Nyheter "Årets Serik" Patrik St Cyr 2014-11-07 "Årets Serik" Patrik St Cyr
2014-11-07   Skrivet av:

I samband med Brages match mot IK Frej i söndags fick mittfältaren Patrik S:t Cyr ta emot priset som Årets Serik av supporterföreningen Serik Fans.

-Det var inget jag hade väntat mig. Men det var roligt att få priset och det är ett kvitto på att man uppskattas, säger S:t Cyr.

 

Så här lät motiveringen när Patrik fick ta emot den ståtliga pokalen av Fredrik Haglind:

 

” Efter att stannat kvar och inte flytt efter förra säsongens totala mörker är årets vinnare en fältherre som i år även visat klass som målgörare. Han har visat vägen och varit högst delaktig i att vända den negativa trenden till en bra placering i år. Trots en del skadebekymmer är han fast besluten att vara med på resan tillbaka.”

 

Priset har delats ut sedan 1996, och går till den spelare som gått framåt mest under säsongen. De tre senaste årens pristagare har varit:

 

2013: Mats Cato Moldskred

2012: Niklas Sandberg

2011: Adam Gradén

 

-Det är roligt att man känns omtyckt bland supporters. Så klart det är jättekul att få pokalen, säger Patrik S:t Cyr som tyvärr fick avsluta säsongen med en korsbandsskada. Det var i matchen mot Dalkurd den 11 oktober som olyckan var framme.

-Det är lite oklart kring skadan. Men de jag pratat med säger korsbandet är av. Jag ska in på en magnetröntgen och sedan väntar operation. Sedan får man räkna med en 6-9 månader lång rehab, så jag får rikta in mig bli spelklar till nästa höst.

 

 

Trots skadan kan S:t Cyr hänga med i många träningsmoment.

-Jag kan väl nästan göra allt utom att spela. Det gäller att bygga upp musklerna kring knät efter operationen. Sedan får man löpa, cykla och bygga upp bålen.

 

 

25-åringen, som kom till Brage säsongen 2012, har gjort en mycket stark säsong på det centrala mittfältet. Dessutom har han bidragit i poängprotokollet med fem mål.

-Jag tycker säsongen gått ganska bra för mig fram till skadan. Det har känts bra att också kunna bidragit med mål. Även laget tycker jag gjort det bra.

 

Hur ser du på lagbygget inför nästa säsong?

-Vi har en jättebra grund att bygga vidare på. Flera av spelarna har kontrakt under nästa säsong och alla är sugna på fortsätta. De som inte har kontrakt hoppas jag kan fortsätta. Vi har en bra grupp människor att jobba med.

 

Under förra veckan och denna har Brage haft några killar som testats och provtränat.

-Jag hoppas vi kan spetsa med någon som går direkt in i startelvan. Även om jag inte sett träningarna, så tror jag det är en eller två som kan vara intressanta. Pontus Hindrikes vill jag se i laget, säger Patrik.

 

 

Årets fjärdeplats i serien, där man nästan var med fram till målsnöret i kampen om en plats till SE, överträffade de flestas förväntningar.

-Jag hoppas på en topplats också nästa säsong. Om vi jobbar på den inslagna vägen finns det inga hinder att vi blir minst lika bra 2015. Vi har en bra grupp om vi får behålla alla och en stark grund, säger Patrik S:t Cyr.

 

 

Patrik St Cyr, klubbar i karriären:

IK Sirius 2007-10

Västerås SK 2011

Husqvarna FF 2011, lån

IK Brage 2012-

 

Årets Serik Patrik S:t Cyr

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.