Nyheter 2021-05-02 Förlust mot Vasalund Förlust mot Vasalund
2021-05-02   Skrivet av:

Tyvärr fick vi inga poäng med oss efter bortamatchen mot Vasalunds IF. Hemmalaget som likt Brage var i skriande poängbehov, drog det längsta strået genom Denni Avdics 1-0-mål i den 78:e minuten. Trots en forcering i slutet betydde det tredje matchen i följd utan mål framåt.

-Det känns fruktansvärt jobbigt. En poäng och tre förluster. Det är oerhört tungt just nu, säger Brages försvarare Mattias Liljestrand efter matchen.

 

IK Brage mönstrade samma startelva som senast mot Värnamo och matchen inleddes med att båda lagen kände på varandra.

 

Robbin Sellin som inledde på vänsterkanten, stod för Brages första målchans efter åtta minuter, när han fick iväg ett avslut som Filip Anger kunde rädda.

 

I en match mellan två lag som behövde tre poäng, uteblev de klara målchanserna första tjugo minuterna.

 

Det var Vasalund som var närmast ett ledningsmål, när Denni Avdic frispelade Nikola Vasic, vars avslut gick nästan rakt på Adrian Engdahl.

 

Ett Brage som förde spelet, om än knappt, spelade okej, men när man närmade sig sista tredjedelen tog det stopp, när man tvekade och höll i bollen för länge.

-Det var ingen champagnefotboll från vår sida direkt. Vi håller ihop det, och har ett 0-0 resultat och får möjlighet snacka ihop oss i halvtid för att kräva mer av oss själva och göra det bättre, säger tränare Klebér Saarenpää, om första halvleken.

 

Leo Pllana försökte ett par gånger med avslut från distans som dock aldrig blev riktigt farligt.

 

På bara ett fåtal sekunder skapade Brage från egen planhalva en målchans i slutminuterna av första halvleken, när Alexander Zetterström hittade en passning genom Vasalunds backlinje fram till Robbin Sellin som dock fick bollen för långt ifrån sig, och slog sedan bollen i betongmuren bakom målet i frustration. 

-Ganska symptomatisk för denna match, där det bara blev ”nästan” lägen, säger Mattias Liljestrand.

-Första halvlek är jämn, och det är egentligen inget spel, men det är en okay första halvlek. Vi är där, men ändå inte. De har några halvlägen, och vi har några halvlägen, och 0-0 är ok.

 

Andra halvleken hann knappt börja innan de flesta på ett soligt Skytteholm IP var beredda på Vasalundledning, när Denni Avdic fick tid i straffområdet och fick iväg ett avslut som tvingade Adrian Engdahl till en avancerad parad.

 

”Vasa” kom ut starkt efter pausvilan, och var utan tvekan det lag som arbetade sig allt närmare ett ledningsmål. Mattias Liljestrand menade att man inte gjorde vad man pratat om i halvtidsvilan, vilket gjorde att Solnalaget tog över matchen.

-Vasalund sätter sina långbollar, och det är något vi pratat om att vi måste vara där. Det var där vi föll lite och blir långa som lag. Det är dåligt av oss. De fick flera lägen och var det beror på vet jag faktiskt inte. Vi stod tre minuter innan och pratade om just det, och går ut och gör något helt annorlunda. Det känns för mig helt overkligt.

 

Brage ska tacka målvakten Adrian Engdahl, som efter en relativt lugn första halvlek, efter paus fick visa upp sitt kunnande och ett par, tre gånger om räddade sitt Brage från ett baklängesmål.

-Det är tufft. Det är aldrig kul att förlora. Jag har svårt att ta in det. När man tittar tillbaka och analyserar det, kan man uppskatta det mera, säger IKB-keepern som utan tvekan var Brages bästa spelare i matchen.

-Vi vet om deras inläggsspel, och att de har två stora starka, i (Denni) Avdic och (Nikola) Vasic på topp som är duktiga på duellspelet, och det var som vi trott. Sedan fanns det ytor framför deras wingbacks, som vi kanske skulle kunna ha utnyttjat lite bättre, säger Engdahl om varför man inte skapade mer framåt.

 

Noa Williams som fått börja två matcher som avbytare, byttes in efter 65 minuter för att få liv i det offensiva spelet.

