Nyheter Inför ÖIS matchen med Stojan Lucic 2018-09-21 Inför ÖIS matchen med Stojan Lucic
2018-09-21   Skrivet av:

Söndagens motståndare Örgryte IS FF inledde säsongen strålande med sex segrar och ett kryss på de sju första matcherna vilket betydde serieledning.

Sedan hamnade laget i en djup formsvacka med bara en seger på 13 matcher. Men lagom till inträdet i september månad kom den sjunde segern när Gefle IF besegrades på Gavlevallen med 1-0. Samma segersiffror skrevs i omgången efter när Östers IF gästade Gamla Ullevi.

I senaste matchen blev det en lite oturlig förlust i bortamötet mot IK Frej Täby med 1-2.
-Jag tycker vi var värda minst en poäng, säger Örgrytes rutinerade målvakt Stojan Lucic.
Trots massor av chanser för Örgryte, kunde ett mer effektivt Frej vinna med uddamålet på Vikingavallen.
-Jag tycker ändå formen känns bra inför matchen på söndag mot Brage. Problemet mot Frej var att vi inte var riktigt vassa i boxen.
Stojan Lucic ser fram mot matchen på söndag.
-Jag tycker känslan är bra inför matchen mot Brage. Vi vet vad vi behöver göra och vad vi är bra på. Det ska bli kul spela. Det är bara att köra på.

 

Örgryte, som i fjol fick kvala sig kvar i SE, parkerar för tillfället på en sjunde plats i tabellen.
Hade ni räknat med ligga högre upp?
-Med den starten vi fick hade vi givetvis velat ligga högre upp än vad vi gör idag. Nu är det som det är. Vi ligger sjua och får försöka ta de poäng vi kan, så får vi se var vi landar.

 

Stojan Lucic, som hunnit bli 38 år, har en lång karriär bakom sig med bland annat tre säsonger i Allsvenskan med Halmstad BK (2013-15). Han tycker han fortfarande håller hög klass, vilket det bara är att instämma i, då han gjort en mycket solid och jämn säsong, med bland annat åtta nollor.
-Det är klart man alltid vill vara bättre, men jag tycker det har varit en godkänd insats.
En målvakt blir ofta bättre med åren, med den erfarenhet man samlar på sig. 38 år är därför i sammanhanget ingen ålder.
-Jag har fått ännu mer rutin. Man har varit med i många situationer många gånger och vet vad man ska göra. Jag tycker jag är lika bra nu som i allsvenskan. Formen känns bra.

 

Vilken tycker du är seriens bästa målvakt?
-Det finns ganska många bra målvakter i superettan. Om jag ska säga en får det bli Pär Hansson. Han är väldigt duktig.

 

Söndagens match går under namnet Dawitmatchen, då man gör ett statement från klubben till den fängslade svensk-eritreanske journalisten
Dawit Isaak.
-Vi spelar för hans skull att vi ska få ut honom ur fängelset, säger Stojan som berättar att Dawits bror Esaias är en trogen ÖIS-supporter.
-Han brukar ofta komma och titta på matcherna och har också haft en föreläsning om situationen.

 

När lagen möttes för knappt fyra månader sedan på Domnarsvallen vann Brage med 3-1.
-Allt kan bli bättre från den matchen. Vi ska spela på det sättet vi vill spela. Styra tempot och ha mycket boll. Det är det vi är bra på och det är bara köra vidare på det.

 

Brages framfart i serien som nykomlingar är något som han inte hade förväntat sig.
-Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag faktiskt inte de skulle ligga så högt upp i tabellen. De har gjort en fantastisk säsong. De är duktiga och svårslagna. Men de är värda att ligga där de gör för de har presterat bra fotboll hela året.

 

Örgryte har många sevärda spelare. Målvakten Lucic är redan nämnd. Stabile backen Jacob Ericsson hör också till topparna liksom lagkaptenen Daniel Paulsson. Rutinerade Daniel Sliper håller fortfarande hög klass. Men allra bäst har nog Diego Montiel varit, som också leder lagets interna skytteliga på åtta mål.
-Sedan har han en massa assists också. Han har nog gjort 17-18 poäng. Det är en jättebra spelare. Han hade liksom hela laget en lite dipp, men har kommit tillbaka. Det är vår bästa spelare, konstaterar Stojan Lucic bestämt.

 

Örgryte får klara sig utan försvarsspelaren David Engström som är skadad.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.