Nyheter Bengt optimistisk inför avslutningen 2015-10-10 Bengt optimistisk inför avslutningen
2015-10-10   Skrivet av:

IK Brage gör på söndag ett försök att bryta den negativa sviten med tre raka förluster när Nyköpings IS kommer till Borlänge.

-Man måste vara noggrann att rätta till de saker som varit mindre bra, säger Brages tränare Bengt Ottosson, när han pekar på något som måste göras för att bryta den onda spiralen.

I bortamötet mot Nyköping, gjorde Brage en stark andra halvlek när man avgjorde sista femton minuterna fram till vinst 1-3. Laget coachades då av karismatiske Melke Alan och John Wall. Sedan en tid tillbaka är dock Wall ensam huvudtränare i laget.
-John Wall och Melke har varit mycket tillsammans. John har ungefär samma syn, så det blir nog ingen större skillnad hur de nu spelar, tror Ottosson.

 

Även om Brage inte har lyckats håva in några poäng i de tre senaste omgångarna, så ser Bragebossen saker som varit bra.
-Vi gjorde i alla fall tre mål på Umeå, så det är något att bygga vidare på. Men det gäller att inte bjuda på enkla mål, det straffar oss. Vi måste minimera misstagen.

 

I veckan har Junior Kamana Wa Kamana spelat P17-landskamper i Rumänien, och nyss hemkommen från landslagsuppdraget, har Bengt hunnit prata lite med Junior.
-Han har sagt att det gått OK. Rumänien är ett spelskickligt lag, med ett aggresivit försvarsspel. Han har fått spela två halvlekar.

 

Bengt gläds också åt att Junior fick en plats i laget till Morgondagens Stjärnor i november, tillsammans med Linus Zetterström, Ludvig Larsson och Alexander Jallow.
Tycker du att de här unga killarna står med fötterna på jorden?
-Ja, det tycker jag. Det är inga problem. Sedan vet jag inte hur det är i skolan, men de klarar det säkert bra.

 

Vad har du för feeling inför de fyra sista omgångarna?
-Först vill jag säga att den senaste träningsveckan har varit mycket bra. Jag vet att vi kommer att ta fler poäng och vinna matcher. Jag är övertygad att det kommer att gå bra.

 

Saknas inför matchen på söndag gör skadade Gustav Källberg och Gustaf Nordkvist. Mycket glädjande är att Patrik S:t Cyr finns uttagen i truppen.

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.