Nyheter Inför söndagens match mot Vasalund 2021-05-01 Inför söndagens match mot Vasalund
2021-05-01   Skrivet av:

På söndag gästar IK Brage Skytteholms IP för en match mot Vasalunds IF i jakt på säsongens första trepoängare. Lagkapten Robbin Sellin känner sig hoppfull inför matchen.

I förra omgången kammade IK Brage noll mot IFK Värnamo efter en ny uddamålsförlust.

 

– Det är klart att det känns snöpligt. När vi ser till själva prestationen så släpper vi till färre chanser än vad vi skapar, så det kändes som att vi borde fått med oss fler poäng än vi faktiskt fick, säger Sellin.

 

– Det är någonting vi får ta med oss, att vi faktiskt gjorde en okej insats. Det gäller bara att vi sätter dit bollen. Vi har lägen. Vi har försökt att inte älta det för mycket, vi är där, vi behöver bara hitta nätet.

 

De grönvita har slitit med målskyttet under de inledande matcherna av Superettansäsongen, med ett mål på tre omgångar. Sellin ser dock positivt på lagets insatser i stort.

 

– Det är ju lite en självförtroendefråga för oss därframme. Vi har skapat många lägen och skulle i princip kunnat ha fått med oss tre segrar. Det är små marginaler det handlar om, Superettan är en bra serie, mot Värnamo senast så hade de ett skott på mål och gjorde mål på det skottet, så det gäller att vara noggranna och alerta hela tiden, både offensivt och defensivt.

 

– Jag känner mig inte orolig. Det hade varit jobbigt om vi hade förlorat med flera bollar i matcherna, men vi gör okej insatser. Vi skulle behöva få en ledning att jobba med i matchen.

 

– Något som är positivt är att vi skapar våra målchanser på många olika sätt. Det känns som att vi hittat några fler verktyg i verktygslådan på den fronten. När det gäller defensiven så har det varit stabilt, vi släpper inte till så många chanser och gör det svårt för våra motståndare att ta sig fram.

 

– Sedan behöver vi ju utveckla det hela ännu mer för att lyckas få med oss de tre poängen, men jag tycker att det finns en bra grund att stå på.

 

– Vi har ändå en bra känsla i gruppen, vi diskuterar mycket med varandra och jag tycker att vi har bra koll på grejerna. Gruppen känns sammansvetsad. Det handlar om att fortsätta våga, fortsätta med det vi gör bra. Det kan vara farligt att börja leta andra vägar och förändra för mycket så här pass tidigt in på säsongen. Känslan är att vi bara ska fortsätta med det vi gör och så får väl undertecknad försöka att trycka in någon boll i nät, säger Sellin.

 

På söndag väntar alltså en match mot Vasalunds IF, ett lag som precis som IK Brage står på en inspelad poäng så här långt.

 

– Det är ett lag som vann Division 1 Norra helt överlägset förra säsongen där de öste in mål. De är ett offensivt starkt lag som även besitter en hel del rutin med tanke på vilka spelare de plockat in. Det är en bra nykomling, men nu står vi på samma poäng så det blir en väldigt viktig match för oss båda, konstaterar Sellin.

 

Lagkapten Sellin slår fast att spelarna fortfarande tror på sig själva och att de är inställda på att göra allt i sin makt för att ta hem en seger på Skytteholm på söndag.

 

– Vi vill alltid göra det jobb som krävs, vi strävar alltid efter att hålla nollan, det ger en bra chans för seger. Vi vill jobba hårt för varandra och kommer att göra allt vi kan, det är precis det jag vill se, att vi aldrig ger upp. Vi ska kämpa fullt ut i 95 minuter för att få med oss det resultat vi önskar.

 

– Jag vet att vi är där som lag, vi behöver bara få det att klicka fullt ut i matcherna. Vi känner en stor tro på oss själva, avslutar Sellin.

 

Fem punkter inför Vasalund:

 

●    Vasalunds IF har på säsongens tre första seriematcher förlorat mot Jönköping Södra (5-1), kryssat mot Trelleborgs IF (2-2) och sedan förlorat mot Västerås SK (2-1).

●    Söndagens motståndare vann Division 1 Norra i överlägsen stil och smällde in hela 88 mål förra säsongen.

 

●    Vasalundspelaren Mai Traore blev utvisad i lagets senaste match och är därmed avstängd mot Brage.

 

●    Senaste gången dessa två lag mötte varandra var i svenska cup-sammanhang förra säsongen då IK Brage vann med 5-0.

 

●    Detta är första gången Vasalunds IF är tillbaka i Superettan sedan 2009.

 

Nu är det dags – första trean ska hem och vi behöver dig! Köp soffbiljett till matchen så stöttar du Brage samtidigt som du är med i utlottningen om riktigt fina priser. I potten står Mattias Liljestrands signerade matchtröja, en plats för dig och en vän att se Brage hemma på Vallen mot Norrby IF om två veckor, samt en natt i dubbelrum på Elite Hotel Brage i Borlänge.

Swisha 50kr per biljett till: 123 079 81 24

Märk betalningen: Vasa-Brage

 

Vinst 1: Se fotboll live på Vallen – Plats för dig och en vän för att se IK Brages hemmamatch mot Norrby IF, lördagen den 15:e maj kl.15:00, på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Du vinner även en övernattning för två på Elite Hotel Brage i Borlänge.

 

Vinst 2: #4 Mattias Liljestrands matchtröja, signeras och överlämnas till vinnaren efter säsongen.

 

Text: Sebastian Routsalainen

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.