Nyheter Avstängd supporter ber om ursäkt... 2013-08-05 Avstängd supporter ber om ursäkt...
2013-08-05   Skrivet av:

… och Serik Fans tar avstånd från bråk och hotfulla beteenden.

 

IK Brages meddelande om avstängning av en supporter har väckt stor uppmärksamhet inte bara i Borlänge utan i media över hela landet.  Att stämningen hårdnar kring matcherna inte bara inom IK Brage utan på fler håll i landet och världen, är ett välkänt problem som inte kan negligeras. IK Brages agerande med att snabbt gå ut och fördöma samt stänga av den person som uttalat hot var resultatet av en längre tids hårdnande tonläge från fansen.

IK Brage har nu fört vidare diskussioner med såväl Serik Fans som den enskilde individ som uttalade hoten för att skapa en supporterkultur i med- och motgång.

 

Serik Fans styrelse säger följande:

”Serik Fans tar avstånd från all form av hot, och det strider mot paragraf 1 i våra stadgar om att ”stödja IK Brage på alla positivt tänkbara sätt”. Styrelsen i Serik Fans uppfattade aldrig något dödshot framföras i Degerfors och kan inte kommentera händelsen närmare. Men oavsett den här specifika incidenten finns anledning för hela Serik Fans att se över sitt agerande i Degerfors. Vi ska vara en supporterförening som stöttar vårt lag. Frågan är om vi uppfyllde det kriteriet efter bästa förmåga i lördags?”

 

Den avstängde personen vill ge följande uttalande:

”Jag vill beklaga mitt beteende under matchen Degerfors – Brage i lördags. Det skreks väldigt hårda ord när jag var besviken. Jag har inte uttalat något dödshot mot någon spelare men vill verkligen beklaga att det uppfattats så och att det hursomhelst inte är acceptabelt att inte stötta IK Brage när man även representerar Serik Fans. Jag har varit i kontakt med spelaren i fråga och bett om ursäkt för mitt beteende”

 

IK Brage ser det som positivt att Serik Fans styrelse själv väljer att ta tag i sin ”interna uppförandekod” och att personen i fråga har bett om ursäkt för sitt beteende.

Ett möte mellan styrelseledamöter från IK Brage och Serik Fans kommer att hållas i anslutning till måndagens hemmamatch mot Ängelholm för att diskutera läget och vägen framåt.

 

Beslutet om att stänga av den person som uttalat hoten står fast, dock kan vi diskutera längden på avstängningen som en del av en konstruktiv dialog med fancluben kring hur man ska stötta sitt lag i både med- och motgång.

– Vi vill ha en supporterkultur som är ett stöd för föreningen i alla lägen, säger Brages ordförande Per Amund Ruth. Serik Fans har genom åren varit en stor positiv tillgång för IK Brage och så vill vi ha det i framtiden också.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.