Nyheter Anton Lundin inför hemmapremiären 2021-04-16 Anton Lundin inför hemmapremiären
2021-04-16   Skrivet av:

Efter 1-1 borta mot Akropolis har det nu blivit dags för hemmapremiär för Brage. På lördag kl. 15:00 gästas Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen av Falkenbergs FF. Vi har tagit ett snack med Anton Lundin inför helgens match.

Det blev delad poäng för Brage i premiären av Superettan. Anton Lundin är nöjd med lagets insats mot topptippade Akropolis IF.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Det är alltid speciellt att spela en säsongspremiär, men vi står för en bra insats. Vi styr spelet bra och skapar många fina chanser. Det var en premiär med mersmak.

 

– Vi stod för ett bra passningsspel och hade en bra rörlighet offensivt. Defensiven och vårt presspel satte vi också bra. Vi var heta och väldigt påkopplade helt enkelt. Det gäller att vi tar med oss samma inställning till denna match och att vi tar vara på våra målchanser.

 

– Vi ville ju såklart ta med oss alla tre poäng från Stockholm, men samtidigt är en premiär på bortaplan alltid en tuff utmaning. Vi är ändå nöjda med vår prestation och vi får bygga vidare till nästa match.

 

I nästa match väntar alltså ett topptippat Falkenbergs FF. Anton tror på en bra prestation från Brages sida i mötet med hallänningarna.

 

– Jag är säker på att om vi spelar vårt spel och är lika påkopplade som i förra matchen, så kommer vi att göra en stark insats. Falkenberg är ett bra lag, men vi har koll på deras svagheter och vi vet vad vi ska utnyttja hos dem. Förhoppningsvis kan vi få med oss ett bra resultat från matchen.

 

Några lyckliga säsongskortsinnehavare kommer att ha möjlighet att se lördagens match på plats. Trots det begränsade publikantalet är Anton Lundin säker på att supportrarnas stöd kommer att hjälpa laget.

 

– Det ska blir superkul att det släpps in lite folk på Vallen. Jag är jätteglad över att det kommer några supportrar som stöttar oss i vått och torrt på våra matcher. Det är ovärderligt!

 

– Alla supportrar som inte har chansen att se oss live den här gången får hålla ut lite till. Vi ses snart igen. Fortsätt stötta oss där hemma, avslutar Anton.

 

Fem punkter inför Falkenbergs FF:

●     Du som köper en soffbiljett inför lördagens match är med i utlottningen om att se Brage live på Vallen mot Helsingborg 9:e maj. Soffbiljetten kostar 50 kr och betalas genom swish till numret: 123 079 81 24. Märk din betalning med: Brage-FFF.

 

●      … när du köper en soffbiljett till lördagens match är du även med i utlottningen om en signerad och använd matchtröja  från Oscar Lundin. Förra helgen sålde vi 263 soffbiljetter, till hemmapremiären siktar vi mot 300!

 

●     Falkenbergs FF är nykomlingar i Superettan, efter att ha åkt ur Allsvenskan förra året.

 

●     Falkenberg kommer senast från en förlust hemma i säsongspremiären mot GAIS. Matchen slutade 0-1 till Göteborgslaget.

 

●     Senaste tävlingsmötet mellan Brage och Falkenberg skedde i grönvitts återkomst i Superettan, 2018. Matchen, som spelades på Falcon Alkoholfri Arena, slutade 3-2 till hallänningarna. Brages mål gjordes av Christian Kouakou och Robbin Sellin.

 

Ikväll, fredag, kl.18:00 sänder vi årets Brage-kick off från Galaxen. Där får ni bland annat höra klubbchef Magnus Olsson och sportchef Ola Lundin berätta om läget i klubben. Ni får även en uppdatering ifrån tränare och spelare från både dam- och herrlaget, samt att Borlänge Energis ordförande Lena Lagestam kommer till Bragestudion. Missa inte detta!

 

Kick-offen leds av Pelle Marklund och du ser den via IK Brages Facebook-sida eller Youtube-kanal.

 

Kom ihåg – Köp en soffbiljett och du har chansen att vinna en plats på Vallen mot Helsingborg den 9 maj eller Oscar Lundins signerade matchtröja!

 

Text: Oliver Tommos Jernberg

Foto Toppbild: Maxim Thore – Bildbyrån


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.