjorde både 0-1 (24′) och 0-2 (51′) för gästande Arameisk-Syrianska innan Alan Kosik reducerade på stopptid till 1-2.

-Det var inte mycket som stämde. Man vill bara glömma matchen och dra lärdom av den och tänka på nästa fight mot Brage. Vi nådde inte upp i vår potential helt enkelt. Ibland kan det bli sådana matcher. Det är viktigt man lär sig och gör det bättre till nästa gång, säger Smajic som själv vill beskriva sig som en stor och stark powerforward.

 

Trots han bara är 28 år har Emir hunnit med flera klubbar. Det blir hans andra sejour i VSK, då han våren 2012 gjorde tolv matcher för grönvitt. Innan dess spelade han för Gamla Upsala SK och IK Sirius. Sommaren 2012 skrev han på för Östersunds FK där han stannade fram till förra sommaren. Hösten 2016 var han med att vinna division 1 Norra för IF Brommapojkarna. Vårsäsongen spelade han i Achilles ´29 innan VSK lockade.

 

Hur har det varit att komma in i Västerås SK?

-Det har funkat jättebra. Jag känner laget sedan tidigare och de känner mig, så det har inte varit några svårigheter.

 

Senaste klubbadressen var Achilles ’29 från som hör hemma i Nederländernas motsvarigheten till superettan i Sverige.

-Det var en rolig fotboll med bra kvalitet och fart. Det var en stor skillnad från den svenska fotbollen. Mer teknisk och och inte lika taktiskt. Roligare för publiken att titta på och en rolig upplevelse, säger Emir som under våren spelade 14 matcher för klubben.

 

Förra hösten var han med att föra upp IF Brommapojkarna till serieseger i Division 1. Att jämföra fjolårets seriesegrare med nuvarande serieledarna tycker han inte är lätt.

-Jag har svårt att uttala mig om hur bra Brage är i jämförelse med BP i fjol. Jag såg när de mötte Västerås i våras i serien men har sett Brage för lite. Men de har gjort det jäkla bra med tanke på position och poäng som de har spelat in. Så det är ju något som de gör bra.

 

Emir väntar sig en match i publikens smak på måndag där båda lagen behöver poäng.

-Brage har hemmaplan, de leder serien. Både vi och de vill vinna. Det är två starka lag både defensivt och offensivt med många bra spelare. Jag tror det kommer bli en öppen och rolig match.

 

Efter att både Umeå FC och Akropolis IF vunnit på söndagen har Västerås SK tio poäng upp till tvåan UFC på kvalplats och ytterligare fyra till ledande IK Brage. Emir Smajic menar dock man inte har gett upp hoppet att komma topp två.

-Vi tror på det. Men jag tänker inte så mycket på tabellplaceringar. Jag har fokus på matchen i morgon, sedan tar jag matchen därpå, och så vidare. Sedan får vi se när serien är slut var vi ligger i tabellen och förhoppningsvis har vi gjort det tillräckligt bra för att det ska räcka. Självklart är målet att gå upp. Det är klubbens och spelarnas målsättning.

 

/Olov Lindgren

 

Matchen spelas idag (måndag) och startar kl.19.00 på Domnarvsvallen. Biljetter köper ni billigast och enklast via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Välkomna!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.