Nyheter 2016-05-16 Brage nära poäng Brage nära poäng Domnarvallen
2016-05-16   Skrivet av:

En mycket bra andra halvlek räckte inte. IK Brage förlorade mot serieledande IF Brommapojkarna med 0-1 (0-0).

-De gjorde mål på en av sina två chanser, medans vi inte satte några av våra tre, säger en besviken Bengt Ottosson efter matchen.

 

 

BP visade i första halvlek varför man tillhör en av seriens favoriter. Med ett stort bollövertag dominerade man spelbilden, men utan att skapa alltför många målchanser. I den andra halvleken fick publiken se ett annat hemmalag, som då hade fler bättre lägen än bortalaget. Fotboll går dock ut på att göra mål, och där var det Brommapojkarna som drog det längsta strået, när Stefano Vecchia i den 82:a minuten gjorde matchen enda mål som betydde 0-1.

 

På grund av skador och sjukdomar kom Brage till spel utan fyra spelare som spelade i senaste seriematchen mot Västerås. Från start spelade nu Alexander Zetterström, Oscar Andersson, Oscar Karlsson och Stefan Lindmark.

-Det berodde både på skavanker och att vi på slutet gjort två sämre halvlekar, sade Bengt Ottosson om förändringarna.

 

 

Ett BP som blixtstartade hade på avspark ett skott från mittcirkeln som Peter Rosendal fick anstränga sig på för att tippa till hörna.

Genom att utnyttja båda kanterna försökte Brage att spela sig fram till målchanser, men utan att lyckas.

Snabbt kunde man se att serieledande BP visade sig vara ett lag som hade ett bra passningsspel. Men Brages taktik att ställa upp med ett kompakt försvarsspel, gjorde att serieledarna inte kom till några målchanser.

I den 19:e minuten visade ändå BP upp ett bra anfall när Serge Junior Martinsson Ngouli passade bollen bakom ryggen på Oscar Andersson men Stefano Vecchia avslut räddades av Peter Rosendal.

-Jag hade två bra chanser i halvleken säger Stefano, och fortsätter:

-Vi hade mycket boll och startade matchen bra. Jag tycker att vi visade stort tålamod under hela matchen.

 

 

Brage som fick ägna sig åt försvarsspel under nästan hela första halvlek hade inte tillstymmelsen till något anfallsspel. De gånger man fick bollen, tog man för lång tid på sig att behandla bollen. Vilket betydde att anfallen mynnade ut i att bortalaget återtog bollinnehavet, och kunde ställa om till nya anfall.

Trots sitt stora bollövertag hade BP svårt att dyrka upp Brages försvar där det ofta fanns åtta spelare ”på rätt sida”.

-Vi hade bra försvarsspel under hela matchen, så det var det vi prioriterade. Det gjorde att vi inte fixade till omställningsspelet, säger Bragebossen, som ändå fick se en uppryckning sista tio minuterna före paus.

 

Efter 38:e minuter kom Brages första hörna. Hörnan, slagen av Erik Nilsson, vållade viss oro i BP:s straffområde. I de tre sista minuterna av halvleken, skapade Brage mer framåt än man gjort i de övriga 42.

Tyvärr tvingades Erik Nilsson senare utgå, efter en fotskada. Sammantaget gjorde Brage en bra försvarsmässig halvlek, men offensiven hade mycket i övrigt att önska.

 

 

Brage, som i matchen Västerås blev straffade efter agerat mindre bra vid ett par tillfällen i straffområdet med mål i baken som följd, visade mot BP att man lärt sig läxan. Nu hjälpte man varandra på ett föredömligt sätt. Att dominera en match 90 minuter är dock nästan omöjligt. Så även för serieledande Brommapojkarna. Efter tio minuter började Brage ta för sig mer och mer. Det gjorde även att Brages försvarsspel inte blev lika tight som tidigare.

