Nyheter Wålemark "Vill se rätt inställning" 2014-10-24 Wålemark "Vill se rätt inställning"
2014-10-24   Skrivet av:

Inför de två avslutande omgångarna av norrettan har Brage fortfarande chansen att komma topp 2.

 

Avståndet upp till ledande Frej är sex poäng, medan AFC United ligger fem pinnar före på kvalplats. Dalkurd, som senast vann borta mot Forward, passerade Brage i tabellen så läget ser onekligen tufft ut. IKB har också den sämsta målskillnaden av toppkvartetten.

 

Nu väntar bortamatch mot tabelljumbon Skellefteå FF på lördag.

-I första hand ska vi göra en bra match. Vi vet ju hur det ser ut med poäng och målskillnad och allt det där, säger Bragetränaren Bosse Wålemark.

Brage har +14 i målskillnad, att jämföras med Frej som har +23, AFC United +24 och Dalkurd +21.

-Vi går för seger sedan får vi se var det tar vägen. Vi vill visa upp en bra inställning och attityd som vi kan ta med till nästa säsong.

 

När lagen möttes i juli på Domnarvsvallen vann Brage med 2-0 efter två mål från Amor Layouni sista kvarten. Skellefteå stod då upp och stretade emot riktigt bra

-De spelar en fotboll där de vill passa sig fram genom mittfältet. De spelar oftast 4-2-3-1. De har haft en stor omsättning av spelare på grund av mycket skador, säger Wålemark.

 

Brage genomförde ett träningspass på fredagsförmiddagen innan de satte sig på bussen de dryga 70 milen upp till ett vintrigt Skellefteå, dit man beräknas ankomma mellan 7 och 8 i kväll.

-Jag hörde de hade mycket snö däruppe. Men det skulle bli mildare imorgon, säger Bo som får spela på en ny konstgräsmatta man anlagt på Norrvalla.

 

I Brage saknas fortfarande skadade trion Linus Zetterström, Patrik S:t Cyr och Modaser Zekria.

-Men annars ser det bra ut och alla är friska.

 

Skellefteå kommer närmast från en svidande 0-5 förlust mot IFK Luleå på Skogsvallen. Trots att Västerbottningarna har gått kräftgång har laget fortfarande chans rädda kontraktet då man har tre poäng upp till Valsta Syrianska på fast mark. Bosse Wålemark är osäker på hur mycket Skellefteå vågar anfalla.

-De måste absolut vinna och gå för det mot oss. Men det är svårt säga hur matchen kan komma se ut och de är nog inte så kaxiga efter senaste matchen. De kan ju inte bara ösa på utan att ha ordning bakåt. Men i det läge de är måste de i alla fall våga mer än säkra.

 

Bragetränaren vill se sina mannar visa upp rätt attityd på lördag.

-Det är nyckeln tillsammans med rätt inställning och vi måste upp sedan senast.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.