Nyheter Inför Helsingborgs IF-IK Brage med Christoffer Andersson 2018-09-18 Inför Helsingborgs IF-IK Brage med Christoffer Andersson
2018-09-18   Skrivet av:

Helsingborgs IF har en del frågetecken inför mötet mot IK Brage på onsdag.

Anfallaren Andri Bjarnason fick kasta in handduken på uppvärmningen mot AFC Eskilstuna och målvakten Pär Hansson tvingades bryta matchen i första halvleken på grund av skada. Dessutom skadade sig backen Anders Randrup.
-Vi får se hur det utvecklar sig för de, säger Helsingborgs assisterande tränare Christoffer Andersson som ändå är hoppfull de är i speldugligt skick på onsdag.
-Det är inte omöjligt vi kan få de på banan. Men vi tar det dag för dag.
På skadelistan sedan tidigare finns mittfältaren Johan Persson (knä) och anfallaren Mikael Dahlberg.

 

Seriesuveränen Helsingborg kommer närmast från två oavgjorda bortamatcher. Senast 0-0 mot Athletic Eskilstuna och före det 1-1 på Stora Valla mot Degerfors IF.
-Det var två tuffa matcher. AFC borta på konstgräs vet alla hur det är. Mot ”Degen” (Degerfors) var det en dålig plan, rena skridskobanan, säger Andersson som menade man var det bättre laget i båda matcherna.
-Ju längre matcherna har gått, desto bättre har det känts. Vi har varit starkare och har bra fysik.

 

Innan mötena mot Athletic Eskilstuna och Degerfors hade Helsingborg radat upp sju raka segrar.
-Nu kommer vi från två tuffa matcher och det blir tufft mot Brage också. Men vi hoppas definitivt att vi ska gå segrande ur den striden.

 

Helsingborg publiksnitt på 8240 är seriens klart bästa. Näst bäst är GAIS med 3537 åskådare. Såklart det massiva publikstödet betyder mycket.
-Våra spelare tänder till aningen extra på Olympia och får fram sitt yttersta i matcherna. Vi uppskattar vår publik som ger oss ett gott stöd på läktarna. Det är alltid mycket folk som kommer och tittar. Nu har vi två raka hemmamatcher mot Brage och Frej som vi verkligen ser fram emot.

 

Tycker du att era supporters är de bästa i serien?
-Absolut, utan någon konkurrens. De stöttar också på bortamatcherna med busslaster. Det är verkligen full fart under matcherna och det uppskattar publiken.

 

Han har bra koll på Brage och vet att det kommer bli en tuff motståndare.
-De har spelat ett liknande spel hela året. De är strukturerade och välorganiserade, sedan är de bra på fasta situationer. Jag vet vad vi måste se upp med.

 

I Brages match mot Norrby fick Robbin Sellin en smäll på foten.
-Jag vet inte om han kan spela, men oavsett så finns det bra spelare bakom, säger Christoffer Andersson som ser fram emot onsdagens möte med tillförsikt.
-Det kommer bli en härlig fotbollsmatch. Vi vill spela offensivt och bjuda på bra fotboll, speciellt på Olympia. Det är hemmamatch och vi kommer ha gasen i botten. Vi jagar någonting och den jakten vill jag se sprida sig upp på läktarna. Det ska synas att vi är hungriga och att vi går för tre poäng.

 

Vid vårens möte på Domnarvsvallen delade lagen på poängen efter att Anton Lundin gjort 1-0 i första halvleken och Mattias Almeida Sundell kvitterat till 1-1 med knappa kvarten kvar av matchen. I slutet låg HIF närmast segern där Alex Timossi Andersson hade chansen ge HIF ledningen i slutminuterna.
-Vi hade det knackigt i början, men tar sedan över i andra. Vi låg närmast segern och hade något friläge på slutet. Även om de var nykomlingar så var Brage bra redan då, vilket vi också hade sett på träningsmatcherna. De är välskolade och välorganiserade och gör mycket rätt i sitt spel. Men nu är det nya förutsättningar där båda lagen har nya spelare sedan sist. Sedan har de en resa i benen ner till Helsingborg och gräsmatch.

 

Christoffer Andersson har sett laget blivit bättre ju längre säsongen gått.
-Vi har tagit ett steg under våren och sommaren. Vi känner oss starkare än i våras och det är positivt sett ur vår aspekt.

 

Med en svit på tio matcher utan förlust ser vägen öppen ut att Helsingborgs IF knipa en av de två översta platserna som ger en direktbiljett till allsvenskan.
-Vi känner oss otroligt starka och det känns som det inte finns något lag som kan stoppa oss.

 

Dock har ”Chrisse” största respekt för några lag.
-Det är många lag som är duktiga på olika saker. Eskilstuna är stabila bakåt och har släppt in lite mål, de är väldigt duellstarka. Falkenberg är väldigt starka på omställningar. Sedan är Brage bra på båda dessa saker. De är defensivt starka och har ett spel som är vägvinnande. Sedan finns det lag som tappat formen och spelare efter sommarfönstret, medans lag nerifrån har börjat röra på sig ordentligt och fått igång det på ett helt annat sätt. Men det är 30 matcher som gäller och det gäller att vara bäst efter det och det hoppas jag vi verkligen är.

 

Att årets upplaga av Helsingborg skulle stå sig väl i allsvenskan råder det knappast några tvivel om.
-Jag tror vi definitivt skulle hävda oss ganska bra, säger Christoffer och ser tillbaka på vårens matcher mot Örebro SK, IFK Norrköping och AIK som referens till den kapacitet man besitter.
-Vi spelade jämnt mot ÖSK och Norrköping och slog AIK i genrepet. Det är tecken som visar att vi kan störa de allsvenska lagen som ligger på övre halvan. Det har växt fram inom vår grupp att vi är ett starkt lag, menar Andersson.

 

Med de förstärkningar laget gjort under sommarfönstret är allt annat än uppflyttning till allsvenskan en stor missräkning.
-Vi lever med kniven på strupen från oss själva och supportrar att vi ska vinna varje match. Det är svårt att leverera på löpande band. Det finns alltid en motståndare som vill göra det j-a svårt för dig, och som kanske upplever HIF som årets match i den här serien.

 

Christoffer Andersson tror man ska ha hunnit ladda om efter lördagens match mot Athletic Eskilstuna.
-Vi har slickat såren och återhämtat oss. När domaren väl blåser i pipan på onsdag ska vi vara fit for fight till hundra procent. Det kommer bli en otroligt kul match på Olympia som jag ser fram emot.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.