Nyheter Wålemark "Vi har höjt oss för varje vecka" 2014-02-28 Wålemark "Vi har höjt oss för varje vecka"
2014-02-28   Skrivet av:

Brage spelar sin tredje träningsmatch när man reser till Kungsängen på lördag för att möta Sollentuna FK.

 

-Vi kommer säkert att få ett bra motstånd. De var ett topplag i tvåan ifjol och vill nog vara med i kampen om en plats till division 1 i år, säger Brages tränare Bo Wålemark.

 

Tidigare på försäsongen har Brage mött allsvenska Örebro SK och norrettan-kollegan VSK. Nu väntar alltså ett division 2-gäng.

-De har ett lag som ligger nästan under elitnivå och har nog många bra spelare som vill visa upp sig.

 

Senast mot Västerås fungerade försvarsspelet i det närmaste hundraprocentigt då man knappt släppte till någon målchans. Något man fortsatt arbetat med.

-Vi hade samma fokus på träningarna veckan efter Västeråsmatchen. Nu sista veckan har vi tränat på anfallsspelet där vi vill bli snabbare när vi får boll. Vi har också jobbat med inläggsspelet där det är viktigt att skapa ytor i boxen och ha folk där.

 

Den senaste veckan har 19-årige anfallaren Brwa Pishdari, som funnits med i Djurgården IF:s U19- och U21-lag provspelat, och väntas ta en plats i start XI:an imorgon.

-Det är en kille med bra karaktär. En bra person och klok spelare. Han har ett bra mottagningsspel och vasst skott. Det ska bli intressant att se honom imorgon.

 

Något som Bosse imorgon vill få svar på är hur dom spelare som tidigare inte fått så mycket speltid kommer att sköta sig.

-Markus Kellokumpu kommer att få mycket speltid. Sedan väntas Martin Rosell spela då det är ett frågetecken på Adam Gradén som fick en lårkaka tidigare i veckan på träningen. Peter Rosendahl kommer att vakta målet igen då Fredrik Andersson är skadad. Anfallaren Daniel Clark, som spelade mot Västerås, har gjort sin sista match i IKB. Åtminstone för tillfället.

-Han har fått ett kontraktsförslag från en annan klubb. Sedan får vi se i sommar hur det blir.

 

Bo Wålemark är annars nöjd med dom steg man har tagit framåt i vinter.

-Vi höjer oss en nivå varje vecka. Konditionen har också blivit bättre och bättre sedan januari.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.