Nyheter 2013-10-20 Gren: ”Ingen match är enkel” Gren: ”Ingen match är enkel” Domnarvallen
2013-10-20   Skrivet av:
Jönköpings Södra är ett ev flera lag som är indragna i kampen om att undvika nerflyttning och negativt kvalspel.
– Tar vi fem poäng till ska det mycket till för att vi ska hamna under något av strecken, säger J-Södras tränare Mats Gren inför den rafflande asvlutningen där fem lag är riskerar åka ur eller få kvala sig kvar.

 

Inför måndagens match ligger Jönköping tolva i tabellen och ovanför kvalstrecket. För smålänningarna väntar efter Bragematchen, Landskrona Bois (h) och Gais (b).
-Ingen av matcherna som är kvar är enkla. Brage har inte förlorat dom tre senaste och har hittat tillbaka och gjort bra prestationer. Landskrona slåss fortfarande och om de förlorar mot Gais är de indragna i bottenstriden. Vi har allt i egna händer men det är absolut inga lätta matcher. Vi måste fokusera att ta våra poäng.

 

Innan landskampsuppehållet vann Jönköping mot Assyriska hemma på Stadsparksvallen med 1-0, och bröt därmed en fyra matcher lång förlustsvit.
-Det kändes bra att jobba på en del saker, men samtidigt vill man haka på och fortätta spela efter man vunnit. Så det var med blandade känslor som uppehållet kom.
Hur vill du sammanfatta Jönköpings säsong så här långt?
-Det har inte var någon bra säsong. Vi började bra, men under våren hade vi en tunn trupp utan några kantspelare. I många matcher hade vi en snittålder på bara 20 år.

 

Vid hemmamötet i juni vann Jönköping med klara 4-0 mot Brage (målskyttar: Tommy Thelin 2, Aleksei Kongaskolkka, Dijan Vukojevic) men Mats Gren räknar inte med någon enkel uppgift imorgon.
-Det blir inte lätt. Men vi går som alltid för tre poäng, men matchen blir inte lättare än någon annan match.

 

Mats, som fyller 50 år i december, började sin framgångsrika spelarkarriär i Falu BS för att sedan flytta till IFK Göteborg och Grasshoppers. Första tränarjobbet blev i FC Vaduz, Lichtenstein, för att följas av uppdrag i Grasshoppers och Vejle innan han skrev på för Jönköpings Södra inför förra säsongen.
Har du tankar på att flytta hem till Dalarna och träna något lag här?
-Det är ingenting som jag har tänkt på då jag har 1 år kvar på kontraktet här i Jönköping.
Följer du fotbollen i Dalarna?
-Självklart. Det både Falun och Korsnäs där syrrans grabb spelar. Sedan förstås Dalkurd som fick stryk igår så det kan bli spännande i sista omgången.

 

Jönköping får klara sig utan sin amerikanske mittfältare Michael Nanchoff som är avstängd, annars är hela truppen tillgänglig, som reser upp till Dalarna under måndagen.
-Det skulle blivit tidigt om vi skulle åkt idag (söndag) och de fått en lång dag i Borlänge. Spelarna är inte vana att ligga över på hotell, så de ville åka upp på måndag, avslutar Mats Gren.

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.