Nyheter 2021-05-31 En poäng mot VSK En poäng mot VSK
2021-05-31   Skrivet av:

Brage var på jakt efter andra raka segern när man mötte Västerås SK på Iver Arena. Men en sen kvittering av Viktor Prodell betydde att matchen slutade 2-2 (1-1).

– Surt är känslan just nu, säger Brages mittback Alexander Zetterström kort efter slutsignalen.

 

– Men ska man se till hela matchen är det en jämn match. Vi följer matchplanen och står lite lägre och kontrar på dem och skapar bra lägen. Det kanske är rättvist, men det blir extremt surt i och med att vi släpper in ett mål så sent, menar Zetterström.

 

Hemmalagets 2-2-mål i 90:e minuten kom i en tilltrasslad situation där Brage inte fick bort bollen i straffområdet, något som anfallaren Viktor Prodell kunde utnyttja.

 

– Det är ett inlägg som de får in som inte är speciellt bra. Så blir det flipperspel där Mattias (Liljestrand) ligger på bollen och liksom petar till den och jag blir lite ställd av det och missar bollen. Den dyker upp framför fötterna och jag hinner inte reagera och sedan är han (Prodell) fri. Det var ett skitmål, säger Alexander Zetterström som på nytt gjorde en storstilad insats i backlinjen.

 

– Jag tycker vi alla gör en defensivt bra match idag. Men det är svårt att se något positivt i det nu att vi släpper in det där målet så sent.

 

Brage hade gjort tre förändringar i startelvan där Noa Williams var tillbaka efter varningsavstängning, Adil Titi fanns med efter sin axelskada som hållit honom borta från spel de fyra senaste matcherna, samt Lukas Hiltunen som sent fick beskedet om att starta, det efter att Oscar Lundin haft problem med ena vaden och ströks från startuppställningen efter uppvärmningen.

 

Båda lagen inledde avvaktande och den första riktiga målchansen i matchen kom i 12:e matchminuten när Brages Niklas Söderberg hittade Robbin Sellin i djupet, men Kevin Custovic var följsam och avvärjde situationen.

 

– Jag tycker inte det kändes bra i början, men efter målet kan vi spela lite på det, säger Zetterström om inledningen.

 

Det var när Brage sökte spelare i djupet som man skapade flera farligheter. Ledningsmålet till 0-1 i 16:e minuten kom just efter en bra löpning från Noa Williams från vänsterkanten, som serverade bollen till Niklas Söderberg som säkert lyfte bollen över utrusande målvakten Anton Fagerström.

 

– Noa är skicklig när han driver in. Det är bara att vara redo på insticket som han gör perfekt. Han har rätt timing och släpper, och jag kommer fri mot keepern och chippar in den, säger Söderberg om 0-1-målet.

 

Trots mål i andra raka matchen var han besviken över det sena poängtappet.

 

– Det känns som två tappade poäng när vi tappar in ett mål i nittionde från ingenting känns det som. Ett inlägg som studsar omkring som hamnar på deras spelare från ingenstans. Det är otur, säger Söderberg som tyckte man höll sig till matchplanen.

 

– Vi lät dem ha ganska mycket boll i backlinjen. Ha dem framför oss och kunna ställa om och skapa våra målchanser. Det kändes som vi var det bättre laget och förtjänade att vinna.

 

Söderberg var mycket aktiv och tog många löpningar. Andra målet på lika många starter var förstås extra skönt.

 

– Klart det är kul att göra mål. Det känns bra efter skadeuppehållet och att hitta kontinuiteten. Det känns jättebra för egen del och för kollektivet nu.

 

Just löpvillige Williams var mycket aktiv och hade både flera fina framspelningar och bra skottlägen som dock täcktes av hemmaspelare.

 

Hemmalaget hade svårt att komma till några riktiga farliga målchanser första halvtimmen. Det var främst från högerkanten där Simon Johansson och Samuel Sörman sökte inspel in i Brageboxen. Men särskilt farligt blev det aldrig, då backlinjen med Pontus Hindrikes, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand och Lukas Hiltunen tog bort allt.

 

Brage hade lägen att öka på ledningen då det fanns mycket yta att ställa om på när VSK gick till anfall. Men tyvärr slarvades flera lägen bort med felpassningar, eller att skotten blockades av VSK-spelare.

 

– Det kändes som vi kom till många lägen tre mot två, eller fyra mot tre. Det kändes som vi hade ett djupledshot antingen genom Noa, Leo (Pllana) eller Robbin (Sellin). Det kändes bra, men det gör det ännu mer surt att inte få med tre poäng, konstaterade Söderberg.

 

Västmanlänningarna tog över spelet efter halvtimmen och var nära utjämning i 34:e minuten när Tronet löpte sig fri, men Alexander Zetterström gjorde en suverän brytning.

 

I 37:e minuten stack IKB upp i en farlig spelvändning, där Sellins framspelning till Leonard Pllana blev något för brant och Fagerström hann ut och täcka.

 

VSK kvitterade till 1-1 i 40:e matchminuten, där Simon Johansson centralt placerad i banan oattackerad kunde skicka in bollen bakom Adrian Engdahl. Ett mål som Alexander Zetterström menade var onödigt.

