Nyheter 2013-06-23 Brage bäst men utan poäng Brage bäst men utan poäng
2013-06-23   Skrivet av:

Brage gjorde sin bästa hemmamatch för säsongen och spelade totalt ut Sundsvall i andra halvlek. Tyvärr var det gästerna som lyckades peta in flest mål och fick med sig poängen hem.

 

Brage fick en tuff inledning på matchen. Redan i 6:e minuten tog gästande Sundsvall ledningen genom ett högt skott som Bryan Meridith i Bragemålet fick fingertopparna på men som droppade in bakom. Några minuter senare fick Brage en gratischans till kvittering när målvakten Oscar Berglund gick ut långt och gjorde en luftfärd när han stötte ihop med anfallande Dragan Kapcevic. Bollen hamnade hos Peter Nilsson som tyvärr hade för långt till mål för att kunna hota ordentligt. Skottet kunde räddas av en försvarare.

I 16:e minuten hade Sundsvall en farlig chans när en spelare försökte sig på en språngnick på ett inlägg utan att nå bollen.

 

Brage låg på bra och hade mycket spel på Sundsvalls planhalva. I 22:a minuten drog Mats Cato Moldskred på ett bra skott utanför straffområdet som gick strax över.
I 31 minuten kunde dock gästerna öka på sin ledning till 0-2 efter att Ari Skúlason utanför straffområdet fått alltför lång tid på sig att sikta och kunde placera bollen otagbart intill stolproten.

Några minuter senare slog Stefan Lindmark en hörna som klackades av Nilsson, bollen studsade på flera ben och skapade oreda innan Sundsvall kunde få bort bollen.

Brage bästa målchans i första halvlek kom efter ett skott av Moldskred som tvingade målvakten till en kanonräddning.
Stort plus efter första halvlek att Bragespelarna fortsatte kämpa trots underläge.

– Första halvlek visar att Sundsvall är ett lag i medgång, sa Brages tränare Zvezdan Milosevic efter matchen. De var något bättre än oss men jag tyckte att vi var bra med och tyvärr släppte in lite för enkla mål.

 

Brage kom ut i andra halvlek med ännu mer energi.
– Vi sa i paus att vi skulle gå in och spela som om det stod 0-0 och det gjorde killarna verkligen, sa Zvezdan. Vi vann andra halvlek och jag är väldigt stolt över spelarnas attityd.
Första 15 minuterna av andra halvlek radade Brage upp målchanser.
Moldskred slog ett lågt inlägg nära mål som Peter Nilsson var millimter från att nå med tån. På en väl slagen hörna nickade Magnusson till Dulee Johnson som sköt på volley i ribban. Några minuter senare kämpade Peter Nilsson till sig bollen, passade Johnson som skarvade till Moldskred vars skott från vänster (varifrån han tidigare satt två strutar) kunden räddas av målvakten. Något senare nickade Nilsson på ett inlägg från Johan Persson strax utanför. Ingenting gratis alls för ett lag i motgång.
Sundsvall verkade mer eller mindre tagna på sägnen och backade hem med allt. De fick inte heller på ett enda skott på mål i andra halvlek.

 

Med 25 minuter kvar gjorde Zvezdan ett offensivt byte när Demba kom in istället för Martin Rosell och man gick över till tre anfallare. Vilket skulle visa sig vara ett smart drag.

I 75:e minuten kunde så Dragan Kapcevic äntligen spräcka nollan i målprotokollet och reduceringen till 1-2 var ett faktum. Med fem minuter kvar av ordinarie tid flyttade även Sandberg fram på topp i jakt på en reducering. I slutminuterna hade Magnusson en ribbträff efter ett nickpass av Dragen.
-Det här var verkligen en tuff bortamatch, sa Sundsvalls tränare Roger Franzén efter matchen. Vi inledde bra, kontrollerade spelet och kunde också gå till vila med en ganska trygg ledning. I andra halvlek körde Brage över oss totalt och vi kom faktiskt undan med blotta förskräckelsen.

 

– Vi får inget gratis utan får slita för varje meter, sa Zvezdan. Jag tycker det är jobbigt för killarnas skull att inte få med någon poäng idag, vi var värda åtminstone oavgjort. Men vi får heller inte underskatta att vi mötte seriens bästa lag. Vi kan ta med oss mycket från den här matchen, dock inga poäng med det var en bra värdemätare.

 

Hela laget kämpade fantastiskt matchen igenom. Två som gav precis allt och som ska ha en liten extra eloge var Moldskred och Nilsson. Härligt att äntligen se sådan energi och vilja! Nu väntar Varberg på bortaplan redan på torsdag. Låt oss äntligen få fira en seger då!

Brage bäst men utan poäng
Brage bäst men utan poäng
Brage bäst men utan poäng
Brage bäst men utan poäng
Brage bäst men utan poäng
Brage bäst men utan poäng
Brage bäst men utan poäng
Brage bäst men utan poäng
Brage bäst men utan poäng
Foto: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta

IKB-Sundsvall 1-2 (0-2)

0-1 Ari Skúlason (6)

0-2 Ari Skúlason (31)

1-2 Dragan Kapcevic (75)

 

Varningar Brage:
Tyler Ruthven (avstängd nästa match)

 

Domare: Magnus Ahlsén

 

Publik: 1 591

 

Laget från vänster:

1 Bryan Meredith

 

25 Tyler Ruthven

5 Peter Magnusson

35 Niklas Sandberg

 

9 Johan Persson

19 Stefan Lindmark

6 Dulee Johnson

23 Martin Rosell (67)

14 Mats C Moldskred

 

13 Dragan Kapcevic

4 Peter Nilsson

 

Avbytare:

92 Patrik Carlgren

17 Anton Lundin

18 Oscar Andersson

24 Prince

99 Demba (67)

 

50/50-lotteriet

Vinst-nr: 917

Vinstsumma: 790 kr

Vinst uthämtas vid kansliet. Läs mer om vinnarnummer vid de olika matcherna härsociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.