Nyheter 2018-04-07 Astvald inför hemmapremiären Astvald inför hemmapremiären
2018-04-07   Skrivet av:

Nu på måndag, den 9:e april kl 19:00, är den efterlängtade hemmapremiären här. I den andra omgången av Superettan tar IK Brage emot Gefle IF FF på Domnarvsvallen.

-Känslan är jättebra. Det ska bli kul att få spela hemma, där vi är starka, säger Brages offensive mittfältare Marcus Astvald inför matchen.

 

Efter en lång försäsong, är nu premiären mot AFC Eskilstuna avklarad. Marcus Astvald säger att det är en ganska svår omställning från träningsmatcher till seriespel.

-Försäsongen är helt annat kontra en seriematch och seriepremiär. Premiären är första matchen för säsongen där du spelar om poäng och det är mycket nerver inblandade. En premiär är alltid svår.

 

0-0 i matchen mot AFC Eskilstuna, var sett hur matchen såg ut med mest bollinnehav och chanser från hemmalaget, ett resultat som IKB kan känna är en okej start på säsongen. Även om man alltid går för tre poäng.

-Det är bra att vi åker och tar en poäng mot ett väldigt bra hemmalag. Sedan är det mindre bra att vi inte vågar spela vårt eget spel fullt ut, utan att vi faller tillbaka och är nöjda med en poäng. Det hoppas jag vi ska förbättra till hemmapremiären, att vi vågar släppa loss lite mer, säger ”Mackan”.

 

På måndag väntar en ny premiär. Hemmapremiär och derby mot Gefle IF. Förhoppningsvis med välfyllda läktare. Marcus Astvald, säger sig ha en bra feeling inför matchen.

-Känslan är jättebra. Det ska bli kul att få spela hemma, där vi vet att vi är starka. Vi ska styra och ställa där. Hoppas att det kommer mycket folk, och att vi kan bjuda på den fotboll vi visat upp under hela försäsongen.

 

Vad tycker du är skillnaden mellan AFC Eskilstuna och Gefle som lag?

-AFC är mer spelskickliga. De är duktiga med bollen. GIF är mer ett rakt lag. De går mer rätt på mål, medans AFC bygger upp sitt spel, innan de skapar chanser.

 

För två månader sedan möttes Brage och Gefle i en träningsmatch. 4-0-seger för grönvitt, med Anton Lundin och Marcus Astvald, som tvåmålsskyttar. Marcus menar dock att den vinsten, inte betyder speciellt mycket på måndag.

-Jag tror inte den matchen har någon betydelse. Inte från vår sida i varje fall. Jag hoppas att det sitter kvar lite hos dem, att de har matchen i bakhuvudet. Vi släppte den direkt efter den var slutspelad. Det kommer förmodligen att bli en helt ny match på måndag.

 

Tror du att du kommer att delta mer i spelet, än vad du gjorde senast mot AFC Eskilstuna?

-Det hoppas jag verkligen. För jag vill gärna vara med och bidra. Jag är bäst när jag får ha bollen mycket. Nu blev premiären en väldigt ryckig match. Jag kom inte till min rätt riktigt, och fick inte så mycket bollar att jobba med. Jag hoppas att det blir något annat på måndag, säger Marcus Astvald.

 

Uppladdningen inför matchen, är att det under lördagen är träning. Sedan kommer man att gå igenom Gefle på video. På söndag blir det ett lättare träningspass.

 

Det väntas mycket folk till Domnarvsvallen på måndag, så se till att köpa din biljett via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/ för att undvika köer till biljettkassan, det är dessutom billigare. Varmt välkomna!

 

/Per Lindgren.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.