Nyheter 2018-05-18 Brcic inför lördagens match Brcic inför lördagens match
2018-05-18   Skrivet av:

IK Brages förlustfria svit på sex matcher sprack i och med förlusten senast med 3-4 hemma mot Falkenbergs FF. Brages assisterande tränare Bernhard Brcic tycker laget gjorde, trots förlusten, en gedigen match och att det är ett lag som direkt vill växla in på vinnarspåret igen som åker till Degerfors på lördag.

-Vi är absolut revanschsugna. Vi gör en bra match mot Falkenberg. De åker hem med tre poäng, men någonstans känner vi att vi var värda mer. Vi var inte ordentliga i de små detaljerna, och det får vi jobba med.

 

Fram till stopptid i den första halvleken, stod det 2-0 på resultattavlan, men i slutsekunderna kunde Falkenberg reducera till 2-1.

-Det målet kom olyckligt, och de får energi. Sedan sätter de tryck direkt i andra och vi kommer inte ur deras grepp riktigt. Falkenberg är nog ett lag som kommer sluta topp tre. Jag tycker vi gör en bra match, och skulle haft någon poäng med oss.

 

I de inledande sju omgångarna har Brage mött både förväntade topplag, och de som nu ligger på undre halvan av serien. Bernhard Brcic menar att det inte skiljer mycket i slagstyrka mellan lagen i serien. Ofta är det smådetaljer som kan avgöra hur en match slutar.

-Oavsett om det är toppen eller botten så är det få poäng lagen emellan. Spelmässigt kan det vara egna misstag, tillfälligheter eller oskärpa som kan avgöra en match. Det är små marginaler. Vi mötte Degerfors i första träningsmatchen i våras och de har en stabil grund att stå på. De vet hur de ska spela. Vår förhoppning är att vi kan möta dem på det sätt vi vill spela . Matchen kommer att gå på gräs, men det kommer inte att störa oss. Vi måste vara noggranna och tänka till, hur vi gör saker och ting.

 

Fowarden Mihlali Mayambela utgick senast mot Falkenberg efter att fått känningar baksida lår. Det betyder att det är ett litet frågetecken för sydafrikanens medverkan på lördag.

-Han tränar igen. Alla muskelskador måste man vara försiktig med. Hur vi kommer att formera laget, det bestämmer vi idag (läs: fredag), säger Bragetränaren.

 

Marcus Astvald, som haft en fotskada, var den som ersatte ”Maya” i anfallet. Bernhard Brcic menar att den 27-årige forwarden besitter hög kapacitet.

-Nu är han ”fit for fight”. Han har haft någon sjukdag, och någon sjukdag i familjen. Men i det stora hela är ”Mackan” spelklar. När han får det att stämma är han en av superettans bästa spelare.

 

Hur tycker du känslan är inför matchen mot Degerfors?

-Bra känsla, glädje och bra harmoni. Var haft en bra träningsvecka. I går (läs: torsdag) tränade vi på. Vi har också haft en dag ledig. Vi vet vad vi behöver prestera för att komma ifrån matchen med tre poäng. Vi är noggranna i de små detaljerna, så att vi lyssnar till direktiven. Om vi får allt att stämma är vi svårslagna.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.