Nyheter 2013-06-01 Brage såg rött i Landskrona Brage såg rött i Landskrona
2013-06-01   Skrivet av:

Motgångarna fortsätter för Brage. Förlust 4-1 (2-0) mot Landskrona och två utvisade spelare gör att laget efter tio omgångar ligger kvar på sista plats efter det att en tredje del av serien avverkats.

 

-Det var en märklig match. Jag vill inte såga mitt eget lag, istället vill jag gratulera BoIS som var klart bättre än oss. Även om vi inte var så dåliga, så är de klart bättre än oss i 90 minuter, sa den hårt prövade Conny Karlsson efter matchen.

 

Brage kom till start med nästan samma startelva som senast mot Örebro. Den enda skillnaden var att Patrik St Cyr åter fick förtroende från start, och så fick Oscar Andersson chansen att börja. Niklas Sandberg och Andi Toompuu var fortfarande uppsatta på skadelistan. Dessutom saknades en febersjuk Johan Persson i truppen.

 

Ett Brageslarv var ytterst nära att bli kostsamt redan efter sex minuter, när Tyler Rhutven som siste man tappade bollen till Fredrik Karlsson men som en räddade ängel på mållinjen fanns Peter Magnusson när Alex Nilsson fick skottläge i straffområdet efter att målvakten Patrik Carlgren kommit ur sin position.

Demba på topp med Dulee Johnson på en offensiv position i en diamant skapade några embrion till målchanser för gästerna.

-Vad ska jag säga? Jag tycker att det samarbetet fungerade ganska OK. Tyvärr fick jag kanske inte bollen så ofta, betygsätter Dulee sitt samarbete med Demba.

 

Skillnaden mellan lagen var att Landskrona hade ett aningen rappare och snabbare bolltempo, vilket gjorde att man kändes giftigare på offensiv planhalva. BoIS hade stundtals ett glapp mellan backlinje och mittfält vilket gjorde att IKBs forwards fick ganska stora ytor framåt. Tyvärr var man inte skickliga nog att ta tillvara på det.

 

I den 18:e minuten kunde Alex Nilsson på Christoffer Tapper Holters passning i djupled sätta bollen till hemmaledning 1-0. Sett till spel och chanser var målet rättvist.

Typiskt ett lag som har det tufft, tog Peter Magnussons nick två minuter senare i översidan av ribban, efter en vänsterhörna slagen av Andreas Ljunggren-Eriksson. Landskrona imponerade främst framåt, då man hittar varandra med ett vägvinnande kortpassningsspel. Alex Nilsson såg spelsugen ut, och efter 25 minuter var han nära rinna igenom på kortlinjen, men i sista stund kunde Tyler Rhutven bryta.

 

Hemmatränaren Jörgen Pettersson myste efter matchen, som han tyckte tillhörde en av de bästa hemma på ”IP” så här långt.

-Vi gjorde en riktigt bra halvlek mot Degerfors. Men sett över 90 minuter var den här den bästa.

 

I den 27 minuten tvingades en skadad Patrik St Cyr bryta, och in kom Dragan Kapcevic.

– Ännu är det för tidigt att spekulera i hur allvarlig St Cyrs skada i knät är, sa Brages tränare om det inträffade.

Conny, varför valde du inte att starta med Dragan Kapcevic från start, då han förra säsongen gjorde mål mot just BoIS?

-Vi valde att starta med Demba. Annars är han inte tränad att spela 90 minuter. Sedan har vi inte så många valmöjligheter, och vi dras med småskavanker.

Nu blev det ändå att Brages #13 fick en timmes speltid, när han bildade forwardspar tillsammans med Demba Nyrén.

 

Landskrona började slarva i sina uppspel, men fortfarande kändes det som Brage höll i bollen för länge i sitt passningsspel, som gjorde att Landskrona hann samla sig bakåt, vilket också IKBs Dulee Johnson ansåg.

-Det kan nog stämma. De vågade mycket mer, och vi vågade inte spela fotboll. Jag tycker att vi inte var mentalt tillräckligt bra bakifrån, och slog för många långbollar, analyserade Dulee Johnson.

