Nyheter Inför Varbergs BoIS - med Seth Kanteh Hellberg 2019-04-27 Inför Varbergs BoIS - med Seth Kanteh Hellberg
2019-04-27   Skrivet av:

Han gjorde senast sin första match från start, när GAIS besegrades med 3-0 på bortaplan. Seth Kanteh Hellberg som i vintras anslöt från Södertäljeklubben Syrianska FC, stortrivs i både Brage och Borlänge.

-Det har känts bra från första dagen. Jag fick ett väldigt bra mottagande från allihopa, kansli, spelare och ledare. Det har blivit bättre och bättre. Jag är inne i truppen och laget ordentligt. Jag har kommit in i staden, hemmet och har fått bra rutiner. Så det känns fantastiskt, säger Hellberg.

 

Efter att i de tre inledande matcherna agerat inhoppare, blev det alltså spel från start för den 23-årige mittfältaren i mötet mot GAIS, på Bravida Arena i Göteborg. Själv var han nöjd med sin insats.

-Det kändes bra under matchen, och direkt efter hade man samma känsla. Det är alltid bra när man går ut och vinner med 3-0.

 

Även om han senast för första gången började från start, och spelade 75 minuter, så menar han att matchformen är på topp.

-Ja, det tycker jag. Vi som inte startar, får tillgång till den träning vi behöver, för att ligga på samma nivå som de som spelar 90 minuter, eller mer, gör. Så jag tycker absolut att jag är i en bra matchform.

 

Efter att ha fått en plats i startelvan senast, så hoppas Kanteh naturligtvis också få chansen från start på söndag.

-Det är inte helt säkert, men jag hoppas och tror på det.

 

Söndagens match på Domnarvsvallen har alla förutsättningar att bli en sevärd match. Två lag som kommer stärkta, utan att ha förlorat under de fyra första omgångarna.

 

Tror du matchen mot Varberg BoIS blir er svåraste match hittills?

-Ja, det måste jag nog ändå säga. De har fyra raka. De är ett bra lag, så det blir nog vår svåraste match.

 

För att vinna matchen gäller det som vanligt att inte rucka på de direktiv tränarna lägger upp.

-Vi ska följa vår matchplan. Vi har en idé som tränarna har lagt upp. Följer vi den, så ska det nog gå vägen, säger Hellberg om vad som krävs för att det ska bli tre poäng.

 

När hemsidan ber om ett matchresultat, så är han nästan säker på att det kommer bli tre poäng, och därmed serieledning.

-Vi går så klart för vinst. Om jag ska tippa ett resultat, säger jag 1-0 till oss.

 

Vad vill du säga till dem som ännu inte har bestämt sig om de ska komma på söndag och se matchen?

-Allt stöd är skönt att få. Ju fler som kommer desto roligare blir det för alla, så det kan bli en ordentlig fest kring hela matchen. Toppmöte i Superettan, det är alltid kul att se bra fotboll. Solen skiner förmodligen också på söndag. Så jag tycker att alla ska komma.

 

William Bergendahl, assisterande tränare, säger så här om Varberg BoIS: 

-De har bra balans mellan spelskickliga spelare och hårt arbetande kollektiv. De har vunnit fyra matcher, och det har varit välförtjänta segrar. Det är ett bra lag, som kan flyta mellan de olika formationer, så de är svårfångade på det sättet. Taktiskt disciplinerade, och hårt arbetande och skickliga. Vi har stenkoll på vad de gjort hittills. Vi har jobbat och putsat våra detaljer för att fånga dem på ett bra sätt både i anfall och försvar. Vi tror att vi ska lösa de knutarna på söndag.

 

Vad skiljer sig deras sätt att spela fotboll, sedan förra året?

-Det är ganska liknande. De hade ifjol tryckt in 18 nya spelare, som har fått spela ihop sig. De har blivit bättre på den typ av fotboll de vill spela. De har en lugn och kontrollerande speluppbyggnad. De skiljer sig då de är ett så kallat gräslag. Det blir en lite direktare fotboll med automatik. De har också varit skickliga på konstgräs och tagit flera steg i sin speluppbyggnad, och blivit ännu bättre. Det har resulterat i att de gjort mycket mål, säger Bergendahl om söndagens motståndare.

 

Bara skadade Mikael Christensen saknas i Brage, men som snart är tillbaka på planen.

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.