Nyheter 2013-07-11 Carlgren till AIK Carlgren till AIK
2013-07-11   Skrivet av:

Nu är det klart att vår målvakt och supertalang Patrik Carlgren går till AIK Fotboll.

 

Patrik Carlgren har under året haft ögonen på sig från flera håll och till slut föll valet på storklubben AIK Fotboll. Patrik, som under större delen av 2013 varit förstahandsvalet i A-truppen, byter nu Borlänge och IK Brage mot Solna och AIK för att på allvar konkurrera om en plats i AIKs Allsvenska trupp de kommande säsongerna.

 

– När vi bestämde oss för att leta efter en yngre målvakt med hög potential som var Patrik Carlgren vårt förstaval, säger AIKs sportchef Björn Wesström. Han har egenskaper, hög ambition och en attityd som smittar, vilket i par med den erfarenhet och kunskap som Kenny Stamatopoulos besitter ger oss ett dynamiskt och mycket bra målvaktspar. Både nu direkt och på längre sikt.

 

Patrik, som anslöt till IK Brage från Falu FK, har under de senaste åren tagit stora steg i sin utveckling. Redan under 2012 fick han känna på hetluften i Superettan då han noterades för åtta matcher varav sju från start. Patrik fick under den här säsongen fortsatt förtroende då Gerhard Andersson definitivt lade målvaktshandskarna på hyllan. Formkurvan har pekat uppåt vilket resulterat i att han tidigt under 2013 blev uttagen i det svenska U21-landslaget. Patrik har representerat U21-landslaget vid två tillfällen hittills och mycket pekar på att han får fortsatt förtroende i höst.

 

– När vi skulle förlänga Patriks avtal förra hösten var jag tydligt med att vi inte ville skriva ett kortare avtal än fyra år med tanke på den utvecklingspotential vi såg i honom, säger Brages sportchef Michael Kallbäck. För Patrik var det aldrig några problem att skriva ett långt avtal med IKB vilket visar vilken enorm tro han har på sig själv och att han har en lojalitet med klubben och sina lagkamrater. Utan att kommentera några specifika summor kan jag säga att försäljningen av Patrik är den största i föreningens historia och att både IK Brage, AIK och inte minst Patrik själv är nöjda med utgången av förhandlingarna.

 

Patrik Carlgren, som ansluter till AIKs trupp redan under fredagen säger själv så här om framtiden:

– Det är så klart jäkligt kul att få den här chansen. Förhandlingarna har hållit på ett tag så det är skönt att det äntligen är i hamn.

Vilken tror du är den största orsaken till att AIK fått upp ögonen för dig?

– Jag vet faktiskt inte, men jag har väl gjort det ganska bra i år. Det är kul att de sett mig. Nu ska jag åka till Solna och göra det bästa jag kan, jag siktar så klart så högt som möjligt.

 

IK Brage vill tacka Patrik för hans fina insatser i Bragetröjan och önskar honom stort lycka till i AIK och i hans fortsatta karriär.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.