Nyheter 2016-08-03 Brage utslagna ur cupen Brage utslagna ur cupen Domnarvallen
2016-08-03   Skrivet av:

 

 Sandvikens IF-IK Brage 1st Half 011

 

Det var en besviken men ändå samlad Bengt Ottosson, tränare i IK Brage efter det att man förlorat med 3-0 (1-0) mot Sandvikens IF i första omgången av svenska cupen.

-Jag tycker att vi saknade timing, även om vi är bättre än SIF i den första halvleken.

 

Två mål med en man mindre på plan sista halvtimmen, understryker att kvällen tillhörde Sandviken denna onsdagskväll.

Efter det att hemmalaget tagit ledningen med 1-0 i första halvlek, hade Brage ett skott i stolpen. Och efter det att Omar Guidji utökat till 2-0 med halvtimmen kvar, var vinsten i hamn för hemmalaget.

-Det blev en olycklig start efter vårt övertag, när de gör 2-0. Sedan märks det att Sandviken är inne i matchtempo.

 

Matchen inleddes intensivt där det var Sandviken som med ett snabbt passningsspel tog ett visst grepp om spelet. Men det var Brage som vaskade fram matchens första målchans när Pontus Hindrikes sprang sig förbi Sandvikens mittack Aram Abed och sköt ett skott som målvakten Tobias Wennergrund räddade vid stolpen.

 

Brage som haft ett längre tids uppehåll, tog över bollinnehavet, samtidigt som SIF blev bolltittande och spelade mer avvaktande. I den 17:e minuten kom nästa chans för Brage, när Anders Johansson sidledspassade Pontus Hindrikes, som fick se sitt avslut gå utanför.

Även om Brage hade till synes ett bra grepp om matchen, kändes SIF säkra och trygga i sitt försvarsspel. Inte så konstigt, då laget under serien bara släppt in ett (!) mål hemma på Jernvallen.

-Jag tyckte att Brage öppnade starkt, det märks de är en division högre och har ett bättre tempo, säger Sandviken IF:s mittback och lagkapten Olof Mård om inledningen.

I den 24:e minuten kunde Sandviken ta ledningen med 1-0, på straff. Målskytt var Sunday Bale som själv klev fram till 11-meters punkten, efter att ha blivit fälld av Erik Nilsson. Straffen satt mitt i målet efter det att Peter Rosendal slängt sig till vänster.

-Första målet betyder så klart mycket för matchen, säger Olof Mård.

 

Målet gjorde att SIF fick luft under vingarna, och både Sunday Bale och Amar Guidji hade chanserna att spä på hemmaledningen.

Brage skulle dock få en chans gyllene chans att kvittera efter halvtimmens spel. Återigen var det Pontus Hindrikes som höll sig framme, men frispelad till höger i straffområdet av Anders Johansson gick bollen i stolpen.

Sandvikens skapade även några kvalificerade chanser, när man med ett snabbt spel gjorde att Brage fick jobba i försvarsarbetet. John Junior och Sunday Bale var närmast utöka ledningen. Däremot hade IKB bra koll på vasse målskytten Marcus Hägg.

 

Efter en händelselös inledningskvart av den andra halvleken kunde Sandviken utöka ledningen till 2-0 efter dryga kvarten genom Omar Gujidi, precis efter SIF:s Sunday Bale fått rött kort.

-Det står och väger lite i början av andra och vi får en utvisning, säger Mård.

Ett par minuter tidigare hade alltså Sandviken reducerats till 10 man efter det att Sunday Bale fått rött kort, efter dragit på sig en andra varning.

Men den förväntade Brageanstormningen lät aldrig infinna sig.

-Det märks att vi har varit lediga i två veckor. Efter 55-60 minuter ser man att vi har spelare som inte spelat match på flera veckor. När vi hade en man mer skickade vi upp Stefan (Lindmark), säger Ottosson.

Mycket beroende på att hemmalaget för det mesta försvarade sig med hela laget på egen planhalva och förfogade över sylvassa forwards, så hade man kontroll på spelet.

-Jag tycker vi försvarade oss bra trots två man mindre. Vi behåller lugnet där bak, säger Olof Mård.

 

I kraft av vinsten är Sandviken klara för hemmamatch mot Åtvidaberg i nästa omgång (24/25 augusti)

-Jag tycker att resultatet inte är rättvist, även om vi kanske är bättre i andra halvlek. I den första hade vi det jobbigt. Vi är inte vana att möta bra varje vecka, säger SIF-bossen Stefan Lundin, och fortsätter:

-ÅFF är bra. Det blir svårt. Vi har fokus på serien, och idag tycker jag Hjalmar Öhagen, John Junior och Olof Mård vara våra bästa.

 

Brage möter Forward hemma den 21 augusti i höstpremiären.


Lämna kommentarer

Sandvikens IF-IK Brage 3-0 (1-0) Svenska Cupen omg 1

Målen: 1-0 Sunday Bale (24), straff, 2-0 Omar Gujdi (62), 3-0 John Junior (82)

 

Utvisning: SIF: Sunday Bale (60). Varningar: Amar Guidji, Jonathan Hellström Marcus Hägg. Brage: Carlos Garcia, Pontus Hindrikes.

 

Domare: Nino Baresso, Södertälje. Assisterande domare: Steven Seno, Södertälje, Martin Yousif, Södertälje.

 

Publik: 767 (Jernvallen).

 

 

Sandvikens IK (4-4-2): Tobias Wennergrund-Christoffer Aspgren, Aram Abed, Olof Mård, Jimmy Hansson-John Junior Igbarumah, Hjalmar Öhagen, Daniel Badjelan(Jonathan Hellström 46), Amar Guidji (Brett Laeoqcue 84)-Sunday Bale, Marcus Hägg (Tshutshu Wa Tshakasua 73) Ersättare: Kalle Jansson, Emil Molin, Mohamed Kamara, Roni Ali.

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Alexander Jallow, Gustav Sundström, Gustav Sundström (Carlos Garcia Ambrosiani 46), Alexander Zetterström-Oscar Andersson (Memocan Elalmis 80), Erik Nilsson, Stefan Lindmark, Anton Lundin (Junior Kamana Wa Kamana 73)-Pontus Hindrikes, Anders Johansson. Ersättare: Filip Roos, Max Grönkvist, Jesper Åman.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.