Nyheter 2016-09-30 Johan Persson: ”Hittat ett sätt att vinna” Johan Persson: ”Hittat ett sätt att vinna” Domnarvallen
2016-09-30   Skrivet av:

När IK Brage på lördag möter seriejumbon IK Sleipner på Östgötaporten gör man det med en svit på fyra raka matcher utan förlust.

 

Assisterande Bragetränaren Johan Persson hoppas man inte kommer underskatta motståndarna.

-Risken finns alltid man gör det då man möter ett lag långt ner. Men skulle vi göra det då kommer vi inte få någon rolig dag. Sleipner är inget dåligt lag och vi måste vara fokuserade.

 

Brage kommer närmast från en 3-2 -seger borta mot Nyköpings BIS. Trots att spelet inte kom upp i normal nivå kunde man inkassera andra raka trepoängaren.

-Vi hade inte någon bra dag och de hade inte de heller. Det var en dålig match i lågt tempo, säger Johan Persson som i andra halvleken fick se backen Gustav Sundström göra två mål på Rosvalla IP och vända till seger.

-Jag är mest nöjd över vi fick tre poäng från matchen. Det är en styrka att ta med sig alla poängen då man inte har dagen, säger Johan Persson som fick se laget släppa in mål efter tre raka matcher där man hållit tätt bakåt.

Vad kan ni göra bättre från senaste matchen till den mot Sleipner ?

-Vi kan variera vårt anfallsspel mer. Vi känner oss trygga med försvarsspelet, även om Nyköping fick göra två mål. Bara två insläppta över åtta halvlekar ger bra förutsättningar att vinna matcher. Det vi kan bli lite bättre på är skärpan, fokus, passningsspelet och avslutslägena, säger Johan Persson.

 

Under vårsäsongen blandade Brage resultaten men har under hösten hittat stabiliteten med bara en förlust efter sommaruppehållet.

Vilken är förklaringen?

-Det kan vara att vi är mycket bättre i vårt försvarsspel. Vi är lägre i utgångspositionerna och har fått det att fungera. Sedan är det så att när man vinner flera matcher i rad och får framgångar, man får ett bättre självförtroende. Jag skulle vilja säga det främst är psykologiska faktorer. Vi har hittat ett sätt att vinna matcher på som känns bra.

 

Med sex omgångar kvar är Brage nära att säkra kontraktet. En seger mot Sleipner samtidigt som IFK Luleå och BK Forward förlorar skulle betyda man har femton poäng att gå på med fem matcher kvar att spela.

Är det någon risk att spelarna inte har hundraprocentig inställning på lördag?

-Det ska det inte vara några problem. De har framtida kontrakt och platser i laget att spela för. Om någon slår av på takten då är man snett ute, säger Johan.

 

I premiären vann Brage med 2-0 på Domnarvsvallen efter mål av Pontus Hindrikes och Erik Nilsson i andra halvleken. Sleipner hade en tung inledning på serien med tre raka förluster innan första segern kom mot Carlstad United i fjärde omgången. Laget har sedan fått kriga i de undre regionerna av tabellen.

Men Johan Persson menar att Sleipner förtjänat fler poäng än vad de fått.

-En del matcher har de blivit bortspelade. Men om man kollar deras resultat har de förlorat många matcher med uddamålet. Vi måste göra en bra bortamatch för att få poäng. Sleipner slåss för sitt kontrakt så det kommer bli tufft.

 

Inför matchen har Brage en del småskavanker, vilket gör truppen kommer spikas efter fredagens träning.

-De flesta är hela och friska, men vi kommer att inventera på dagens träning, säger Johan Persson som inte har några avstängningar att bekymra sig över.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.