Nyheter Inför fredagens match - Västerås SK FK vs. IK Brage 2020-08-06 Inför fredagens match - Västerås SK FK vs. IK Brage
2020-08-06   Skrivet av:

Bara några dagar har gått sedan 3-0 vinsten hemma mot Trelleborgs FF, där IKB avgjorde matchen innan ens en halvtimme var spelad, och imorgon (fredag) väntar ny match för Brage.

Efter två raka hemmamatcher beger sig laget till Västerås, för möte mot fjortonde placerade VSK. Ett lag Bragetränaren Klebér Saarenpää menar besitter en jämnhet i truppen och sättet att spela.

-De har en varierad spelstil, där man är kompletta. De har inget som sticker ut ordentligt, utan är ett väldigt allround lag. Deras styrka är att de har en ganska jämn och bred trupp, med kvalitet.

 

Västerås, som inledde serien lovande, kommer till matchen med fyra raka förluster.
Tror du det är något ni kan dra fördel av?

-Ja, det är väl alltid en fördel att möta ett lag som har förlorat många matcher, än lag som har vunnit massa matcher, med självförtroende eller inte. Det är väl den lilla skillnaden, men det är inget vi lägger fokus på överhuvudtaget, utan de får göra sin grej, och så gör vi vår grej, så får vi se var vi står på dagen, menar Saarenpää.

 

VSK har alltså fyra matcher i rad utan poäng, men tränaren Thomas Askebrand menar att man ändå har varit med spelmässigt och att det är ett bra go i laget och att man blickar framåt.

-Efter förutsättningarna så är väl stämningen rätt bra ändå trots allt. Det är klart att fyra förluster inte är vad man önskat sig, så revanschlusten finns där.

 

Förlusterna har kommit mot Akropolis, Norrby, Halmstad och senast mot Örgryte. VSK har varit minst lika bra som motståndarna och förutom mot Akropolis (0-2) har det blivit uddamålsförluster.

-Tittar man på statistiken, även om den inte alltid stämmer med verkligheten, har vi presterat bättre än motståndarna i de flesta matcherna, men ändå inte fått med oss poäng. Vi är lite för dåliga i bägge straffområdena, det är den tydliga faktan i statistiken.

 

Så ni är bättre än resultaten visat?

-Ja, det får man väl ändå säga, menar Askebrand.

 

Kleber Saarenpää säger att det tagit några dagar för spelarna att återhämta sig från måndagsmatchen mot Trelleborg, men att man under fredag kommer vara ”fit for fight”.

-Vi är på god väg. Vi tränar idag (torsdag), och sedan är det avfärd på fredag. Så till matchstart ska vi vara redo hundra procent.

 

Nikita Kashaev fick göra sin första match från start senast. Även Carlos Garcia Ambrosiani och Karl Johansson fick några minuter. Bragetränaren säger att det blev en matchbild där det gavs tillfälle att ge några spelare speltid, som inte spelat så mycket det senaste.

-Ja framför allt var det bra att vi får den matchbild och resultat som gör det enklare för mig att ta de besluten att avlasta folk, och ge spelare matchminuter också. Så det var en perfekt matchbild som tillät det.

 

Askebrand vet vad som är att vänta mot Brage, som han i fjol mötte som tränare i ÖIS, och tidigare också mött när han basat i Falkenberg och Gais.

-Klart jag har koll på dem, det har jag haft i många år. Det är en bra motståndare, ett duktigt lag. Ett lag som kommer tävla om att gå upp i år, det visar ju resultaten också.

 

Han menar kollektivet är Brages styrkor.

-Det har en bra trupp, ett bra lag. Givetvis finns det spetsspelare men det är inte så att vi koncentrerar oss på någon enskild.

 

Vilken matchbild tror du på?

-Förhoppningsvis är det två lag som vill spela, och blir en öppen och bra match. Svårt att säga vilka som kommer ha mest bollinnehav. Vi har ju haft det mot de flesta lagen, men samtidigt så är ju Brage också bra på det, så det är svårt att säga, säger Askebrand.

 

Inför senaste matchen mot Örgryte saknade Västerås SK Anton Fagerström, Jesper Florén, Pedro Ribeiro och Pontus Fredriksson på grund av skador. Hur skadeläget i truppen ser ut i dagsläget vet han inte. 

-Vi får se efter torsdagens träning, då har vi bättre koll på läget.

 

Klebér Saarenpää ser med tillförsikt an matchen på Iver Arena.
Vad önskar du se från grabbarna på fredag?

-Fortsätta på den inslagna vägen. Vi vet vad vi ska göra och sedan att älska att göra det hela tiden. Njuta av att spela fotboll helt enkelt.

 

Skadeläget börjar ljusna och alla spelare är friska och krya förutom långtidsskadade Jonathan Lundbäck.

-Men alla är inte hundra procent för att spela 90 minuter ännu, avslutar Klebér Saarenpää.

 

Text: Per & Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.