Nyheter Inför lördagens match - Jönköpings Södra vs. IK Brage 2020-07-24 Inför lördagens match - Jönköpings Södra vs. IK Brage
2020-07-24   Skrivet av:

På lördag väntar bortamatch för IK Brage när tabellåttan Jönköping Södra står för motståndet.

-Det är ett bollskickligt lag, konstaterar Bragetränaren Klebér Saarenpää och pekar även på försvarsspelet som en av motståndarnas styrkor.

 

Flest mål framåt har allsidige Amir Al-Ammari gjort med tre fullträffar. Fjolårets trea i skytteligan, Edin Hamidovic (15 mål), har däremot haft det trögt i upptakten av serien men spräckte målnollan senast mot Öster. Även nyförvärvet från Brommapojkarna Eric Omondi öppnade målkontot mot ÖIF, när han fick förtroendet på topp tillsammans med Edin.

-Hamidovic var duktig senast, det är en lurig spelare som gjorde mål senast. Och Omondi är snabb en mot en, menar Saarenpää.

 

J-Södras assisterande tränare Mesut Meral, som får klara sig utan skadade försvarsspelarna Kevin Rodeblad, Daniel Strandsäter och Sebastian Crona plus anfallaren Dzenis Kozica, tycker man borde tagit fler poäng, men är nöjd efter 3-1-segern borta mot Öster senast.

-Att åka till Öster som bara hade släppt in två mål och göra tre mål och släppa in ett, som egentligen var offside, tyder på att någonting positivt är på gång. Taktiskt sett och hur grabbarna tog sig an den matchbilden som vi hade förväntat oss, är någonting jag är stolt över, säger Meral.

 

Brage brukar ha svårt på Stadsparksvallen. Efter segern i kvalet 2003 (0-4) har det bara blivit en seger på sex försök. Det var 2012 som Dragan Kapcevics mål räckte till en 1-0-seger och tre poäng.

-Kanske har vi haft svårt att vinna där, men det är någonting vi siktar på att göra nu säger mittbacken Mattias Liljestrand, som gillar att spela på en av landets finaste arenor med utsikt över Vättern.

-Jag tycker om att spela där. Det är en fin plan, som ligger väldigt fint där uppe.

 

Brage är obesegrade i de fem senaste matcherna och kommer med tre raka vinster.

 

Vad är ni mest nöjda med från de senaste matcherna?

-Att vi har en konstruktiv utveckling som vi tar med från varje match och bygger vidare på, säger Saarenpää och får medhåll av Mattias Liljestrand.

-Vi har gjort lite små justeringar från de första matcherna. Vi har jobbat, analyserat och åtgärdat det, sedan har det klaffat, säger mittbacken.

 

I backlinjen har man roterat spelare på grund av skador. Liljestrand menar att det inte spelar någon större roll vilka som spelar.

-Jag tycker det har fungerat bra. Vi känner varandra så pass bra, så egentligen spelar det inte så stor roll vem Klebér tar ut. Vi gör alltid vårt bästa hela tiden.

 

Efter premiären mot Degerfors (1-4) menar Mattias att det har sett bättre ut defensivt, även om det blev två mål bakåt senast mot Örgryte.

-Man kommer alltid att släppa in mål. Det var bara i första matchen det var lite ”Hawaii”, efter det har det, som förra säsongen, känts stabilt och tryggt. Vi vet vart vi har varandra.

 

Dalabördige Mesut Meral har bra koll på Brage och vet vad som väntar.

-Jag känner till dem väldigt väl. För mig är de ett av landets bästa omställningslag. De har som oss har haft lite avbräck, så de har ej varit så synkade över hela banan. Jag tror på en match där de kommer lämna över taktpinnen till oss och låta oss ha bollen. För oss gäller det att ta hand om det och undvika defensiva omställningar, det är den matchbilden jag förväntar mig.

 

J- Södratränaren menar att man har varit svaga i de båda straffområdena och att det gäller att slipa bort det för att få med sig ett bra resultat.

-Det som kommer fälla avgörandet är de som har mest skärpa i boxen, offensivt och defensivt.

 

Enligt Mattias Liljestrand är det viktigaste för att få med sig ett bra resultat att försvarsspelet fungerar.

-Som vanligt måste man börja bakifrån. Vi skall hålla nere siffrorna och helst hålla nollan. Nu är det ytterligare än gräsmatch, det blir ett annat spel med mer dueller.

 

Liljestrand har ett scenario framför sig hur matchen ska gestaltas.

-Att det länge vore 0-0, sedan en hörna i 90:e som Ekblad (Alexander) kan nicka in.

 

Skadeläget är oförändrat sedan senast. Det betyder att Jonathan Lundbäck fortsatt är långtidsskadad. Nikita Kashaev, Pontus Hindrikes och Bjarni Mark Antonsson är i träning, men ännu inte matchredo.

 

Soffbiljett kan ni självklart köpa som vanligt via webben!

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.