Nyheter Wålemark: Vi måste ha rätt fokus 2014-05-10 Wålemark: Vi måste ha rätt fokus Domnarvallen
2014-05-10   Skrivet av:

Trots det ”bara” blev 1-1 senast mot Luleå, så tycker Brage bossen Bo Wålemark att det är en bra känsla i gänget, eftersom den matchen var spelmässigt en av de bästa under säsongen.

-Som du säger var det ett fall framåt mot Luleå. Alla var jättebra, och jag tycker att energin i laget var tillbaka. Det var en bra division 1 match.

 

När det gäller måndagens motståndare Västerås så har lagen redan stött på varandra på försäsongen. Det var en match som IKB vann med 3-0. Ändå menar Wålemark att VSK är ett lag som man ska ha respekt för, trots att de återfinns längst ner i tabellen.
-Alla matcher har ett eget liv.  De har fått en poäng på två hemmamatcher mot ganska bra lag. Det är lite oklart vad vi har för matchbild att vänta. De har varit aggresiva i sina två matcher på hemmaplan, och de brukar sätta press över hela banan. Innan match, är det alltid svårt att veta hur det kommer se ut, menar Bo.

 

Fyra poäng på de tre första omgångarna innebär att Brage återfinns i mitten av tabellen. Detta facit tycker Bo Wålemark är ganska bra, även om det är en dessa matcher som fortfarande gnager i bakhuvudet.
– Den enda matchen jag inte är nöjd med, är den mot Sylvia. Där var vi inte på tå, och det blev en för stor uppförsbacke. Annars har det sett bra ut. Det gäller att man har rätt fokus. Det är en jämn serie och det gäller inte att ge bort något. På sikt så hoppas jag att vi hittar en egen fotboll som vi vill spela.

 

Den senste träningsveckan har laget fortsatt jobbat med inläggsspelet, för att kunna göra det ännu vassare.
-Sedan har vi också tränat med försvarsspelet, som vi vill ska bli bättre, liksom att få upp tempot i spelet, säger Bo.

 

Västerås är ett lag som åtskilliga gånger har besökt Domnarsvallen, och på senare tid är det oftast Brage som gått segrande på hemmaplan. Det var 10 år senast som VSK vann på ”Vallen” efter det att superettans skytteliga vinnare det året, Stefan Bärlin, avgjorde efter paus, med sitt 1-2 mål, vilket var ett av Bärlins 23 mål den säsongen. Nu saknar Västerås någon målskytt av den kalibern, men ändå tror Bo Wålemark att det är en tuff match att vänta på måndag.
-Det är ett tekniskt spelande lag. De har mött en del bra lag. Jag hoppas att vi kan försvsra oss mot deras styrkor.
Saknas gör fortfarande Martin Rosell och Daniel Åkervall. Dessutom är det ett frågetecken för Robert Hedmans medverkan.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.