Nyheter Cedergren: "Speciellt möta Brage" 2013-06-22 Cedergren: "Speciellt möta Brage" Domnarvallen
2013-06-22   Skrivet av:

Tränarparet i GIF Sundsvall består av Roger Franzén och Joel Cedergren. För Bragepubliken är Cedergren ett känt ansikte efter sina fem år i föreningen i slutet av 90-talet (1994-98), där det blev över 100 matcher.

 

-Det är bara Johan Persson kvar sedan jag spelade där, minns Joel som tycker det blir lite extra att möta Brage.

-Ja, det var ju där jag startade min karriär som elitspelare.

Efter åren i Brage följde en säsong i Allsvenskan och Halmstad BK, fem år i GIF Sundsvall, och ett år i norska Sogndal, innan elitkarriären avslutades säsongen 2008 hos ”Giffarna”.

 

Efter att GIF Sundsvall åkte ur Allsvenskan i höstas fick Sören Åkeby lämna tränarposten. Nu har alltså Joel Cedergren och Roger Franzén fått uppdraget att återta den allsvenska statusen.

-Målet är att gå tillbaka direkt. Men man kan inte styra över allt. Det kan finnas lag som är bättre än oss. Men vi försöker få ut det optimala ur truppen och det finns många parametrar att arbeta med där vi jobbar aktivt med gruppen, berättar Cedergren och nämner olika tränarpersonligheter som ”Bengan” (Bengt Johansson), Tommy Sandlin och Fabio Capello, som bevis för att flera ledarstilar kan fungera med lyckat resultat.

 

Att svara på frågan vad som är viktigast för att bli en duktig tränare/ledare är en komplex fråga enligt Joel.

-Generellt går det inte att svara på. Det finns olika sätt att bli framgångsrik.

Hur vill du göra för att nå framgång?

-Det är något vi gör tillsammans spelare och tränare. Viktigt är att vi ska vara tydliga, och ge spelarna befogenheter och ramar att arbeta inom som de känner sig bekväma med. En spelare som mår bra spelar också bra.

 

Inför matchen mot Brage är nästan alla spelare tillgängliga. Efter varit lediga igår, midsommarafton, tränar laget ikväll.

-Alla är på väg tillbaka och vi kommer träna med full trupp ikväll.

Saknas gör bara långtidsskadade Granit Buzuku.

Vem är det av dig och Roger som har sista ordet i laguttagningen?

-Det där är inget vi går ut med utan tar internt. Vi har olika områden som vi är bra på.

 

Efter att förlorat de två första matcherna, radade GIF Sundsvall upp nio raka förlustfria matcher (sju vinster och två oavgjorda), innan Assyriska vann på Norrporten Arena med 4-2 i måndags.

-De hade extrem utdelning med tre mål på tre chanser i början. Vi var inte lika vassa i våra defensiva omställningar som vanligt men gör ändå en relativt bra match i sin helhet. Jag hoppas vi ska vara tillbaka imorgon, säger Cedergren som tycker defensiven blivit mycket bättre efter de två första matcherna där man släppte i sex mål.

Bara tre mål hade Oscar Berglund fått släppa förbi sig inför Assyriskamatchen efter den tunga starten.

 

Nämnde Oscar Berglund är förstås en av anledningarna till GIF Sundsvalls fina resultat.

-Men jag vill inte nämna någon speciell spelare som varit extra betydelsefull. Det är många spelare som gjort det bra.

Men en titt i statistiklistorna visar att Johan Eklund betyder mycket. Delad tvåa i skytteligan med sju mål, två bakom Varbergs Gabriel Altemark Vanneryr.

-Han gör stor nytta. Med honom har vi möjligheten att variera spelet. Han är bra både att binda fast bollen och skarva vidare. Vi får ett bra inläggsspel, och kan även välja med att spela längs backen och därmed få ett rakare spel.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.