Nyheter 2013-08-15 Inför IKB-Örgryte Inför IKB-Örgryte
2013-08-15   Skrivet av:

Nu stundar omgång 19 i Superettan och Örgryte kommer till Vallen.

 

Örgryte är en av årets nykomlingar i serien och för närvarande ligger de på plats 15 i tabellen. I nuläget riskerar de alltså nedflyttning tillsammans med IKB så båda lagen har en hel del att spela för.

– Trots tabelläget tycker jag att Örgryte är ett bra lag på många sätt och vis, säger Brages tränare Zvezdan Milosevic. Marginalerna från match till match avgör om man blir en vinnare eller förlorare, det är många jämna matcher i serien. Örgrytes största styrka är att de är välorganiserade och väldigt stabila i sitt agerande. De spelar ett tajt och konsekvent försvarsspel, satsar ofta på snabba omställningar och fasta situationer. Man ska inte tro att de är lättare att slå bara för att de just nu ligger på en nedflyttningsplats.

 

I senaste omgången slog Örgryte Assyriska med 3-0 på hemmaplan. Innan dess har man varvat riktigt bra prestationer med rena bottennapp. Mest målfarlig hos Göteborgarna är Emil Karlsson som har gjort sex mål under säsongen. ÖIS har en låg medelålder i truppen, så många som 15 spelare är födda på 1990-talet.

 

–Vi har spelat stabilt försvarsmässigt i de senaste matcherna, nu kvarstår att få igång den offensiva biten, fortsätter Zvezdan. Det här är en så  kallad ”måstematch” och det är tre poäng som gäller för oss.

 

Vid förra mötet på Gamla Ullevi vann ÖIS med 1-0.

 


Lämna kommentarer

Information

Avspark:
Fredag 16/8 19.20

 

Arena:
Domnarvsvallen – karta

 

Domare:
Johan Krantz

 

Uppladdning:
Brages supportrar träffas vid Engelska Puben 17.00.
BragePuben i tältet vid Vallen öppnar 17.20. Öppet för alla.

 

Biljetter:
Köp online

 

Följ matchen:
Matchen sänds i TV4 Sport
Webradio
Livescore

 

Motståndarnas sajt:
www.ois.sesociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.