Nyheter 2013-05-24 En poäng och ett fall framåt En poäng och ett fall framåt
2013-05-24   Skrivet av:

Idag fick vi se ett Brage som ville spela fotboll. Pigga, aggressiva och påpassliga lät de inte Assyriska få låna bollen nämnvärt i första halvlek. Inledningen av matchen var lite trevande men efter 10 minuters spel tog Brage över allt mer. I 14:e minuten utmanade Ante Ljunggren-Eriksson på sin kant, dribblade bort försvararen och fick till ett hårt skott från nära håll som målvakten tvingades styra till hörna.

 

Brage hade totalt initiativ på mittfältet och samspelet med anfallarna fungerade bra. Hög press gjorde att Assyriska inte alls fick igång sitt spel, vilket också statistiken vittnar om. Bara ett avslut fick de till.

 

I 32:a minuten, efter en lång anfallssekvens, fick Brage ett inkast på Assyriska planhalva. Tyler Ruthven gjorde ett av sina långa kast in i straffområdet, efter några passningar hamnade bollen hos Andi Toompuu som inte missade. 1-0 helt rättvist.

Några minuter senare snodde Mats Moldskred åt sig bollen på mittfältet och serverade Dulee Johnson en riktig pärla inne i straffområdet. I det läget var Johnson lite väl osjälvisk och passade till en medspelare istället för att skjuta själv. Den efterföljande hörnan slog Ljunggren-Eriksson mot Dragan Kapcevic vars nick målvakten fick stora besvär att klara.

 

I slutet av halvleken hade Brage bud på både 2 och 3-0 men lyckades inte få till den sista touchen. Assyriska stack upp de sista minuterna i en anfallsvåg utan att skapa någon direkt farlighet. Brage gick till pausvila med en välförtjänt ledning.

 

Även efter pausen var Brage det ettrigaste laget. De assyriska spelarna blev allt tjurigare när de inte fick till sitt spel och överreagerade kraftig i närkamperna. Både Andi Toompuu och Patrik St Cyr fick var sitt gult kort (och är därmed avstängda nästa match) när motståndarna allt för enkelt la sig ner, skadade.

I 77 minuten lyckades så Assyriska kvittera i ett misstänkt offsideläge och i samma sekvens blev Andi Toompuu skadad i ena foten och fick ledas av plan.

 

Matchen slutade oavgjort trots att Brage pressade mot slutet. Tyler Ruthven visade att han är en fullgod ersättare till Niklas Sandberg, offrade sig i slutminuterna och var matchen igenom ett helgjutet mittlås tillsammans med Magnusson.

 

– Vi tog ett stort kliv framåt idag, sa en ganska nöjd Conny Karlsson efter matchen. Vi spelade det anfallsspel vi vill spela. Första halvlek var klart bättre än andra, i andra hade vi lite svårare att få till den press vi hade i första. Spelmässigt var det ett jättekliv framåt.

Assyriska tränare Azrudin Valentic var däremot inte nöjd med lagets första halvlek.

– Vi spelade dåligt och passade fel. Brages ledning var rättvis. I andra kom vi in bättre i matchen så jag är extremt nöjd med en poäng idag.

 

Hela Brage ska ha en stor eloge för dagens insats. De visade vilja och jäklar anamma. Nästa match kan det leda till tre poäng. Redan på måndag välkomnar vi Örebro till Domnarvsvallen för en omgång.

 

Fotnot: Assyriska kom till Domnarvsvallen med röda tröjor eftersom de mycket väl vet att Andi Toompuu har problem att skilja rött och grön. Därför fick de låna Brages vita reservställ. Första gången Södertäljelaget gör reklam för SSAB och andra dalaföretag

 

En poäng och ett fall framåt
En poäng och ett fall framåt
En poäng och ett fall framåt
En poäng och ett fall framåt
En poäng och ett fall framåt
En poäng och ett fall framåt
En poäng och ett fall framåt
Foto: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta

IKB-Assyriska 1-1 (1-0)

1-0 Andi Toompuu (32)

1-1 Christopher Brandeborn (77)

 

Varningar Brage:
Andi Toompuu, Patrik St Cyr (båda avstängda nästa match)

 

Domare: Nermin Cisic

 

Publik: 1 571

 

Laget från vänster:
92 Patrik Carlgren

 

11 Adam Gradén

25 Tyler Ruthven

5 Peter Magnusson

9 Johan Persson

 

16 Andreas Ljunggren-Eriksson (79)

15 Andi Toompuu (79)

7 Patrik St Cyr

14 Mats C Moldskred

 

13 Dragan Kapcevic (66)

6 Dulee Johnson

 

Avbytare:

1 Bryan Meredith

4 Peter Nilsson

17 Anton Lundin

18 Oskar Andersson (79)

19 Stefan Lindmark (79)

23 Martin Rosen

99 Demba (66)

 

50/50-lotteriet

Vinst-nr: 145

Vinstsumma: 580kr

Vinst uthämtas vid kansliet. Läs mer om vinnarnummer vid de olika matcherna härsociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.