Nyheter 2017-08-20 Förlust mot Sollentuna FK Förlust mot Sollentuna FK
2017-08-20   Skrivet av:

Det blev förlust för IK Brage i bortamötet mot Sollentuna FK. Hemmalaget vann höstpremiären med 3-2 (3-2) i en match som spelmässigt inte nådde några större höjder men var dramatisk fram till slutsignalen.
-Jag tycker det var en jämndålig match, säger Brages assisterande tränare Johan Persson efter säsongens första förlust.

 

Sollentuna rivstartade matchen och hade skaffat sig en 2-0-ledning redan efter tio minuter. Brage kom snabbt igen och kvitterade till 2-2 innan hemmalaget återtog ledningen till 3-2 innan första halvleken var över. Sollentuna bevakade ledningen på ett skickligt sätt i andra halvleken. Ändå var Brage nära kvittera på stopptid när man fick en billig straff. Sollentunamålvakten Jonas Olsson gjorde dock en bra räddning på Johan Eklunds skott från elvameterspunkten.

 

Förlusten betyder att tabelltvåan Umeå FC kan minska Brages försprång till fem poäng om man vinner måndagens norrlandsderby borta mot IFK Luleå.
-Men det är helt ointressant vad de gör i den matchen. Det är vi själva som ska lösa det här. Vi är fortfarande i förarsätet och en förlust i en fotbollsmatch behöver inte betyda mer än så, säger Johan Persson.

 

Matchen på ett soligt Sollentunavallen öppnade med fyra mål de första arton minuterna. Hemmalagets sommarförvärv från Åtvidabergs FF Samuel Holm gjorde både 1-0 och 2-0 innan Brage kvitterade till 2-2.
-Jag tycker att vi började bra och hade koll på Brage i första halvleken, säger Samuel Holm som först fick på ett hårt skott några meter utanför straffområdeslinjen som satt tätt intill Peter Rosendals vänstra stolpe.
Andra målet var en fin aktion där han tog sig förbi Simon Stenberg i vänsterdelen av straffområdet och placerade in bollen.

 

Brage kom dock snabbt igen och utjämnade till 2-2. Anton Lundin satte snyggt reduceringen till 2-1, framspelad av Stefan Ilic, innan Johan Eklund säkert placerade en straff efter SFK – Mikael Thorstensson fått bollen på handen.
-Vi får en livlina att komma tillbaka, men vi lyckas ej göra något åt det, säger Johan Persson.

 

Hemmalaget Sollentuna återtog ledningen till 3-2 i 28:e matchminuten när Luka Dobrijevic får en tå på bollen efter ett högerinlägg.
-Det känns jäkligt jobbigt. Inför andra sa vi vad vi behövde göra bättre. Det var för mycket felpass och bolltapp i första.

Brage öppnade andra halvleken bra och ägde mycket boll.
-Men vi skapade får få chanser, menade Johan Persson.

 

Ett hårt jobbande och disciplinerat Sollentuna bevakade ledningen i andra halvlek och skapade även chanser att utöka ledningen. Axel Wiorek var nära stöta in bollen efter kalabalik i straffområdet och Anton Johansson hade ett skott som smet strax utanför stolpen.
-Det tar mycket energi att löpa mycket och i andra tog vi det säkra före det osäkra och spelade på resultatet. Sedan hade vi två jättechanser. Jag tycker vi gör en bra match och skärmar av deras bästa spelare, högerbacken, de två defensiva mittfältarna och deras anfallare, säger Samuel Holm som tycker det har gått bra komma in i Sollentuna efter ankomsten från Åtvidaberg.

 

Brage hade också en del målchanser i andra halvleken. Anton Lundin träffade stolpen i 76:e matchminuten och Stefan Ilic serverade inhopparen Linus Zetterström i 83:e minuten, men nicken gick utanför.