 

– Det målet kommer från ingenstans, vi gör det dåligt när vi spelar bort bollen till dem och han skjuter utanför straffområdet och bollen sitter i krysset. Man får ge honom det, men det känns ändå surt just då.

 

Brages assisterande tränare William Bergendahl var nöjd efter första akten hur man hotade framåt.

 

– Det var ett bra omställningsspel offensivt, där vi kunde stå lite lägre. Vi var rättvända och kunde testa deras backlinje.

 

Andra halvleken inleddes med ett böljande spel, utan att lagen skapade några heta chanser. VSK hade ett visst bollövertag och fortsatte att mata inlägg från kanterna. Men Brages försvar fortsatte att vara ramstarkt.

 

– Vi samlar energi i paus och kommer ut bra och lyckas få in 1-2, säger Zetterström.

 

Brage hade ett bra läge ta ledningen i 63:e matchminuten, men stolpen var i vägen när Pllana, från snäv vinkel, blev frispelad av Niklas Söderberg.

 

Brage skulle ändå ta ledningen i med 1-2 i 75:e matchminuten. I efterdyningarna av Brages andra hörna letade sig bollen ut till inbytte Anton Lundin i bortre delen av straffområdet, som med en lång passning hittade den andra inhopparen Alexander Johansson, som via Fagerströms högra stolpe satte bollen i nät.

 

Målet gav Brage energi och man spelade kontrollerat efteråt, även om VSK hade sina chanser när Brage backade hem en aning.

 

Hemmalaget var dock kort efter Brages ledningsmål ytterst nära utdelning, men inhopparen Albin Sporrongs avslut träffade stolproten till höger om Engdahl.

 

– Vi vill ju vinna till varje pris och då blir vi lite mer defensiva och försöker spela på resultatet. Jag tycker vi gör det bra, men det är den där slumpbollen de får in. Men så är det för ett lag som ligger sist, då går det emot en. Hade vi legat i mitten kanske vi hade haft flyt och vunnit, säger Zetterström.

 

Brage var på väg att hålla ledningen, men i 90:e minuten kunde Viktor Prodell kvittera till 2-2 från nära håll, efter att gästerna inte fått bort bollen i straffområdet.

 

William Bergendahl menade att känslan direkt efteråt var att det var två tappade poäng.

 

– Den överhängande känslan är att man är missnöjd. Men sedan vet man att det var många bra saker och att prestationen var okay.

 

Två mål i det öppna spelet i andra matchen på rad gladde Bragetränaren.

 

– Två kassar idag. Det har tickat igång.

 

Trots två insläppta mål bakåt såg det ändå stabilt ut i det defensiva spelet.

 

– De skapar inte så mycket. Vi är solida. Deras 1-1-mål var på ett bolltapp och en bra prestation av deras spelare. Vid det andra målet studsar det hit och dit framför mål. Det är oturligt det mål de gör, säger William Bergendahl.

 

Glädjande var också det blev poäng i andra matchen på rad.

 

– Om ett par dar kanske vi kommer vara relativt nöjda med det här. Västerås borta är ingen lätt match och då tror jag eventuellt vi är nöjda med ett kryss, säger Alexander Zetterström.

 

Nästa match är på lördag då AFC Eskilstuna gästar Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen klockan 13.00. Då får vi ÄNTLIGEN spela inför er supportrar igen, då 500 personer i publiken är tillåtet. För att säkra din plats på Vallen – köp säsongskort här.

 

Text: Olov Lindgren

Foto Toppbild: Anders Forngren – Bildbyrån


Lämna kommentarer

Västerås SK FK-IK Brage

Västerås SK FK-IK Brage 2-2 (1-1) 

Mål: 0-1 Niklas Söderberg (16), 1-1 Simon Johansson (40), 1-2 (75) Alexander Johansson, 2-2 Viktor Prodell (90).

Varning: Västerås: Filip Tronet, Samuel Sörman.

Domare: Adi Aganovic. Kristianstad. Assisterande domare: Joakim Wik, Norrköping, Victor Jensen, Ekerö.

Publik: 8 (Iver Arena).

 

Västerås SK FK (5-3-2): Anton Fagerström-Filip Almström Täti (Brian Span, 86), Gustaf Lagerbielke, David Engström, Jesper Merbom Adolfsson (William Videhult, 86), Samuel Sörman (Jonas Hellgren, 64)-Justin Salmon (Albin Sporrong, 75), Kevin Custovic (Simon Gefvert, 64), Simon Johansson (K)-Viktor Prodell, Filip Tronet. Ersättare: Daniel Svensson (mv), Olle Edlund.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Lukas Hiltunen, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes-Niklas Söderberg (Seth Kanteh Hellberg, 78), Adil Titi (Nathan Mavila, 83), Moses Makasi, Robbin Sellin (K) (Anton Lundin, 68)-Leonard Pllana (Douglas Karlberg, 78), Noa Williams (Alexander Johansson, 68). Ersättare: Viktor Frodig (mv), Oscar Lundin.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.