Nyheter Inför torsdagens match - IK Brage vs. Akropolis IF 2020-07-29 Inför torsdagens match - IK Brage vs. Akropolis IF
2020-07-29   Skrivet av:

Det är tätt med matcher och imorgon, torsdag, är det dags igen när nykomlingen Akropolis IF gästar Borlänge.

Förlusten mot Jönköping Södra är analyserad och lagd till handlingarna, och nu gäller det att växla in på vinnarspåret igen. Assisterande tränaren, William Bergendahl, säger att det är ett formstarkt motstånd som man ställs emot.

-De är ett hårt jobbande lag med gott självförtroende, som kommer från två starka segrar, säger Bragetränaren.

 

Hur vill du beskriva Akropolis?

-De har haft framgång med sitt uppställda försvarsspel. De är ganska låga och väldigt kompakta. Sedan är de också skickliga hur de bygger upp spelet med boll, säger Bergendahl.

 

Akropolis är ett svårslaget lag. I fjol blev det bara en förlust i division 1 norra och i år det bara J-Södra som nollat Stockholmslaget.

 

Assisterande tränaren i Akropolis, Athanasios Papadopoulos, menar att det är det hårda jobbet som är hemligheten bakom lagets framgångar.

-Alla sliter och kämpar för varandra. Det är lagandan som ligger bakom att vi är svåra att slå.

 

I senaste matchen mot HBK saknade Akropolis skadade Oscar Pehrsson, Sebastian Ungman-Backlund, Martin Falkeborn, Alexander Snäcke och Victor Söderström. Om någon är tillbaka på torsdag återstår att se.

-Skadeläget är ungefär som tidigare, säger Papadopoulos.

 

Att laget just nu ligger fyra menar han både är oväntat och väntat.

-Om man ser det objektivt som nykomlingar så är främsta målet att hålla sig kvar. Subjektivt så har vi fått med oss en del resultat. Visserligen har vi bara spelat åtta omgångar så vi ska inte ta oss vatten över huvudet, det kan ändras med tiden.

 

Akropolis kommer med två raka segrar till Domnarvsvallen, 2-0 hemma mot Västerås SK och senast 3-2 på Örjans Vall mot seriefavoriten Halmstads BK.

-Jag tycker vi har kommit in i det mer och mer. Vi har inte utvecklat spelet något mer utan vi har fått stolpe in på slutet. Egentligen har vi spelat på ett liknande sätt hela tiden.

 

William Bergendahl säger att motståndarna har många kvaliteter, men att det finns två-tre spelare som det gäller ha lite extra bevakning på.

-Keepern, Samuel Brolin, är en ung kille som är på lån från AIK, som är jätteduktig. Deras centrala mittfältare med (Nicklas) Maripuu är en motor och skicklig med bollen. Sedan längst där framme har de Nicola Vasic, som har visat att han kan flytta sin målproduktion från division 1-nivå till superettan. Det är en bra boxspelare.

 

Akropolis tränare Athanasios Papadopoulos förväntar sig en tuff match mot Brage på Domnarvsvallen.

-Förra året knep de nästan en allsvensk plats. Det ligger hårt jobb bakom årets Brage, sedan finns det alltid spetskvalitet på vissa spelare som det gäller att se upp med. Det ska bli en spännande match som vi ser fram emot. Vi försöker bygga upp olika scenarier för att förbereda oss på rätt sätt. Jag tror på en jämn match mellan två bra lag.

 

I senaste hemmamatchen, mot Örgryte, slets alla Bragesupporters mellan hopp och förtvivlan. Efter en drömstart, 3-0 på en kvart, så fick man sedan slita för att bärga tre pinnar i 3-2-segern. Att hoppas på en liknande start mot Akropolis, är kanske mycket begärt. Men ambitionen är att försöka ta tag i taktpinnen från start.

-Det är den alltid. Sedan blev extremt den gången. Vi vill ta tag i matchen från början och sätta prägel på den.

 

Brages anfallare Pontus Jonsson, som är på jakt efter sitt första mål för säsongen, har gjort sex inhopp i slutet av matcherna så här långt.

-Jag tycker det har funkat ganska bra, även om det är svårt att hinna göra avtryck.

 

19-åringens senaste mål kom i cupmatchen mot borta mot Dagsbergs IF i augusti fjol.

 

När tror du säsongens första mål kommer?

-När jag får mitt första läge så tror jag att jag sätter den, säger Jonsson, som tycker snabbheten, avsluten och spelet en mot en, är sina styrkor.

 

Efter åtta omgångar har Brage gjort 11 mål. Men det finns förhoppningsvis ett vapen som man ännu inte har visat. Det är mål  på fasta situationer.

 

Ifjol minns vi att laget var ohyggligt starka i den delen av spelet. I år har det bara blivit ett mål efter en fast situation. Det när Anton Lundin satte sin straffretur i matchen mot Ljungskile.

 

Tror du att motståndare har läst på vad gäller era fasta?

-Ja det kan vara en del i det. Sedan får vi analysera att vi inte har varit tillräckligt skarpa på den typen av situationer hittills. Det är något vi vet är en väldigt viktig del, där vi inför varje match försöker analysera styrkor och svagheter i boxen, och system i hur spelare rör sig och liksom lägger vikt i det. Men vi får hoppas att det är dags på torsdag, säger Bergendahl.

 

Det täta spelschemat med fem matcher på dryga två veckor öppnar för att man kommer rotera på många spelare. Pontus Jonsson är beredd om han skulle få starta.

-Det kan betyda att det blir mer speltid. Skulle jag få starta så känner jag mig redo fysiskt sett. Det är ju tränaren som tar ut laget och om alla är friska så är det ju mycket konkurrens.

 

Förra veckan gick som bekant Christian Kouakou till IFK Göteborg. Pontus Jonsson menar det är en duktig spelare som försvinner.

-Det är en klasspelare. Det är en av seriens bästa spelare och en skön kille i omklädningsrummet. Vi har bara haft tre-fyra träningar utan honom, så det har inte känts så mycket ännu.

 

Pontus hoppas man kan göra en bättre insats än senast mot J-Södra.

-Såklart var vi mindre nöjda med prestationen och resultatet då. Akropolis är spelskickliga så det kommer bli en jämn match. Om vi gör en allt som vi ska så hoppas jag på en bra prestation.

 

På skadelistan finns sedan tidigare Jonathan Lundbäck (knä), dessutom saknas Robbin Sellin (baksida).

 

Matchen sänds som vanligt på Dplay.

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.