Nyheter Inför lördagens match mot Värnamo 2021-04-23 Inför lördagens match mot Värnamo
2021-04-23   Skrivet av:

Det har blivit dags för den tredje omgången av Superettan och för Brages del väntar en bortafight mot IFK Värnamo. Matchen spelas imorgon lördag med avspark kl.15:00 och här får ni ta del av assisterande tränare William Bergendahls tankar kring vår stundande utmaning.

 

Brage kommer till matchen mot Värnamo med en uddamålsförlust mot Falkenbergs FF i bagaget.

 

– Det var givetvis en sur förlust, jag tycker att det var en ganska jämn match där chanserna var relativt jämnt fördelade. Det är klart det är tråkigt att vi förlorar, men det finns många delar där vi gör det bra, framförallt i vår speluppbyggnad. Det vi inte lyckades lika bra med var spelet i djupled och på sista tredjedelen, summerar William Bergendahl.

 

Härnäst väntar alltså IFK Värnamo, ett lag som tog klivet upp i Superettan inför denna säsong.

 

– Nu har vi skiftat fokus mot Värnamo. Det är årets första match på naturgräs, det är nog ganska bra gräsplan, men det blir ju en skillnad. Vi har pratat mycket om olika vägar in i deras straffområde och vad som blir viktigt för oss att göra. Det har varit vår största fokuspunkt under veckan, säger Bergendahl.

 

– Vi har bra koll på vår motståndare efter att ha sett både försäsongsmatcher och de inledande två matcherna i serien. De är ett duktigt och spelskickligt lag.

 

Bergendahl har under träningsveckan sett bra energi och en stor revanschlusta hos spelarna när jakten på säsongens första seger i serien fortsätter.

 

– Jag tror att spelarna känner att vårt grundspel sitter där, givetvis är de besvikna, de hade önskat fler poäng än en efter två matcher. Det har sett fokuserat och revanschsuget ut.

 

– Spelarna har varit delaktiga i analyser om vad som fungerat bra och mindre bra. Vi är en samlad grupp som har fokus på att ta tre poäng.

 

– Det har saknats en del på sista tredjedelen, men om man tittar på det rent statistiskt så är vi efter två omgångar bland de lag som skapat flest målchanser, har flest avslut och spenderar mest tid i motståndarens straffområde. Nu handlar det om att få till riktig kvalitet i de avgörande lägena och verkligen se till att ta vara på de chanser vi skapar. Att vi endast gjort ett mål än så länge tycker jag inte speglar prestationerna, förhoppningsvis kan vi få lite islossning på den fronten, säger Bergendahl och fortsätter.

 

– För oss gäller det att anpassa oss snabbt efter underlaget, men samtidigt inte tänka för mycket på det utan våga spela vårt spel trots att bollen kan studsa lite mer än på konstgräs. Det blir viktigt för oss att gå ut och våga. Sedan är det spelet på sista tredjedelen, att verkligen ta oss in många gånger i boxen och trycka dit den. Självklart måste försvarsspelet vara bra också, men det tycker jag att det har varit hittills så det ska vi fortsätta med.

 

Bergendahl avslutade med en skadeuppdatering gällande Niklas Söderberg – som tvingades kliva av senast mot Falkenberg – samt kring Oscar Lundin och Seth Kanteh Hellberg.

 

– För Niklas är det foten som han fått ont i igen, men det är bättre än vad det var första gången. Det var inte en lika tuff smäll denna gång. Det är lite oklart med hans status till helgen.

 

– Oscar är tillgänglig igen efter att ha återvänt till träning. När det gäller Seth så har han en bit kvar innan han är redo för spel.

 

Fem punkter inför Värnamo:

 

●    #Visadinafärger är en supporterkampanj som drar igång bara några timmar innan avspark, något som du kan läsa mer om här.

 

●    IFK Värnamo vann Divison 1 södra förra säsongen och säkrade därmed sin plats i 2021 års upplaga av Superettan.

 

●    Lördagens motståndare har inlett säsongen med en förlust mot Landskrona BoIS och en seger mot GIF Sundsvall.

 

●    IFK Värnamo har plusstatistik på IK Brage sett till de åtta senaste matcherna lagen emellan med fyra segrar, tre oavgjorda och en förlust. Senaste matchen på Finnvedsvallen vann dock Brage med 3-2.

 

●    Matchen spelas som sagt på Finnvedsvallen, en arena med naturgräsplan. Detta blir IK Brages första match för säsongen som spelas på det underlaget.

 

Stötta oss till första vinsten – köp soffbiljett! De senaste matcherna har vi sålt dryga 270 soffbiljetter. Vi vill verkligen upp över 300-strecket…blir det mot Värnamo vi både tar oss över 300 sålda soffbiljetter samtidigt som vi tar årets första trepoängare? Vi tror det! – Kom ihåg att du som köper soffbiljett är med i utlottningen om att se Brage live på plats på Vallen mot Helsingborgs IF samt en övernattning i dubbelrum på Elite Hotel Brage i Borlänge. Denna match har du även chansen att vinna Bjarni Mark Antonssons signerade matchtröja!

Swisha 50kr per biljett till: 123 079 81 24

Märk betalningen: Värnamo-Brage

 

Vinst 1: Se fotboll live på Vallen – Plats för dig och en vän för att se IK Brages hemmamatch mot Helsingborgs IF, söndagen 9/5 kl.15:00, på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Du vinner även en övernattning för två på Elite Hotel Brage i Borlänge.

 

Vinst 2: #6 Bjarni Mark Antonssons matchtröja, signeras och överlämnas till vinnaren efter säsongen.

 

Inside IK Brage – hör vad Bjarni har att säga inför matchen.

 

Passa på att teckna Discovery + Total Årspaket till ett kanonpris – Erbjudandet gäller endast april månad ut! Erbjudandet ger dig alltså ett Discovery + Total årspaket för endast 199kr/månaden (ord. pris 299kr/månaden). Teckna ditt abonnemang här, så får även Brage pengar tillbaka på varje nytecknat abonnemang.

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

Text: Sebastian Routsalainen

Foto Toppbild: Maxim Thore – Bildbyrån


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.