 

Strax innan halvtidsvilan visade åter igen Alex Nilsson sin kvickhet, men med tur och skicklighet kunde Peter Magnusson avstyra skottet till en hörna. Ett BoIS ryck i slutet av halvleken resulterade ändå i 2-0 på stopptid när Fredrik Karlsson satte en straff i mål. Upprinnelsen var att Alex Nilsson i djupet passade bollen till Amethyst Bradley Ralani, och när Oscar Andersson sprang omkull ”Surprise” tyckte domaren Dragan Banjac att det skulle vara straff och dessutom frilägesutvisning för ungtuppen Oscar Andersson. Snacka om dubbel olycka för Brage, och en i det närmaste hopplös uppgift inför andra halvlek.

-Men vi sa i paus att vi skulle prestera något som vi kunde vara stolta över, sa Brages tränare Conny Karlsson.

 

I paus byttes Jan Tauer in i en plats till vänster på mittfältet, och ut gick Mats Cato Moldskred. Landskrona rivstartade den andra halvleken, efter Alex Nilsson först bränt ett läge, men han revanscherade sig strax efter när han efter Brage slarv enkelt satte 3-0 invid den bortre stolpen efter knappa kvarten spel.  Den kräsna Landskrona publiken stortrivdes bland regnskurarna, och applåderade sin spelare.

När Demba halvvägs in i halvleken drog på sig sin andra varning efter varit för tuff i en närkamp mot Max Mölder var IKB reducerat till bara åtta utespelare. Brage spelade då 4-3-1. Med kvarten kvar fick inhopparen Jan Tauer efter en fast situation iväg ett avslut som tvingade Bill Halvorsen att sträcka sig och tippa bollen till hörna. Jan fick dock revansch när han med dryga tio minuter kvar reducerade till 3-1 efter det Andreas Ljunggren-Eriksson passat bollen på insidan av Max Mölder, och Brages #2, rullade vackert in bollen bakom BoIS keeper.

 

Hemmalaget gjorde en del byten, vilket gjorde att man slappande av. Med två spelare mer på banan så blev det ändå chanser, och Philip Andersson och Patrik Åström kunde blivit målskyttar, men det verkade som laget tappade lite av sin koncentration, och hemmapubliken visslade missnöjt. Nu fick Landskrona sista ordet när Patrik Åström efter att långt anfall på övertid kunde fasttälla ”krossen” till 4-1.

 

En sammanfattning av matchen visar att Landskrona stundtals stora delar av matchen visade upp ett bra spel, som borde göra att man är att räkna som ett lag som krigar om en kvalplats.

-Men vi har en intern målsättning som jag inte vill säga. Jag tycker att vi visade upp den fotboll vi vill spela, sa Jörgen Pettersson till hemsidans utsände, och fortsatte:

-Vi gör en spelmässigt bra match, där vi äter oss in i den. Sedan vill kanske alla se fem mål till i slutet, men så fungerar inte fotbollen, sa Pettersson.

 

I Brages lag blev Dulee Johnson vald som den bäste.

-Det känns bra. Jag gör alltid det bästa jag kan. Det gick också bra senast mot Örebro.

Kommer ni att spela på något annat sätt framöver, nu när resultaten har gått emot er?

-Ingen aning. Det får du fråga tränaren om. Det är inget kul det här, avslutade en så klart mycket besviken Dulee Johnson efter Brages sjunde förlust efter tio omgångar.

Conny Karlsson hade svårt att peka fram någon som kan få godkänt.

-Vi kanske gör en godkänd match. Men BoIS var mycket bättre, punkt slut.


Lämna kommentarer

Matchfakta

Landskrona-IKB 4-1 (2-0)

1-0 Alexander Nilsson (18 )

2-0 Fredrik Karlsson (45, straff)

3-0 Alexander Nilsson (53)

3-1 Jan Tauer (79)

4-1 Patrik Åström (90)

 

Varningar Brage:
Tyler Ruthven, Demba x 2, Patrik Carlgren

 

Utvisad Brage:
Oskar Andersson, Demba

 

Domare: Dragan Banjac

 

Publik: 1 761

 

Laget från vänster:
92 Patrik Carlgren

 

11 Adam Gradén

25 Tyler Ruthven (68)

5 Peter Magnusson

18 Oskar Andersson

 

16 Andreas Ljunggren-Eriksson

19 Stefan Lindmark

7 Patrik St Cyr (27)

14 Mats C Moldskred (46)

 

6 Dulee Johnson

99 Demba

 

Avbytare:

1 Bryan Meredith

2 Jan Tauer (46)

4 Peter Nilsson

13 Dragan Kapcevic (27)

17 Anton Lundin

23 Martin Rosell (68)



sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.