Nyheter Wålemark förväntansfull: "Bra att det äntligen börjar" 2015-04-10 Wålemark förväntansfull: "Bra att det äntligen börjar"
2015-04-10   Skrivet av:

Försäsongen har varit lång. Men nu är det äntligen dags för allvar när poäng står på spel då Brage på lördag reser till Stockholm och Grimsta IP.

Bragetränaren Bosse Wålemark ser med tillförsikt fram mot lördagens bortamöte mot nykomlingen Akropolis IF.

-Det känns bra att det börjar nu och det ska bli roligt spela matcher. Vi har en bra mix av äldre och yngre spelare som kan bemästra en riktig match på ett bra sätt.

 

Brage har av de flesta experter tippats som ett topplag i serien. Men det tror Bosse inte ska innebära någon extra press på spelarna.

-Vi var favoriter även förra året och då bemästrade killarna det på ett bra sätt.

IKB hamnade i fjol på en fin fjärdeplats i tabellen och många av supportarna hoppas på en bättre placering i år. Men Bo menar att det inte är ett måste att ta steget upp till SE just i år.

-Det viktigaste är att när Brage går upp en nivå till är att alla då måste vara klar för det. Sedan vet man inte om det blir i år eller om det tar ett eller två år. Vi ska bygga på sikt. Sedan vill jag att spelet ska bli bättre än förra säsongen och att det ska ge poäng i matcherna. Vi har inte någon jättestor trupp med många alternativ, men jag tror absolut vi kan vara med och kämpa högt upp i serien.

 

Nykomlingen Akropolis vann division 2 Norra Svealand i fjol och tippas i år hamna i mitten av serien.

-Vi har haft folk i Stockholm som sett dem i tre matcher. Det är inget typiskt Stockholmslag som spelar tekniskt med mycket kortpassningsspel. De blandar mycket med långa bollar. Akropolis är ett klokt spelande lag som har en bra forward och kreativa kanter. De har en bra balans i laget så det blir ingen lätt uppgift. Vi måste göra en jättebra prestation för att vinna.

 

Akropolis har lagt matchen på Grimsta IP, där Brommapojkarna har sin hemvist, då Akropolis ordinarie plan ännu inte är i speldugligt skick.

-Jag har många minnen från Grimsta. Jag har varit där flera gånger med Ljungskile. Sedan kommer jag ihåg när vi vann där med Brage med 1-2 och Dragan gjorde ett mål, minns Bosse om arenan där många talanger fostrats inom svensk fotboll.

Under veckan har Brage tränat på Gustafs konstgräs som påminner en del om mattan på Grimsta.

-Vi försöker träna på ett så likt konstgräs som möjligt veckan före, för att få bättre bollkontroll. I vissa matcher har det tagit ett tag innan vi kommit in i det, säger Bosse som hoppas att man kommer vara förberedda på underlaget.

 

I genrepet mot Carlstad United tvingades backen Gustaf Sundström kliva av i slutminuterna efter en smäll i höfttrakterna och är ett osäkert kort.

-Vi kommer testa honom i dag (fredag), liksom Pontus Hindrikes och Christian Eissele, säger Bosse Wålemark om truppstatusen.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.