Nyheter 2021-05-15 Ännu en förlust för grönvitt Ännu en förlust för grönvitt
2021-05-15   Skrivet av:

På ett regnigt Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen blev det ytterligare en uddamålsförlust när Norrby IF vann lördagens match med 1-2 (1-1). IK Brages assisterande tränare Mikael Eklund vill trots nederlaget, ändå försöka blicka framåt.

-Man är ju inte så himla glad för tillfället. Nu är matchen spelad och vi kammade noll poäng. Vi får vara lite molokna. Sedan är det ny träningsvecka och solen går upp även då, och det är bara att ta nya tag.

 

Efter det att Bjarni Mark Antonsson gjort 1-0 i 8:e minuten, kvitterade Norrby till 1-1 innan kvarten var spelad. Sedan avgjorde gästernas Bubacarr Jobe efter dryga timmen spelad, fram till slutresultatet 1-2.

 

Till mötet mot Norrby hade Klebér Saarenpää gjort en ändring, då forwarden Niklas Söderberg för första gången denna säsong fick ta en plats i startelvan. Noa Williams som startade matchen mot HIF, fick börja på bänken.

 

Brage öppnade bäst mot ett avvaktande Norrby. I den femte minuten stod Pontus Hindrikes för en distinkt passning fram till Leonard Pllana som fick ett halvt friläge att avsluta, men fick se bollen gå utanför.

 

Men ett piggt Brage skulle få utdelning tre minuter senare. En frispark slagen av Robbin Sellin hittade till Bjarni Mark Antonsson som direktsköt 1-0.

 

Norrbys kvittering till 1-1 efter 14 minuter kom som en överraskning, med tanke på Boråslaget fram till dess inte skapat någonting framåt. Det var Robin Strömberg som elegant chippade bollen över Adrian Engdahl, efter det att Dijan Vukojevic stått för förarbetet på vänsterkanten.

 

Efter dryga 400 minuter utan mål blev det äntligen nätrassel igen.

 

-Vi fick en jätteskön start och var jätteglada för det målet, och kände att nu kanske det vänder. Visst de kvitterar, men jag tycker vi gör en helt okay första halvlek. Vi har några chanser, även om de är giftiga i sitt omställningsspel, kommenterade Mikael Eklund första halvleken.

 

Efter 20 minuter jobbade sig Norrby in i matchen, men utan att skapa några vassa lägen. Brage ägde ofta bollen på egen planhalva, men likt Norrby lyste de heta målchanserna med sin frånvaro.

 

-Vi ville komma förbi deras första press. Vi tittade på det i paus, och kom förbi några gånger men kan inte få någon slutprodukt på det, tyckte Mikael Eklund.

 

Leonard Pllana hade svårt att finna ord efteråt efter den blytunga förlusten. Han menade att det bland annat saknades fart i spelet.

 

-Det är svårt så här direkt efter matchen att säga vad som låste sig. Vi hade dåligt tempo, det var ingen bra kvalitet alls. Relationen däruppe var inte så bra. Det är tufft just nu, och vi sviker jättemånga i klubben. Vi gör 1-0, men sedan får de ett mål som jag inte vet hur det går till. Sedan blev det fram och tillbaka hela tiden.

 

Niklas Söderberg, som fick chansen för första gången denna säsong, jobbade hårt längst fram. Rosersbergsonen fick förtroendet att slå både hörnor och frisparkar.

 

-Man har inte vetat vad man får riktigt. Han gör ändå en match, som vi kan bygga vidare på, om han håller sig frisk. Om han får träna mer, så blir han ännu bättre. Han har ett offensivt ansvar med sina fina fötter, säger Mikael Eklund.

 

Det var två lag som gick in i halvtidsvilan med ställningen 1-1, men som långt ifrån spelmässigt presterat på toppen av sitt kunnande.

 

Vi tog tag i taktpinnen från start av den andra halvleken, och kom allt närmare ett ledningsmål. Och det var Niklas Söderberg som först i matchminut 51 avslutade högt över efter Anton Lundins passning.

 

Minuten efter jobbade han sig in i straffområdet, men tvekade vid avslutningstillfället.

 

Med kvarten spelad blev det en snabb omställning som bäddade för en av Brages bästa målchanser, när Leonard Pllana hittade Anton Lundin som fick bollen något för sent, men ändå lyckades få till ett avslut i fritt läge, som tvingade Anton Cajtoft till en fotparad.

 

Mikael Eklund menade att man inledde andra halvlek bra, men att man sedan tappade sitt spelövertag.

