Nyheter 2017-09-09 Johan Persson inför Assyriska FF Johan Persson inför Assyriska FF
2017-09-09   Skrivet av:

IK Brages assisterande tränare Johan Persson är inställd på en tuff bortamatch, när Assyriska FF på söndag står för motståndet på Södertälje Fotbollsarena.

-Det är en av säsongens tuffaste bortamatcher, säger Bragetränaren inför mötet mot seriefemman.

 

Södertäljelaget Assyriska, kommer som Brage med två raka segrar i ryggen. Medans Assyriska vunnit mot IFK Luleå och Vasalunds IF, har IKB tagit sina senaste trepoängare mot Västerås SK (1-0), och senast

 

3-2 mot Arameisk- Syrianska IF. I mötet mot A-S, visade man ett bländande spel under stora delar av första halvlek, innan spelet kom av sig när bortalaget reducerade två gånger om till 3-2, kort före halvtid.

-Vi leder serien ganska stort, så vi har väl aldrig haft någon riktig formsvacka, även om offensiven inte riktigt varit hundraprocentig i några matchen, svarar Johan Persson på frågan om man är på väg uppåt i form.

 

Under lördagens träningspass, gnuggade man lite extra på att få till en noggrannare försvarsspel, inför kommande matcher. Johan Persson säger att det inte är någon specifik spelare som han vill lyfta fram efter den senaste veckans träningspass.

-Hela kollektivet har varit bra, vi gör detta tillsammans.

 

Hur tror du matchbilden kommer att se ut i matchen mot Assyriska?

-Tror det blir en matchbild, där båda lagen vill spela fotboll. Det gäller för oss att tighta till försvarsspelet och det blir tillfälligheter om avgör.

 

Att ledningen till närmaste jagande Umeå FC är nio poäng, är det säkert ingen som är omedveten om. Kollar ni något på tabellen?

-Nej, vi fokuserar enbart på nästa match, det har vi gjort hela säsongen och det kommer vi fortsätta göra, lovar Brage tränaren.

 

Brage reser till Södertälje, med en trupp helt utan skador, sjukdomar eller avstängningar.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.