Nyheter 2013-05-23 Azrudin nöjd med starten Azrudin nöjd med starten Domnarvallen
2013-05-23   Skrivet av:
När Assyriska kommer på besök till Domnarvsvallen är det med en tränare som ser framtiden an med tillförsikt. Azrudin Valentic, 42, är inne på sin tredje säsong som tränare i AFF.
-Jag har ett treårskontrakt, och vår målsättning är att utveckla föreningen och göra den ännu mer proffsig. Vi har många spelare som vill gå vidare i karriären. Det har hänt ganska mycket med truppen. Vi vill bli bättre i varje match, varje dag. Sedan när vi spelat klart den sista omgången så får vi se var vi ligger, säger Azrudin som inte vill spänna bågen för högt, trots att man öppnat säsongen mycket bra.

 

För närvarande är det mesta positivt i laget, inte undra på eftersom man nu innehar en kvalplats.
-Ja, jag måste var nöjd med de matcher vi spelat. Det är bara premiären borta mot Östersund som jag inte är nöjd med, då de var bättre sett till helheten.
Senast spelade Assyriska 1-1 mot Örebro, men att samma startelva ska få förnyat förtroende mot Brage, är ännu inte bestämt, konstaterar Valentic.
-Vi har ännu inte bestämt vilka som spelar. Vi har ganska bra folk på bänken, sedan så får vi också tänka på att vi redan på måndag har ny match.

 

Inför den här säsongen har Södertäljeklubben skaffat en hel del nya spelare, där de mest kända är Amin Nazari, Philip Hellqvist och Linus Malmborg (som Azrudin Valentic redan hade under sin tränarsejour i Vasalund).
Tycker du att nyförvärven har motsvarat dina förväntningar?
-Absolut, jag är nöjd med alla de nya spelarna. Hela föreningen är också nöjd med grabbarna.

 

Inför matchen på fredag mot Brage så kommer man att förbedra sig som vanligt, säger ”Valli”.
-Det är viktigt att spelarna är förberedda och mentalt fräscha, och att de känner sig avslappnade. Det är många matcher under en kort period. Vi kommer att förberada oss som inför alla andra matcher, varje match är ny historia. Det kommer att bli en tuff och jämn match. Vi tittar absolut inte på hur de ligger till i tabellen. Brage är ett riktigt bra lag, det kommer bli tufft.
Tycker du att ni är favoriter inför matchen?
-Definitivt inte. Som sagt, tror jag på en tuff och jämn match. Jag hoppas vi kan spela bra, vi får se vad som händer.

 

Vad tror du på för matchbild?
– Brage har hamnat i en tuff period med fem raka förluster. Men de har både en bra tränare och trupp. De har kvalitet, men de måste ta mer risker i spelet, för att det är hemmamatch. Sedan är Brage ganska bra hemma. Vi kollade deras match mot Hammarby, och då var Brage det bättre laget i första halvlek. Jag väntar mig en jätte, jättetuff match. De som vågar mest kommer kanske att vinna.

 

Azrudin Valentic kommer liksom från Dragan Kapcevic från Bosnien.
-Min far följer vad som händer där i fotbollen, och jag vet att Sarajevo (Valentics moderförening) spelar ikväll, och att det ligger på andra plats i ligan, säger ”Valli” när intervjun sedan kommer att beröra landsmannen Dragan Kapcevic.
-Dragan är en mycket bra spelare. Jag är säker på att målskyttet kommer snart att lossna för honom. Jag hoppas bara att det inte blir mot oss, skrattar Assyriskas succétränare avslutningsvis.

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.