 

-Jag tycker vi börjar ännu bättre i andra, men sedan får de 1-2 från ingenstans. De hade knappt varit över mittlinjen. Efter det har vi svårt att få till de riktigt stora chanserna att göra några fler mål.

 

Brage som låg närmast ett ledningsmål, fick se Norrbys Bubacarr Jobe, på egen hand visa sin skicklighet och snabbhet, när han sprang genom hemmaförsvaret och placera in bollen intill Adrian Engdahls vänstra stolpe till bortaledning 1-2. Knappast rättvist sett till spelet. Men som bekant är det målen som räknas, och där var Norrby effektiva.

 

Även Leonard Pllana menade att efter Norrbys ledningsmål, det var svårt att skaka fram några kvitteringslägen mot ett välorganiserat Norrbyförsvar.

 

-Vi skapar nästan ingenting i andra halvlek. När Norrby gjorde andra målet vet vi att de är bra att försvara ledningen. Det var tufft. Vi är i en jättesvår sits. Det här var den tyngsta förlusten hittills.

 

Brage bytte in Alexander Johansson, Noa Williams och Nathan Mavila i andra halvlek. Noa Williams visade sin kvickhet när han med dryga kvarten fick iväg ett skott som tvingade Norrbymålvakten släppa en retur rakt ut, men ingen Bragespelare var först på returen.

 

Även Douglas Karlberg fick göra en efterlängtad comeback i slutet av matchen. Tyvärr tvingades målskytten Bjarni Mark Antonsson kliva av efter dryga timmen med en vadkaka. Ett Norrby som försvarade sig på ett skickligt sätt, tillät inte grönvitt skapa några kvalificerade kvitteringschanser, och matchen slutade 1-2.

 

Utan att gå in på detaljer ville ändå Mikael Eklund ta med sig en del saker inför fortsättningen.

 

-Man har svårt att få något konstruktivt nu. Det finns saker vi kan ta med oss, och saker vi kan förbättra.

 

Vad tar ni med er från matchen?

 

-Vi vill förbättra den sista passningen, det sista skottet.

 

Leonard Pllana tycker man stod för en svag insats och var mycket besviken efteråt.

 

-Jag har inga ord faktiskt. Känns som vi inte kommer upp i vårt tempo. En katastrofmatch faktiskt. Det känns som vi sviker många i ledarstaben, tränare, supportrar. Det är tufft, för det är vi spelare som ska ta ansvar och jobba för varandra.

 

Två poäng efter sex omgångar betyder att vi ligger sist i tabellen. Men Mikael Eklund vill inte prata om kris.

 

-Nej, det är det inte.

 

Nu gäller det att lägga förlusten bakom sig, och ta sikte på nästa söndags bortamatch mot Öster.

 

-Vi måste bara försöka komma tillbaka. Just nu är det svårt att glömma den här matchen. Det är inte bara så att vi ska glömma den. Vi ska analysera vad som händer, vad som pågår, för att komma vidare. Just nu är det tufft, men vi har en vecka på oss till nästa match, avslutar Leonard Pllana.

 

Text: Per Lindgren

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage-Norrby IF 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 Bjarni Mark Antonsson (8), 1-1 Robin Strömberg (14), 1-2 Bubacarr Jobe (63)
Varningar: Brage: Niklas Söderberg, Mattias Liljestrand, Noa Williams, Alexander Zetterström. Norrby: Dijan Vukojevic, Ivo Pekalski, Viktor Bergh.
Domare: Robert Daradic. Assisterande domare: Fredrik Hammarström, Martin Palm.
Publik: 8 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

 

IK Brage (4-4-2) Adrian Engdahl-Moses Makasi, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes-Robbin Sellin, (Douglas Karlberg, 82) Oscar Lundin, Bjarni Mark Antonsson (Nathan Mavila, 61), Anton Lundin (Noa Williams, 70)-Leonard Pllana, Niklas Söderberg (Alexander Johansson, 70). Ersättare: Georg Hemberg, Lukas Hiltunen.

 

Norrby IF (3-5-2) Anton Cajtoft-Alexander Salo, Fredrik Lundgren, Nicklas Savolainen-Viktor Bergh, Dijan Vukojevic (Wilhelm Ärlig, 89), Ivo Pekalski, Rasmus Örqvist, Deniz Yaldir, Robin Strömberg, Bubacarr Jobe (Melvin Andersson, 84). Ersättare: Hampus Falk, Max Olsson, Nino Osmanagic, Dino Cavalic, Albin Sohlberg Gashi.

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.