Nyheter 2013-07-02 Inför IKB-Degerfors Inför IKB-Degerfors
2013-07-02   Skrivet av:

Så var det äntligen dags för årets match på Vallen – Bruksderbyt! Enligt Serik Fans den viktigaste matchen av alla att vinna.

 

Degerfors kommer till Vallen med ett något bättre facit än IKB. Efter 13 spelade matcher ligger laget på sjätte plats i tabellen med 21 poäng. I de två senaste omgångarna har man slagit både Assyriska och årets överraskning Falkenberg. Återvändaren Johan Bertilsson ser ut att trivas och har hittills gjort åtta mål, något som placerar honom på andra plats i skytteligan.

Förra årets möte på Vallen slutade 1-1 efter att Erik Törnros kvitterat i 89:e minuten.

 

– Eftersom jag också numera är Borlängebo så känner jag av att det är något speciellt med en match mot Degerfors, säger tränare Zvezdan Milosevic apropå bruksderby.

– För laget är just nu varje match extra betydelsefull, rent ut sagt livsviktig, så därför tror jag inte att just den här matchen känns mer än någon annan i år. Vi måste försöka vinna till varje pris. Alla i laget är otroligt revanschsugna och vi ska gå ut och spela utan att fundera så himla mycket.

 

Andreas Ljunggren-Eriksson (med ett förflutet i just Degerfors) är troligen med på torsdag. Däremot är läget fortfarande osäkert för Andi Toompuu och Peter Nilsson. Dessutom har Zvezdan det tvivelaktiga nöjet att återigen forma om backlinjen eftersom Niklas Sandberg är avstängd.

– Tråkigt att få ännu en avstängning, säger Zvezdan. Jag vill helst hålla fast vid en spelidé och är inte förtjust över att ändra i en startelva om allt funkar.

 

Vi hälsar alla välkomna till Vallen på torsdag, en match mot Degerfors är alltid sevärd! Det händer dessutom en hel del annat – Tord Grip är på besök och berättar om sina fotbollsupplevelser och det är invigning av årets upplaga av ungdomsturneringen Dalecarlia Cup. Missa inte detta!


Lämna kommentarer

Information

Avspark:
Torsdag 4/7 19.00

 

Arena:
Domnarvsvallen – karta

 

Avstängda Brage:
Niklas Sandberg

 

Domare:
Patrik Eriksson

 

Uppladdning:
Brages supportrar träffas vid Engelska Puben 17.00.
BragePuben i tältet vid Vallen öppnar 17.00. Öppet för alla.

 

Biljetter:
Köp online

 

Följ matchen:
WebTV
Webradio
Livescore

 

Motståndarnas sajt:
www.degerforsif.sesociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.