Nyheter 2013-06-26 – Årets viktigaste match! – Årets viktigaste match! Domnarvallen
2013-06-26   Skrivet av:
Både Varberg och Brage kommer med tunga förluster till matchen på torsdag. Brage förlorade knappt (1-2) mot GIF Sundsvall medans Varberg fick ge sig mot topplaget Assyriska på bortaplan med 3-0.

 

– Jag tycker inte att siffrorna spelade matchen. Vi hade otur med ett självmål i början, och när vi tryckte på i andra halvlek gjorde de 3-0. Så siffrorna är inte rättvist sett till hur spelet såg ut på plan, säger Varbergs Gabriel Altemark Vanneryr.

 

Som vanligt tillhör göteborgaren en av de bästa målskyttarna i serien. Nio mål efter 13 omgångar betyder ledning i skytteligan. Förra säsongen blev det tretton fullträffar, och omöjligt är det inte att det kan bli ännu bättre målfacit i år, då det har känts bra spelmässigt, berättar Gabriel.
-Jag tycker det har känts ännu bättre i år. Vi är som lag bättre än i fjol, och som sagt var känns det bra för egen del, det har det gjort. Jag har tränat lite mer och fått igång målproduktionen, och jag och hela laget är på väg.

 

Tabellmässigt ligger Varberg BoIS på en negativ kvalplats, men det jämna mittenskiktet i tabellen gör att några vinster betyder att man klättrar några placeringar. 27-årige Altemark Vanneryr vill dock inte sikta alltför högt upp, utan vill istället lägga fokus på matchen mot Brage.
-Det är årets viktigaste match! Brage är ett bättre lag än vad många tror, och de är bättre än vad tabellen visar.

 

Du gjorde mål när lagen möttes i 4-4 matchen i avslutningen av förra säsongen, och sedan blev det 2-2 när ni möttes på Påskbergvallen ifjol. Tror du det blir oavgjort också på torsdag?
-Jag hoppas och tror att vi vinner, säger Gabriel som tycker att serien som vanligt håller hög klass.
-Det känns som lagen är bättre i år. Som vanligt slår alla lag alla, och det finns inga slagpåsar i serien, alla lag krigar.

 

Som alla lag, har man en del förändringar i laguppställningen sedan förra säsongen, så även för Varberg. Det finns en spelare som Gabriel tycker har gått framåt mycket sedan ifjol.
-Jag tycker att Pierre Tillman har fortsatt att utvecklats. Vi har annars fått en del nya spelare.

 

Hur kommer ni göra de veckor som det är sommaruppehåll?
-Vi kommer att ta det lugnt en vecka. Sedan kommer vi att börja träna igen. Det är viktigt att ha vila efter vi haft en intensiv period, för det är ett tufft program.
Vad tror du matchen slutar mot IKB?
-Jag tror att det bli jämnt och tufft, men att vi vinner med 2-1.

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.