Nyheter 2013-06-27 Förlustsviten fortsätter Förlustsviten fortsätter
2013-06-27   Skrivet av:

Varberg blev för svåra för Brage och kunde vinna med klara 4-1 (2-0) på Påskbergsvallen.

 

-De var bättre idag och vann rättvist, säger Brages tränare Zvezdan Milosevic efter sjätte raka förlusten som betyder man fortfarande är fast förankrade i bottenträsket. Avståndet till Örgryte på kvalplats är åtta poäng och till Ängelholms FF på fast mark ytterligare en pinne.
-Men det känns definitivt inte uppgivet. Det här vara bara en match och det är flera kvar. Det är bara lyfta oss och imorgon är en ny dag, säger Milosevic förtröstansfull inför fortsättningen.

 

Brage öppnade annars piggt och skapade direkt två högerhörnor, men det var Varberg som skapade matchens första målchans när Nsima Peter hittade Gabriel Altemark Vanneryr i djupet men där Bryan Meredith hann ut och avstyra.
Brage startade med ett tremanna-anfall med Peter Nilsson centralt där Mats Moldskred och Dragan Kapcevic flankerade.  Förändringar sedan senaste matchen var också att Adam Gradén var tillbaka på mitten. Johan Persson och Oscar Andersson var ytterbackar, medans Peter Magnusson och Niklas Sandberg bildade mittlås.
Det såg lovande ut första tio minuterna då Brage visade bra attityd och vann närkampsspelet och vågade fylla på med mycket folk i anfallen.

 

Men sedan tog Varberg över matchbilden med snabba spelvändningar där man hotade både centralt och längs kanterna. Altemark Vanneryr hade öppet läge i 12:e minuten men Niklas Sandberg täckte skottet till hörna.
-Det känns otroligt tungt och vi är som nertryckta i skorna och vågar inte från start när vi kommer i underläge, säger Brages yttermittfältare Stefan Lindmark. Det är som det har satts sig i huvudet på oss och vi har en rädsla i kroppen.
Hemmalaget var hela tiden först på bollarna och kändes farliga i sina snabba anfall. På högerkanten hade finurlige Nsima Peter stor show.
-Han gör det mycket bra mot Brages stora backar, berömmer BoIS tränaren Halda Kabil sin anfallare.
För Varberg betydde segern man klev upp på fast mark förbi både Jönköpings Södra och Ängelholms FF.

 

I början av andra halvleken hade Varberg möjligheten att utöka sin ledning på straff efter Niklas Sandberg gått hårt åt Altemark-Vanneryr. Men okoncentrerat sköt Ahmet Özdemirok utanför Bryan Meredits högra stolpe. Brage bytte in Anton Lundin i anfallet efter 56 minuter för att få in mer energi och skapade en del framåt. Demba-Nyrén och Mats Moldskred fann varandra i några situationer. Stefan Lindmark, som arbetade bra på mitten matchen igenom, iscensatte ett anfall på högerkanten efter knappa timmen där han hittade Demba som med ett fint inlägg hittade Moldskred som sköt direkt men träffade ett täckande BoIS-ben.

 

När IKB hade börjat jobba in sig matchen kom istället 3-0 till Varberg i 59:e minuten.
-Vi var aldrig nöjda efter 2-0 och hade bestämt att vi inte skulle lägga oss på försvar utan fortsätta att våga, säger Halda Kabil.
Det var en högerhörna lagd av Ardian Rexhepi, som letade sig ut till Fredrik Björk vid bortre stolpen som betydde Varbergs tredje mål.
Brage replikerade minuten senare när bollen gick ut till Mats Moldskred som avslutade säkert, efter Anton Lundins skott innan som gett retur. Men närmare än så kom inte Brage som därmed inkasserade sjätte raka förlusten. Istället kunde Varberg fastställa slutresultatet till 4-1 när inhopparen Ibrahim Koroma omarkerad skallade in Ardian Rexhepis vänsterhörna i slutminuterna.

 

Nu väntar närmast Degerfors hemma nästa torsdag innan sommaruppehållet.
-Jag hoppas på seger då. Jag tror det skulle släppa och rulla på om vi får en vinst, säger Stefan Lindmark.

Förlustsviten fortsätter
Förlustsviten fortsätter
Förlustsviten fortsätter
Foto: Gunnar Hoffsten

Lämna kommentarer

Matchfakta

Varberg-IKB 4-1 (2-0)

1-0 Ardian Rexhepi (20)
2-0 Gabriel Altemark-Vanneryr (31)
3-0 Fredrik Björk (59)
3-1 Mats C Moldskred (60)
4-1 Ibrahim Koroma (87)

 

Varningar Brage:
Niklas Sandberg (avstängd nästa match), Stefan Lindmark

 

Domare: Dragan Banjac

 

Publik: 1 709

 

Laget från vänster:

1 Bryan Meredith

 

18 Oscar Andersson (56)

5 Peter Magnusson

35 Niklas Sandberg

9 Johan Persson

 

14 Mats C Moldskred

6 Dulee Johnson

11 Adam Gradén

19 Stefan Lindmark

 

13 Dragan Kapcevic

4 Peter Nilsson (36)

 

Avbytare:

92 Patrik Carlgren

3 Alexander Zetterström

17 Anton Lundin (56)

24 Prince

99 Demba (36)sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.