Nyheter Brages Joseph Ceesay inför lördagens match 2018-09-15 Brages Joseph Ceesay inför lördagens match
2018-09-15   Skrivet av:

Idag (lördag) kl. 14:00 väntar som sagt en ny match för formstarka IK Brage i kampen om en allsvensk kvalplats. Norrby IF, som i nuläget kämpar slippa att undvika negativt kvalspel, står för motståndet på Domnarvsvallen denna tillsynes härliga höstdag.

Stockholmaren Joseph Ceesay, 20, som har spelat tre matcher för IK Brage, varav en från start, tycker det har gått bra att anpassa sig och komma till ett nytt lag och spelsätt.

-Jag tycker jag har steppat upp det ganska snabbt. Det känns som ett realistiskt sätt att spela på. Och jag trivs också med det sättet att spela. Jag känner att jag kommit in i det ganska bra.

 

Den vindsnabbe mittfältaren Joseph Ceesay började sin karriär i Hässelby SK, och via spel i IF Brommapojkarna, följde Djurgårdens IF U19- och U21-lag. Det blev också några A-lags matcher med DIF, innan han förra sommaren lånades ut till IK Frej.

 

Redan har 20-åringen märkt att det finns ett stort fotbollsintresse i Borlänge, och runt IKB, i jämförelse med Frej.

-Här i Brage är det mycket mer publik om man säger så. Sedan känns det som folk runt omkring i staden är mer engagerade när det gäller fotbollen. Så det är den stora skillnaden mot Frej.

 

Hur trivs du i Borlänge?

-Bra. Jag trodde det skulle vara mer jobbigt att flytta från Stockholm till Borlänge, när man flyttar till en mindre stad. Men jag trivs ganska bra här. Jag bor här med André (Kamp), så det funkar bra.

 

Kort efter ankomsten till Brage, fick Jospeh Ceesay göra ett inhopp i bortamatchen mot Gefle den 20 augusti när Robbin Sellin tvingades utgå efter skada. Trots det lite oväntade inhoppet, tycker han det gick bra.

-Det är alltid nervöst i början när man kommer till ett nytt lag. Men det släppte ganska snabbt tycker jag. Det är alltid så när man kommer till en ny miljö, att man vill göra det bra i början, så det var så klart att det var lite nervöst, men jag kom in i det snabbt tycker jag.

 

Brage har revansch att utkräva efter den mindre bra insatsen borta mot Norrby. Efter en godkänd första halvlek, avgjorde Norrby efter paus, när man gick fram till 2-0. Nu är Ceesay inställd på en lika svår match på lördag eftermiddag.

-Jag tror det kommer bli en tuff match. Norrby är ett bra lag, som vi inte kommer underskatta. Vi måste göra en bra prestation för att ta tre poäng.

 

Matchtips?

-Jag tror att det kommer att vara en ganska svängig match, när det är två bra lag som spelar. Jag tror vi kommer att vinna med 1-0, och att vi kan stänga matchen, säger Joseph Ceesay inför matchen.

 

Biljetter köper ni via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Vi ses på Vallen!

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.