Nyheter 2013-06-20 Inför IKB-Sundsvall Inför IKB-Sundsvall
2013-06-20   Skrivet av:

Omgång 13 närmar sig och vi tar emot GIF Sundsvall hemma på Vallen

 

När Sundsvall åter gästar Vallen (senast var säsongen 2010) är det flera tidigare ”Brageprofiler” med i truppen. Förutom Johan Eklund och Robbin Sellin har ju även tränaren Joel Cedergren spelat för klubben. Senast vi såg honom i den grönvita tröjan var säsongen 1998.

Sundsvall åkte som bekant ur Allsvenskan förra året, efter ett dramatiskt kval mot Halmstad BK. Ambitionen var, som för de flesta i samma situation, att ta sig tillbaka så fort som möjligt. De inledde årets Superetta lite blekt men verkar nu ha hittat stabilitet och ligger för närvarande på 3:e plats i tabellen. Lagets bästa målskytt är Johan Eklund som med sina sju fullträffar ligger tvåa i den totala skytteligan.

 

Brages tränare Zvezdan Milosevic säger så här om situationen just nu:

– Mot Jönköping upprepades samma mönster som i flera tidigare matcher. Vi är bra med första 30-35 minuterna men får inte utdelning på våra chanser. Då börjar så klart killarna fundera om de är rätt ute och ett mål i baken är ett faktum. I andra halvlek är vi mer på tårna men när nästa baklängesmål kommer är det svårt att vända den negativa trenden. Det blir så klart mentalt tungt. Under den gångna veckan har vi analyserat läget, tränat flera tuffa pass och försökt förbereda oss, både fysiskt och mentalt.

 

– Jag har varit här i snart två veckor och börjar få en bra bild av laget och spelarnas individuella förmågor, fortsätter Zvezdan. För varje dag ser jag mer och mer och förstår vad jag ska trycka på för att få till en förändring. Senaste dagarna har vi fokuserat helt och hållet på söndagens match, nu ska vi plocka fram våra positiva sidor och försöka ro hem det här.

 

I truppen saknas just nu både Patrik St Cyr och Andi Toompuu på mittfältet, båda på grund av skada.
Hur ska du få till ett kraftfullt mittfält när det saknas flera centrala spelare?

– Det finns stor potential i truppen och flera utvecklingsbara spelare som nu får kliva fram så det är jag inte orolig för. Vi får helt enkelt göra det bästa efter de förutsättningar vi har.

 

Sundsvall är taggade efter förlusten hemma mot Assyriska i förra omgången, Brage är mer eller mindre piskade att börja plocka poäng. Bådar för en både spännande och tuff fajt. Välkommen till Vallen!


Lämna kommentarer

Matchfakta

Avspark:
Söndag 23/6 17.00

 

Arena:
Domnarvsvallen – karta

 

Avstängda Brage:
Adam Gradén

 

Domare:
Magnus Ahlsén

 

Uppladdning:
Brages supportrar träffas vid Engelska Puben 15.00.
BragePuben i tältet vid Vallen öppnar 15.00. Öppet för alla.

 

Biljetter:
Köp online

 

Följ matchen:
WebTV
Webradio
Livescore

 

Motståndarnas sajt:
www.gifsundsvall.sesociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.