 

Stefan Ilic, som startade i anfallet men tog ett steg ner på planen när Linus Zetterström byttes in, var besviken efteråt.
-Alltid bittert att förlora. Men vi får vad vi förtjänar och vi får inte till vårt spel. Vi fick spela ett annat spel än vi är vana vid och det lyckades vi inte med i dag.
Brage hade svårt luckra upp ett tight spelande Sollentunaförsvar i andra halvleken.
-Vi visste hur de skulle spela. De backar hem och gör det svårt för oss.
Vad tror du den här förlusten betyder inför fortsättningen?
-Det får vi se på onsdag, säger Ilic.

 

Sollentunas tränare Christer Mattiasson tyckte matchöppningen med fem mål inom knappa halvtimmen var påfrestande men var lättad efteråt.
-Det var händelserikt för de som tittar på. Men som tränare är det en pina. Men vi vann och det är vi otroligt glada över.
Vid ställningen 2-2 såg det ett tag ut som Brage skulle ta över men ett skadeuppehåll gjorde att Sollentuna kunde snacka ihop sig.
-Vi fick ett break. Vi sa vi inte hade något att förlora. De tryckte tillbaka oss i slutet av första. Det är tufft att möta Johan Eklund. Men våra centrala mittfältare går upp och spelar man mot man och det ger oss mycket och vi får press på de.
I andra tycker jag vi har kontroll och det var bra de gjorde de byten de gjorde då vi hade jobbigt mot de.
Sollentuna förtjänade segern då man spelade både ett fint anfallsspel och ett bra försvarsspel när man höll ihop det i andra.
-Vi hade en fembackslinje sista tio, säger Mattiasson som tycker straffen på stopptid var horribelt dömd.
-Det var en ruskigt jobbig domare. Man tänkte när de fick straff om vi skulle tappa det igen som när Umeå gjorde mål i 96:e minut senast.
Segern betyder man öppnade hösten på bästa sätt efter en mindre lyckad våravslutning poängmässigt.
-Det var en otroligt skön seger. Vi hade en poäng på de fem senaste innan. Men om vi krigar och ligger rätt i positionerna så är vi jobbiga att möta för alla lag.

Brage spelar nästa match hemma redan på onsdag 23 augusti, andra omgången i svenska cupen mot Åtvidaberg  och  nästa seriematch måndag 28 augusti, då man möter Västerås på hemmaplan.

Olov Lindgren

 


Lämna kommentarer

Sollentuna FK-IK Brage 3-2 (3-2)

Målen: 1-0 Samuel Holm (8), 2-0 Samuel Holm (10), 2-1 Anton Lundin (12), 2-2 Johan Eklund (18, str), 3-2 Luka Dobrijevic (28).

Varningar, Sollentuna: Viktor Eriksson, Axel Wiorek. Brage: Benjamin Hjertstrand, Johan Eklund, Pontus Hindrikes.
Domare: Fredrik Oppong, Västra Frölunda. Assisterande domare: Christian Tennstedt, Kolmården, Martin Palm, Själevad.
Publik: ca 200 (Sollentunavallen)

 

SOLLENTUNA FK

Jonas Olsson-Mikael Leino (44 Thibaut Molinatti), Sean Sabetkar, Viktor Eriksson, Sotirios Nikopoulos (89 Elias Löfberg)-Luka Dobrijevic, Viktor Eriksson, Kalle Ramsell, Anton Johansson (84 Anton Thelander), Axel Wiorek Samuel Holm-Mikael Thorstensson. Ersättare: Anton Sarri, Alan Aljaderi, Chika Ezeh.

 

IK BRAGE

Peter Rosendal-Viktor Abedahr (75 Ardian Rexhepi), Carlos Garcia, Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Anton Lundin, Benjamin Hjertstrand, Erik Nilsson (66 Linus Zetterström), Pontus Hindrikes-Johan Eklund, Stefan Ilic. Ersättare: Ludvig Larsson, Viktor Bergh, Gustav Sundström, Jesper Åman, Rasmus Lindgren.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.