-Vi ville få in pigga ben som utmanar och kan öppna upp i en mot en spelet, Slår man ut en spelare, lyckas man med det så öppnar det upp sig ordentligt istället för att alla måste spela man mot man, förklarar Klebér Saarenpää bytet, och fortsätter:

-Det är en match i andra som böljar fram och tillbaka. Då blir det en kvalitetsfråga, vem öppnar upp det. Defensivt är vi solida, men det är en hel del andra bollar som dimper ner och de har två tunga som bollarna dimper ner till varje gång. Sedan när vi får tag på bollarna, när det är gata åt det andra hållet, förmår vi inte att få ut någonting av det.

 

Vasalund som under säsongen släppt in flest mål av samtliga i serien, kunde på ett till synes säkert sätt, ta udden ur Brages anfallsförsök. För just anfallsspelet är det som nästan under hela säsongen varit något man inte fått fason på. Ett mål på fyra matcher talar sitt tydliga språk. Bragebossen har inte heller något svar hur man ska få utdelning framåt.

 

Utan tvekan var det här en av Brages mindre lyckade insatser hittills och Klebér Saarenpää har svårt att hitta något att glädja sig över, förutom Adrian Engdahls insats mellan stolparna.

-Har vi tur så får vi 0-0. Innan idag har vi gjort bra prestationer, och skulle ha förtjänat mer (poäng). Men idag kan jag inte stå och säga det. Det är för dålig prestation i förhållande till det vi kan. Adrian gör några stora räddningar som håller oss kvar i matchen. Till slut lyckades han inte, men han kan inte göra allt.

 

Runt 70 minuters strecket var det Adrian Engdahl som två gånger om stod för två magnifika räddningar, när Nikola Vasic både gångerna var framme i straffområdet. Men till slut kunde inte Bragemålvakten stå emot, när bollen damp ner hos den tidigare svenske landslagsmannen Denni Avdic, som klippte till direkt och bollen gick in bakom Adrian Engdahl som stod fastvuxen på linjen, fram till hemmaledning, 1-0 efter 78 minuter.

 

målet satsade Brage framåt och lät Mattias Liljestrand spela forward.

-Det var mer som en nödlösning i brist på annat, att försöka stångas och göra det svårt för deras backar. Det gick inte idag heller, suckar Brages #4.

 

Förutom några hörnor, var inhopparen André Kamp närmast mål i den 89:e minuten, men ur snäv vinkel vållade skottet inga problem för Filip Anger i Vasalundsmålet.

-Tyvärr lyckades vi inte få in bollen. Hade den studsat rätt kanske vi fått in den istället. Tyvärr var det en sådan dag, där bollen inte studsar in. Det kommer ta någon dag innan man släpper den här matchen. Vi får bryta ihop och komma tillbaka starkare, säger Adrian Engdahl.

 

I nästa omgång, söndagen den 9 maj kl 15:00, väntar Helsingborgs IF hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. En match, Bragemålvakten vill se sitt lag hitta tillbaka till sitt rätta jag.

 

Hur ska ni göra för att ta poäng i den matchen?

-Vi behöver gå tillbaka och visa vårt d-a anamma. Springa, kämpa och visa att vi verkligen vill det här. Vi har väldigt bra anfallare i truppen, som har jättebra kvaliteter. Kan de bara få in en boll, kan det lossna.

 

Text: Per Lindgren

Foto Toppbild: Kenta Jönsson – Bildbyrån


Lämna kommentarer

Vasalunds IF-IK Brage

Vasalunds IF-IK Brage 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Denni Advic (78).

Varning: Vasalund: Adam Id Salem, Anthony Wambani, Charbel Georges. Brage: Oscar Lundin, Pontus Hindrikes.

Domare: Fredrik Oppong. Assisterande domare: Niklas Alfredsson, Martin Palm.

Publik: 8 (Skytteholms IP).

 

Vasalunds IF (3-5-2): Filip Anger-Zourab Tsiskaridze (Philip Wiström, 66), Kebba Ceesay, Peshraw Azizi-Frej Engberg, Elias Durmaz (Alexander Duranic, 83), Charbel Georges (K), Anthony Wambani, Adam Id Salem (Yasuoka Takuto, 60)-Denni Advic (Alexander Andue, 83), Nikola Vasic (Isak Hellgren Villegas, 83). Ersättare: Dominick Zator, Adam Smedberg Lagh.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Moses Makasi (Nathan Mavila, 90), Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes-Leonard Pllana, Bjarni Mark Antonsson, Oscar Lundin, Robbin Sellin (K) (André Kamp, 82)-Anton Lundin, Alexander Johansson (Noa Williams, 65). Ersättare: Georg Hemberg (mv), Yassin Hawat, Ylli Mjaku, Lukas Hiltunen.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.