Nyheter 2020-02-25 Förlust mot IK Frej Förlust mot IK Frej
2020-02-25   Skrivet av:

Brage förlorade hemmamötet mot norrettanlaget IK Frej med 1-3 (0-0). Jämfört med cupmatchen mot IF Elfsborg hade Brage en helt ny startelva.

Brages ytterback Lukas Hiltunen menade att man inte kom upp i full kapacitet. 

-Vi kommer inte upp i nivå. Det är för dåligt tempo och det är inte mycket att ta med sig från matchen, säger Brages ytterback Lukas Hiltunen, besviket.

 

Matchen började med att Brage skapade ett antal farliga målchanser, men Frej, som i fjol degraderades från superettan, kom sedan in i matchen och skapade flera farligheter under första halvleken. Brage höjde sig lite i andra halvleken, men det var Frej som skulle bryta dödläget i 71:a matchminuten när inhopparen Leon Hein enkelt kunde nicka in Loue Juniors vänsterinlägg till bortaledning 0-1.

 

Bara tre minuter senare dubblerade bortalaget ledningen till 0-2, när Mattias Bouvin hittade Loue Junior i djupet som inte gjorde något misstag ensam mot Victor Astor i Bragemålet. Brageanfallaren Jonathan Lundbäck reducerade till 1-2 i 85:e matchminuten när han tryckte in 1-2 i nättaket, från en snäv vinkel. Hemmalaget lyckades inte få till någon vass kvitteringschans, utan i stället kunde Hein fastställa slutresultatet till 1-3 med sitt andra mål i matchen.

 

Brage hade svårt hitta luckor bakom ett tight Frejförsvar.

-Vi faller ner i ett dåligt tempo. I förstapressen kommer vi upp lite halvdant och de spelar genom oss. Vi ger de för mycket tid. Vi är inte tillräckligt bra. Vi förlorar välförtjänt idag, säger Hiltunen.

 

Lukas Hiltunen har spelat frekvent på försäsongen och har fått speltid både mot Sandvikens IF och Degerfors IF. Han fanns också med i truppen senast mot Elfsborg.

Vad krävs för att du ska ta en plats i startelvan?

-Det handlar om att prestera jämnt under många matcher. Att hålla en hög nivå hela tiden. Visa att man är här för att utmana, säger Lukas.

 

Som vanligt visade 22-åringen upp en bra inställning och jobbade hårt både framåt och bakåt och vann några tuffa närkamper. Men han var självkritisk efteråt och hade svårt hitta några positiva saker i sitt eget spel.

 

Hiltunen ser dock goda möjligheter att Brage ska vara med  i toppen av serien.

-Om vi fortsätter att jobba hårt och fortsätter att utvecklas tror jag att vi kommer att göra en bra säsong, menar han.

 

En annan av de unga som fick förtroendet var anfallaren Pontus Jonsson, 18. Förutom Jonathan Lundbäcks mål, var det han som skapade de farligaste chanserna för hemmalaget.

-Det var första matchen på länge, så det var lite ovant, säger Falusonen, som hade två vassa möjligheter i matchen.

 

I första halvleken blev han fint framspelad av André Kamp, men lyckades inte förvalta friläget. I upptakten av andra halvleken fick han en ännu bättre möjligheten, då han fick helt öppet mål efter rundat inbytte målvakten Benjamin Machini, men sköt utanför.

-Det läget var solklart. Jag tror jag tappade balansen lite, men det är inget att skylla på, säger Jonsson om missen.

 

Efter matchen var han besviken och tycker laget inte kom i sin rätta kapacitet.

-Allting måste upp ett snäpp. Vi kommer inte alls upp i nivå och måste vara mer påkopplade, säger Jonsson som själv menade att han kan bättre.

 

Brage har under vintern skaffat offensiv kvalitet, men han är beredd att ta upp kampen om en plats i startelvan.

-Det är hård konkurrens och väldigt bra spelare där framme. Men det ska bli en kul möjlighet att kämpa för.

 

Vilka möjligheter har du att ta en startplats?

-Jag vet inte. Jag hoppas få mer speltid än i fjol. Jag kommer träna på hårt, så får vi se vad tränaren tycker, menar Pontus.

 

Nu väntar närmast bortamatch mot Örebro SK i svenska cupens andra gruppspelsomgång. Den matchen spelas lördag den 29 februari kl 16.30 på Behrn Arena.

 

Dock är det osäkert om Pontus Jansson finns med då.

-Jag har ont i ljumsken, så troligtvis kommer jag inte spela. Men vi får se, avslutar anfallaren.

 

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

IK Brage-IK Frej Täby

IK Brage-IK Frej Täby 1-3 (0-0)

Mål: 0-1 Leon Hein (71), 0-2 Loue Junior (74), 1-2 Jonathan Lundbäck (85), 1-3 Leon Hein (90).

Varning, Brage: André Kamp.

Domare: Erik Mattsson.

Publik: ca 100 (Ljungbergsplanen).

IK Brage: Victor Astor-Alexander Ekblad (K), Karl Johansson, Samuel Bergman, Lukas Hiltunen-Noa Williams, André Kamp, Oscar Lundin, Bantu Mzwakali-Jonathan Lundbäck, Pontus Jonsson (Jesper Andersson, 66).

Ersättare: Dawood Alkuheli (mv), Wisam Bibo, Roni Said.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.