Nyheter Inför söndagens match Brage mot Helsingborg 2021-05-08 Inför söndagens match Brage mot Helsingborg
2021-05-08   Skrivet av:

Säsongens femte seriematch närmar sig. På söndag välkomnas Helsingborgs IF till Borlänge Energi Arena Domnarsvallen för en match som har avspark kl.15:00. Adrian Engdahl menar att laget tar med sig en bra träningsvecka och en hunger efter tre poäng in till matchen.

Bragekeepern Adrian Engdahl storspelade i senaste matchen mot Vasalund och blev framröstad till matchens lirare av supportrarna, men den fina målvaktsprestationen räckte inte hela vägen då ett sent mål resulterade i ytterligare en uddamålsförlust.

 

– Jag tycker att det var lite som i de andra matcherna vi spelat så här långt, den defensiva prestationen är bra, vilket jag känner att den varit hela säsongsinledningen, men det är det där lilla extra längst fram, självförtroendet i offensiven, som saknats, konstaterar Engdahl.

 

– Som målvakt är det alltid tungt att släppa in mål också, det är det värsta som finns. Jag kan ju inte bidra med målproduktionen, det jag kan göra är att hålla nollan och försöka att hjälpa laget på det sättet. Att släppa in mål är verkligen bland det värsta jag vet.

 

Engdahl är säker på att spelarna på de offensiva positionerna har vad som krävs för att bryta den negativa trenden framför mål.

 

– Det gäller att vi håller huvudet högt fortfarande, vi vet att vi är ett väldigt bra och starkt lag offensivt med riktigt duktiga spelare längst fram. Vi vet att grabbarna besitter fina kvaliteter och att de kan uträtta fantastiska saker, så det är bara att hoppas att vi kommer igång på riktigt, då kommer det att se väldigt bra ut.

 

– Det är klart att det har varit en frustrerande period för oss som lag, men som sagt så vet vi att vi har de kvaliteter som krävs och vi kan inte heller gräva ned oss för mycket. Alla spelare har visat vad de kan tidigare.

 

– Det känns som att vi kan få se en typ av ketchupeffekt när första målen väl börjar trilla in.

 

Trots de trista resultaten vittnar Engdahl om en bra stämning i gruppen med fullt fokus på att hitta in på vinnande vägar igen.

 

– Vi pushar varandra på träning varje dag, när någon gör någonting bra får de höra det. Samtidigt gäller samma sak om man inte tar jobbet till hundra procent, då ska man få höra det också, säger han.

 

–  Som sagt så pushar vi varandra och blickar framåt. Vi måste ha en positiv inställning på träningsplanen, det sista som kan lämna oss är vår tro på det vi gör. Vi ska fortsätta att ge allt.

 

– Det hade inte fungerat om vi börjar tvivla och tänka att det inte kommer att gå. Så länge vi fortfarande tror på oss själva, vilket vi fortfarande gör, så finns alla möjligheter att lyckas.

 

Även Brages tränare Klebér Saarenpää menar att det är god stämning i truppen och på lagets träningar, där alla vill jobba hårt för att förändra den negativa trenden.

 

– Alla kämpar på och är professionella. Det är klart att vi inte är opåverkade, vi är väl medvetna om läget. Samtidigt får det inte bli en börda för oss. På söndag väntar en ny match, och nya möjligheter att ta tre poäng, menar han och fortsätter.

 

– Det är klart att man alltid vill ha en bra start, men egentligen kan samma formsvacka ske mitt i en säsong, skillnaden är att den inte blir lika tydlig då. Förlorar du en match i omgång 1, så ligger du sist. Förlorar du en match i omgång 27, så påverkar det inte tabellen på samma sätt. Det gäller att vi kan zooma ut och se på situationen utifrån ett större perspektiv.

 

Nästa chans att ta säsongens första seger kommer mot Helsingborgs IF på söndag.

 

–  Helsingborg är ett spelskickligt lag som har inlett säsongen bra. Vi är medvetna om att de är duktiga och spelar fin fotboll, så det kommer att bli en tuff match där det krävs hårt jobb från vår sida för att kunna ta tre poäng.

 

– Jag tycker att det har sett bra ut under träningsveckan där många spelare har sett pigga och fräscha ut. Jag har en bra känsla inför matchen.

 

– Det gäller att vi fortsätter att stötta varandra och att vi får stöd utifrån också, att få känna att man har människor med sig som tror på en. Som lag kan vi bara fortsätta att jobba tillsammans och pusha varandra hela tiden för att bli ännu bättre. Det är så vi kan ta oss igenom den lite tyngre perioden.

 

– Att få ta en trepoängare till helgen hade varit fantastiskt skönt, det är vad vi alla kämpar för. Att vinna är det bästa jag vet och det gäller för resten av laget också, så det hade verkligen suttit fint med en seger nu, avslutar Engdahl.

 

Även Klebér menar att man måste fortsätta tro på sig själva och jobba efter planen.

 

– Det är viktigt att komma ihåg att vi stod för tre bra insatser i de tre första omgångarna, även fast vi inte fick med oss någon vinst. Vi måste kunna slappna av, lita på varandra och njuta av att spela fotboll.

 

Fem punkter inför Helsingborg:

 

●    Helsingborg kommer till matchen som tabelltrea efter två segrar och två kryss på sina fyra inledande matcher.

 

●    Helsingborg spelade allsvensk fotboll förra säsongen men trillade ur serien efter att ha slutat på en 15:e-plats.

 

●    Senast IK Brage ställdes mot Helsingborg på hemmaplan var i april 2018, den matchen slutade 1-1 med Anton Lundin som målskytt för de grönvita.

 

●    För IK Brage kan det bli viktigt att sätta stopp för högeryttern Wilhelm Loeper som förra säsongen vann Superettans assistliga då han tillhörde AFC Eskilstuna. I Helsingborg har han fortsatt på inslagen väg med tre målgivande passningar under säsongsinledningen.

 

●    Glädjande för Brage är att Niklas Söderberg och Douglas Karlberg deltagit under veckans avslutande träningspass. Det återstår att se om någon av dem finns med i morgondagens trupp. Även Seth Kanteh Hellberg har deltagit i spelövningar, men han är ännu en bit ifrån att vara tillgänglig för match.

 

Köp soffbiljett – ditt stöd är #värtmeränallt och om än viktigare under dessa tider – Förra matchen sålde vi 150 biljetter och vi hoppas vi kan slå den siffran mot HIF. Förutom att du stöttar oss genom att köpa soffbiljett är du dessutom med i utlottningen om en plats för dig och en vän att se Brage live på Vallen mot Norrby lördagen den 15/5, samt en natt i dubbelrum på Elite Hotel Brage i Borlänge. Vi lottar även ut Leo Pllanas signerade matchtröja.

Swisha 50kr per biljett till: 123 079 81 24

Märk betalningen: IKB-HIF

 

Vinst 1: Se fotboll live på Vallen – Plats för dig och en vän för att se IK Brages hemmamatch mot Norrby IF, lördagen den 15:e maj kl.15:00, på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Du vinner även en övernattning för två på Elite Hotel Brage i Borlänge.

 

Vinst 2: #10 Leo Pllanas matchtröja, signeras och överlämnas till vinnaren efter säsongen.

 

I skrivande stund har vi sålt 67st soffbiljetter. Vi ska slå 150 – nu kör vi, för Borlänge, Dalarna och IK Brage!

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

Text: Sebastian Routsalainen


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.