Nyheter Zetterström inför lördagens match mot J-Södra 2021-09-24 Zetterström inför lördagens match mot J-Södra
2021-09-24   Skrivet av:

På lördag klockan 17:00 springer våra grönvita mannar ut på Stadsparksvallens gräsmatta för att ta sig an Jönköping Södra i Superettans 22:a omgång. Mittbacken Alexander Zetterström berättar om hur laget förberett sig inför den viktiga bortamatchen.

Förra helgen slutade i besvikelse för IK Brage som åkte på en tung förlust mot GAIS hemma på Vallen.

 

– Vi har väl landat i att vi inte alls kommer upp i nivå, vi tar inte jobbet som vi ska göra och då blir det tyvärr att se ut som det gjorde. Är det för många som har en dålig dag och faller ur den ram vi har så blir prestationen så pass drabbad som den blev då, säger Zetterström.

 

Zetterström slår fast att han och de andra spelarna i truppen jobbat hårt på träningsplanen under veckan för att se till att prestationen ska vara bättre nu på lördag.

 

– Vi har såklart analyserat matchen mot GAIS och tittat på situationer där vi hade behövt kliva upp i en hårdare press istället för att jogga framåt. Det är någonting som gäller för alla spelare på planen. Vi har tittat på det och tagit med oss lärdomarna in i träningsveckan där jag tycker vi haft bra intensitet. Jag hoppas att vi ska kunna ta med oss det arbetet in till matchen mot Jönköping.

 

– Klebér (Saarenpää) har pratat med oss och understrukit vikten av att vi inte låter förlusten senast förstöra de matcher som återstår av säsongen. Det finns inte att vi ger upp och kastar in handduken, det är bara att ladda om och göra en bättre prestation som leder till ett bättre resultat.

 

– Det är klart att vi känner lite frustration kring vår situation, men samtidigt kan vi inte lägga för stort fokus på tabellen och hur mycket det skiljer hit och dit mellan lagen, då blir det negativt på planen också. Det är eventuellt en orsak till att det blev som det blev mot GAIS, att vi visste att det var en så viktig match och att vi var extra pressade. Vi måste verkligen försöka trycka bort tankar av det slaget, om man springer och tänker på sådant på planen så blir det inte bra helt enkelt.

 

Med nio matcher kvar av säsongen finns det fortsatt många poäng att spela om. Zetterström vittnar om en bra känsla i truppen trots det pressade läget.

 

– Vi är medvetna om att vi är i en pressad situation, det är inte konstigt att folk utanför är besvikna, men för oss gäller det att hantera situationen på rätt sätt. Vi har sittningar med hela spelartruppen varje vecka där vi kan prata om vad vi känner och jag tycker att de samtalen har varit bra för oss. Vi vet att vi är bra, men vi har haft problem med skador och så men det börjar ljusna på den fronten.

 

– Efter matchen mot GAIS så har vi verkligen tryckt på att resultatet inte får påverka oss för mycket negativt. Det är trots allt nio matcher kvar och vi har sagt att vi ska ha en vanlig stämning i omklädningsrummet där vi kan skämta med varandra och ha kul mellan träningspassen. Det får inte bli en dålig stämning som genomsyrar allting. Vi är medvetna om att det här betyder mycket, men samtidigt får vi inte göra en allt för stor sak av det hela eftersom det skulle leda till att vi tar med oss en negativ känsla ut på planen. Vi måste komma ihåg att fortsätta framåt i en positiv anda.

 

På lördag har spelarna chans att revanschera sig efter förlusten när Jönköping Södra står för motståndet.

 

– Det ska bli kul med match igen, förhoppningsvis kan vi komma upp i en bättre nivå än vad vi gjorde senast. Höjer vi oss har vi alla möjligheter att ta tre poäng. Känslan är bra och som jag var inne på tidigare så har vi haft ett bra go och en bra intensitet på träning denna vecka. Jag är förväntansfull, säger Zetterström.

 

– Jag minns att vi vann senast vi mötte Jönköping. Vi inledde matchen svagt men lyckades vända tack vare en riktigt bra andra halvlek. Vi vet att de är ett lag som vill spela mycket boll och har de sin dag kan det bli jobbigt om vi inte är på tårna, men ser vi till att vara där och störa dem kan vi sno åt oss bollen och hota dem med omställningar.

 

– Jag vet att gräsmattan (naturgräs) är fin också så vårt spel borde inte påverkas så mycket. Det har inte spelats så många matcher på Stadsparksvallen denna säsong på grund av renovering, så underlaget kommer inte att påverka oss allt för mycket. Oavsett underlag så ska vi vara trygga i det vi ska göra ute på planen.

 

Den grönvita spelartruppen har bara fokus på en sak till helgen: att spela hem poäng för både laget och supportrarnas skull.

 

– Jag har sett på sociala medier att supportrarna har tänkt åka med en buss för att stötta oss. Det betyder så mycket för laget. Jag förväntar mig av oss spelare att vi löper mycket och krigar för varandra. Jag struntar egentligen lite grann i hur bra fotboll vi spelar nu, i det här läget handlar det om att ta poäng. Att ha supportrar på plats som stöttar oss är till stor hjälp, särskilt om det blir en kamp där ute på planen.

 

– Krävs det att vi måste spela grisigt, löpa mycket och ta många dueller så är det skönt att ha supportrarna bakom oss som stöd. Poängen ska in nu. Hur det ser ut spelar mindre roll. Klarar vi av att föra matcher och rulla boll så absolut, men om det krävs att vi slår längre bollar så gör vi det. Det får faktiskt se ut hur som helst bara vi plockar poäng, det är det som gäller nu, avslutar IK Brages nummer 2.

 

Fem punkter inför Jönköping Södra:

 

# Inför helgen ligger Jönköping Södra på en sjundeplats i Superettan med en resultatrad på nio segrar, tre kryss och åtta förluster.

 

# Historiskt är resultatfördelningen dessa lag emellan är väldigt jämn. De senaste 14 matcherna har slutat i sex segrar för J Södra, fem för IK Brage och tre har slutat oavgjort. IK Brage vann med 3-2 senaste gången de drabbade samman.

 

# Jönköping Södras bäste poängspelare är Robin Book med sex mål och fyra assist.

 

# IK Brage har ett hektiskt spelschema som inleds på lördag. Matchen mot J Södra är en av tre matcher inom loppet av tio dagar. De andra två matcherna är hemmamatcher mot Vasalunds IF (30/9) samt mot Östers IF (4/10).

 

# Både IK Brage och J Södra kommer till helgens match med en strävan efter ett trendbrott då de båda har förlorat sina två senaste matcher.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.