Patrik S:t Cyr ersatte skadade Erik Nilsson på mitten. S:t Cyr var också med i förarbetet till Alexander Jallow som centralt fick iväg ett skott som gick halvmeter utanför Daniel Örlunds stolpe. Brages främsta chans, så långt kom i 65:e minuten när Anders Johansson tog bollen av Carl Starfelt, kom fri med BP:s målvakt, och drog honom, men fick bollen för långt ifrån sig. Alexander Jallow skott minuten efteråt, räddades av Daniel Örlund. IKB visade att när man vågar spela ut, att det finns mycket kunnande.

-Jag tycker att vi skapade flera bra lägen, och vi förtjänade ett mål. I stället är det de som får göra mål på en av sina få chanser, suckar Ottosson.

 

 

Samtidigt tappade Brommapojkarna sitt tålamod, och deras anfall blev mycket kortare än tidigare. Laget kunde dock mycket väl ha tagit ledningen med 0-1 med dryga kvarten kvar när Christopher Brandeborn passade bollen till Markus Gustafsson vars skott Peter Rosendal fick göra en kvalificerad räddning på. Även visade Bragemålvakten sin skicklighet när han räddade Stefano Vecchia skott. Men den duktige anfallaren kunde ge BP ledningen när han i den 82:e minuten från straffpunkten sköt in bollen intill den bortre stolpen, fram till 0-1.

-Junior (Martinsson Ngouali) får bollen på kanten. Jag går mellan två av deras backar, viker in och skjuter in den vid den högre stolpen, säger 21-åringen om sitt tredje mål för säsongen. Vilket gör honom målbäst i bortalaget. Något som den skickliga BP spelaren lägger mindre vikt till.

-Jag vill göra så många mål och poäng som möjligt. Men det viktigaste är att laget vinner. Sedan har vi bara släppt in två mål, va?…frågar sig matchens enda målskytt.

Tycker du att ni vinner rättvist?

-Ja, det tycker jag. Det här var en viktig seger, säger matchhjälten som hoppas så klart att laget kommer att hålla sig kvar i toppen.

 

 

Brage tränaren Bengt Ottosson har trots andra raka förlusten, något positivt att plocka fram:

-Idag tycker jag att alla var mycket bättre än senast mot Västerås.

 

Brage behåller sin åttonde plats, och upp till andra platsen, som innebär kval, är det fortfarande ”bara” två poäng i den jämna tabellen.

 

I nästa omgång hemmamöter Brage Nyköping.


Lämna kommentarer

IK Brage-IF Brommapojkarna 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Stefano Holmquist Vecchia (82).

 

 

Varningar, Brommapojkarna: Jacob Stensson, Christoffer Brandeborn.

 

Domare: Mattias Johansson, Sala. Assisterande domare: Erik Nordqvist, Borlänge, Danha Bachiri, Västerås.

 

Publik: 687 (Domnarvsvallen).

 

IK BRAGE (4-4-2)

Peter Rosendal-Oscar Andersson (Anton Lundin 89), Carlos Garcia, Gustav Sundström, Alexander Zetterström-Alexander Jallow, Erik Nilsson (Patrik S:t Cyr 54), Stefan Lindmark, Oscar Karlsson-Pontus Hindrikes, Anders Johansson (Modaser Zekria 80).

Ersättare: Ludvig Larsson, Emil Johansson, Junior Kamana Wa Kamana, Memocan Elalmis.

 

IF BROMMAPOJKARNA (4-2-3-1)

Daniel Örlund-Joel Qviberg, Omar Jawo, Carl Starfelt (Jacob Stensson 75), Felix Beijmo-Gustav Sandberg Magnusson, Serge-Junior Martinsson Ngouali-Viktor Gyökeres, Markus Gustafsson (Daniel Stensson 75)-Stefano Holmquist Vecchia (Christian Kouakou 87)-Christoffer Brandeborn.

Ersättare: Viktor Göranzon, Jacob Ortmark, Love Reuterswärd, Isak Nylén.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.