Nyheter 2018-12-12 Jonathan Lundbäck till IK Brage Jonathan Lundbäck till IK Brage
2018-12-12   Skrivet av:

24-årige anfallaren Jonathan Lundbäck blir IK Brages första nyförvärv inför säsongen 2019.

Lundbäck kommer närmast från division 1-spel med Team TG, där han under sina tre säsonger gjort 21 mål på 76 seriematcher för Umeålaget.

 

Den Jämtlandsbördige anfallaren startade sin fotbollskarriär i Brunflo FK. Säsongerna 2013 och 2014 spelade Lundbäck i IFK Östersund, där han mäktade med hela 44 mål på sina 46 matcher i division 2 och 3. Inför säsongen 2015 blev Lundbäck värvad till IK Sirius FK, där han gjorde ett mål på fem framträdanden i Superettan, innan han blev utlånad till Sandvikens IF. Inför 2016 lämnade Lundbäck Uppsalaklubben och skrev istället på för Team TG där han tillbringat de tre senaste säsongerna. Nu står det alltså klart att Jonathan flyttar till Dalarna och fortsätter sin utveckling i Borlänge och IK Brage.

 

– Det känns otroligt inspirerande att ha skrivit på för IK Brage. Efter tre säsonger i ettan så är det sådana här möjligheter man väntar på, och nu kom den till mig. Jag är stolt och motiverad att arbeta hårt för att fortsätta utvecklas tillsammans med Brage, säger Lundbäck om sitt nya kontrakt med Dalarnas lag.

 

-Jag valde Brage för att de i väntans tider kom med en helhetsbild som lät väldigt lockande. Vart de ser mig på planen och vad de vill få ut av mig i min tilltänkta roll. Att de spelar i Superettan gjorde valet ännu enklare gentemot andra lag som visat intresse, fortsätter Jonathan om sitt val.

 

-För egen del så ser jag mig själv jobba stenhårt varje dag för att uppnå de mål och förväntningar som både jag och klubben har på mig. Förhoppningsvis kan jag på ett eller annat sätt driva på det här laget så att vi kan nå våra uppsatta mål, avslutar Jonathan kring vilka förväntningar han har på sin tid i Borlänge.

 

-Jonathan är en stor och stark anfallare (192 cm lång) som vi har haft koll på en längre tid. Vi stötte på honom i division 1 och han var då en jobbig motståndare för oss. I TG har han mestadels spelat som ytterforward, men vi anser att hans egenskaper passar in hos oss som 9:a och stämmer överens med den profil vi söker i en central forward i vårt lagbygge. Jonathan är en fysisk spelare som kan hota i djupled och ge oss tyngd inne i boxen. Sedan är det ett plus att han är bekväm med att spela på flera offensiva positioner. Vi tror att han kan ta ytterligare steg i sin utveckling och få det riktiga genombrottet på elitnivå här hos oss, säger sportgruppen om sitt första nyförvärv inför 2019.

 

Kontraktet är skrivet på 2 år.

 

Vi önskar Jonathan varmt välkommen till Dalarnas lag, tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.