Nyheter Benjamin Hjertstrand klar för Brage 2016-08-15 Benjamin Hjertstrand klar för Brage
2016-08-15   Skrivet av:
Kort innan transferfönstret stängde 11 augusti fick Brage klart med Benjamin Hjertstrand, från superettaklubben Dalkurds FF.
-Det känns kul och inspirerande. Det är inte det största miljöombytet, då det skiljer fyra meter mellan omklädningsrummen, säger Benjamin.
När webbredaktionen ringde upp, var Falukillen, en smula upptagen, men tog sig ändå tid för en pratstund.
-Jag sitter och spelar schack med (Stefan) Lindmark. Men han kan få vänta, skrattar Benjamin.
Efter att ha tillbringat två och en halv säsonger i Dalkurd, och bara tränat en vecka med Brage, så säger Benjamin Hjertstrand att det finns mycket som är samma på träningen, även om en del är olika.
-Främst så är det ett lite högre tempo i Dalkurd, annars så skiljer det sig inte så mycket.
 
Vad hoppas du kunna bidra med i IKB ?
-Framförallt att kunna visa att jag kommer från ett högre tempo, och att det ska smitta av sig. Sedan hoppas jag kunna spela på en position som jag inte fått visa i Dalkurd. Där har jag fått spela på många olika positioner. Nu är det tänkt att jag ska spela på en fast position på mittfältet, och det känns bra.
Extra roligt för Hjertstrand är det när han nu återförenats med Andreas Hedlund. De två spelade tillsammans ett par säsonger i Falu FK 2012-13.
-Framförallt tror jag att han kommer att kunna bidra med sin rutin. Han har spelat när han tog upp Brage i superettan, och han hade sedan otur när han bröt benet. Det är en duktig fotbollsspelare som är smart, och kommer att bidra med rutin.
                                                                                                                                                             .
 Benjamin, vad är dina styrkor?
-Jag är passningssäker och har en bra spelförståelse. Sedan vill jag göra göra andra bättre.
Inför höstsäsongen vill Benjamin Hjertstrand inte trissa upp förväntningarna, utan väljer att ligga lågt.
-Jag har inte varit med när de snackat om målsättning. Vi får ta en match i taget, och sedan får vi se vad som händer nästa år.
Samarbetsavtalet mellan Brage och Dalkurd, innebär att Benjamin Hjertstrand kommer att tillhöra IKB året ut, även om han fortfarande har kontrakt med Dalkurd. Det finns även en möjlighet att han kan komma återvända till DFF innan året är slut.
-De (Dalkurd) har redan lånat ut Erik (Törnros) och Heradi (Rashidi), och om det skulle ”krisa” sig kan de ta tillbaka mig. Annars så var det Brage som visade intresse, och jag kände mig sugen på ett miljöombyte och mer speltid.
På söndag när höstsäsongen startar, har Brage hemmamatch mot Forward.
Får du spela från start då?
-Jag vet inte än. Jag hoppas det. Det hade varit d-a kul, men det är tränarna som bestämmer. Men jag tror att jag kommer ta en plats från start, säger Benjamin Hjertstrand, innan det är dags att återuppta schackpartiet.
-Det är tufft, säger han om sin motståndare.

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.