En poäng hem till Borlänge för damerna

Det blev delad pott för oss i söndagens bortamöte mot Team TG FF, i matchen som slutade 2-2 (2-0).

Hemmalaget ryckte åt sig 2-0 ledningen efter första halvlek, men Brage kom igen efter paus där vi kvitterade till 2-2 efter mål av Emma Halvarsson och Joanna Snell. Huvudtränaren Fredrik Bengtsson, öste beröm över sitt lag efter matchen.

-Jag är jättenöjd med arbetsinsatsen där vi står upp bra. Och framförallt visar vi en mental styrka att komma igen från ett 0-2 underläge, i en väldigt svår bortamatch.

I och med det oavgjorda resultatet klättrade vi upp till fjärde platsen.

Hur såg matchinledningen ut?

-Vi började piggt och bra och skapade mer än vad motståndarna gjorde. Vi var aktiva i vårt försvarsspel, och fulla av energi. Men de gick upp och gjorde 1-0, säger Bengtsson om hemmalagets ledningsmål från Elin Pettersson efter dryga tjugo minuter.

Efter målet hade vi några fina lägen att kvittera, men istället var det Team TG som kunde göra 2-0 strax före halvtid.

Brages rutinerade tränare som har varit med länge, vet av erfarenhet att en tvåmålsledning, inte alltid är lätt att hantera.

-Det kan vara lite mentalt jobbigt att gå in med 2-0. Vi pratade om att första halvlek är helt okej, och vi var nöjda med spelet, men inte resultatet. Vi är bra i andra med aggressivt försvarsspel, och sätter press på Team TG.

I den 51:a minuten kunde vi reducera till 2-1. Ett mål som Bragebossen tyckte gav energi till laget.

-Det var ett fint skott utifrån av Emma Halvarsson, en vänsterskruv in den i bortre, säger Bengtsson.

Bara sex minuter senare kom kvitteringen, 2-2, när Joanna Snell la en hörna som gick direkt in i mål.

Med halvtimmen kvar infann sig en del trötthet i laget, men vi kunde reda ut TG:s anstormning och få med oss en pinne hem.

-Vi hade haft en hög press på de i hela första halvlek och delar av andra. Det var varmt, och vi vart lite trötta. Det syntes att vi tog slut, vi gick hem och spelade lite lägre i vårt försvarsspel, som gjorde att vi kunde vila i vårt positionsförsvar. Jag tycker kanske vi kunde haft lite längre anfall, nu blev de ganska korta, och vi blev trötta när bollen byter lag, säger Fredrik.

F17 spelaren Nova Lindblad som fick spela i cupmatchen mot Bälinge, fick nu göra sin första match i division 1, när hon byttes in.

-Det var kul, säger Fredrik Bengtsson, som också fick se Embla Bondeson och Wilma Allringer bytas in med kvarten kvar.

Är du nöjd med en poäng?

-Vi var inte nöjda, men okej att vi kanske skulle ha en annan taktik, och ligga lägre i vårt försvarsspel, och vila lite. Jag tyckte vi var vassa i vårt kontringsspel. De kommer upp på oss i slutet, och har bättre tryck. Vi gör en bra insats generellt sett, och vi är nöjda med den poäng vi får. Jag tycker det var ett rättvist resultat. Vi hade bra spring i benen, bra aggressivt försvarsspel överlag. Kanske det här var en av de viktigaste matcherna, när vi kan komma igen efter underläge, och får en pinne. Så på så sätt kanske det blir en av de viktigaste matcherna, avslutar Fredrik Bengtsson när spelarbussen befinner sig på Högakustenbron.

I nästa match som spelas lördagen den 17 juni kl 16.00, väntar IFK Östersund hemma, men på Sittab Arena i Gustafs.

Text: Per Lindgren.

Team TG FF-IK Brage 2-2 (2-0)

Mål: 1-0 Elin Pettersson (21), 2-0 (44) Emma Åström, 2-1 (51) Emma Halvarsson, 2-2 (57) Joanna Snell.

Varningar: IKB: Maja Andersson

Domare: Jonas Hägglund.

Publik: 50 (Umeå Energi Arena SOL)

Laget (4-3-3) Alexandra Sjölander-Ida Roos (Embla Bondeson 60), Robyn Decker, Joanna Snell, Luna Hermansson-Maja Andersson, Hanna Torstensson, Emma Halvarsson-Ella Foberg (Vilma Allringer, 78), Anna Sandin (Nova Lindblad, 74), Elin Hjälte.