Nyheter 2018-06-01 Hindrikes inför Norrby matchen Hindrikes inför Norrby matchen
2018-06-01   Skrivet av:

Efter att ha spelat tre matcher på en vecka, har IK Brage sommarhettan till trots, haft en väl genomförd träningsvecka inför lördagens match mot Norrby IF. Försvararen Pontus Hindrikes tycker att man kunnat återhämta sig på ett bra sätt.
-Det var lite speciellt med värmen, så det slet absolut. Men nu har vi laddat batterierna och är på tå. 

 

Efter en och en halv månad utan seger, blev det senast tre efterlängtade poäng. Hemma på Domnarvsvallen besegrades Örgryte med 3-1.
-Vi tar med oss att vi kände oss starka efter tre matcher på en vecka. Vi kände oss starkare än ÖIS. Jag tycker vi visade bra moral och att vi har en bra träningsgrupp som gör allt för varandra. Sedan spelar vi rätt bra fotboll till och från.

 

Tio omgångar är spelade, vilket betyder att en tredjedel av serien har avverkats. Med 15 inspelade poäng, återfinns Brage på sjätteplats.
Pontus Hindrikes tycker att man växt in i Superettan-kostymen.
-Det känns bra. Det gäller till syvende och sist att bara lägga ner ett hårt arbete,  så får vi se om det rullar på, och det tycker jag det har gjort. Vi har kommit in i det bra. Det gäller att fortsätta, och det gäller att inte slappna av.

 

”Hinken”, som hittills har spelat sju matcher, varav de fem senaste från start, menar att det långt ifrån är självskrivet att han är given i startelvan.
-Det är jag aldrig. Vi har många bra ytterbackar. Det gäller hela tiden att vara på topp på träningarna. Det finns många som knackar på dörren. Sedan hoppas man alltid att man får spela, men det är inget som är givet.

 

Hur ser förberedelserna ut inför matchen mot Norrby?
-Vi åker ner på fredag. Får en träning där nere. Sedan tar vi det lugnt på hotellet och käkar gott. Efter det laddar vi batterierna inför lördagens match.

 

Norrby som ligger på negativ kvalplats, har trots det dåliga tabelläget fått med sig bra resultat mot topplagen. Seger 2-0 borta mot Halmstad BK, och 0-0 mot serieledande Falkenbergs FF visar att laget i sina bästa stunder, besitter en hög kapacitet.
-Vi har kikat lite på hur de spelar. Jag brukar gå till mig själv. Vi kommer att senare gå igenom hur de spelar, så att vi på lördag har full koll.

 

Hur ska ni spela för att besegra dem?
-Jag tycker att vi ska fortsätta att jobba för varandra, och spela den fotboll vi har gjort. Även om vi spelat en del oavgjorda matcher, så känns det som vi varit med i varenda match. Det gäller att fortsätta jobba för varandra.

Borås Arena, där matchen spelas, blir en ny arena för Pontus Hindrikes. Likaså är det första gången som han möter Norrby, och förväntan är stor inför matchen.
-Jag har inte spelat där tidigare. Det ska bli kul att se en allsvenska arena, där Elfsborg spelar. Jag vet att Norrby kommer underifrån. Senast jag var i Superettan, så var de inte med.

 

Vill du lämna ett matchresultat. Hur går det?
-Ha, ha. Det får andra tippa. Jag tycker inte om att gissa om saker och ting, som person.

 

Matchen startar lördag 2 juni klockan 16:00
Ni som inte har möjlighet att se matchen på plats kan istället se den på Pitcher’s Borlänge eller via Cmore.

 

/Per Lindgren.

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.