Nyheter Läget i morgondagens premiärmotståndare AFC 2018-03-30 Läget i morgondagens premiärmotståndare AFC
2018-03-30   Skrivet av:

IK Brages premiärmotståndare AFC Eskilstuna har haft en stor omsättning av spelare efter degraderingen från allsvenskan i fjol.

Också på tränarsidan har man ett nytt namn efter att tidigare tränaren Michael Jolly lämnade i januari.

 

Nemanja Miljanovic har hämtats närmast från IF Elfsborgs organisation. Inför premiären mot Brage känner han en spänd förväntan.

-Det känns bra och jag tror på en jämn match. Brage har ett bra lag om man tittar genom första uppställningen. De har flera etablerade spelare som spelat i superettan, med en bra målvakt och bra spets framåt.

 

AFC har fått in många intressanta nyförvärv. Den senaste veckan har bland annat anfallarna Oke Akpoveta (Helsingborgs IF) och Kermit Romeo Erasmus (Stade Rennais FC) skrivit på för det orangeklädda laget. Sedan tidigare har också serie A meriterade målvakten Gianluca Curci (Roma, Sampdoria och Siena) skrivit på för AFC, som närmast kommer 32-åringen från Bundesliga klubben 1. FSV Mainz 05.

 

Hur hamnade han i AFC?

-Det är sportchefen Azak Budak som har sina kontakter utomlands som ligger bakom värvningen, säger Miljanovic.

 

På minuskontot finns bland annat vasse anfallaren Mohammed Buya Turay (Dalkurd FF). Sedan har också anfallaren Omar Eddhari och mittfältaren Abdul Razak båda gått till IK Sirius. Det är möjligt att flera spelare kan vara på väg bort från laget.

-Vi är ännu inte klara med truppen. Det är en del frågetecken kvar. Eventuellt kan det bli fler som kommer lämna.

 

AFC-tränaren tror det kommer ta tid innan laget blir helt samspelt.

-Det kommer nog att ta några matcher. Kanske en eller två månader. Det beror på vilka nya som kan gå in i startelvan och hjälpa till. Vi har en del spelare som är otränade och det kommer ta sin tid. Men jag hoppas att det går så fort som möjligt.

 

Försäsongen har varit väldigt blandad resultatmässigt med fyra segrar, tre kryss och fyra förluster.

 

Mest nöjd är Miljanovic över 0-0 i genrepet mot Örebro SK och insatserna mot de vitryska toppklubbarna Vitabsk (0-1) och Dinamo Minsk (0-2).

-Det var tre bra matcher. Mot lagen från Vitryssland var vi bra med spelmässigt även om vi förlorade.

 

Mot ÖSK gjorde AFC Eskilstuna en stabil insats på Behrn Arena.

Vad tar ni med er från den matchen?

-Fokusen, koncentrationen och försvarsspelet. Vi skapade också en del chanser. Vi hade bra mentalitet och det var bra att vi inte förlorade.

 

Mötet mot Brage blir det andra för säsongen. För dryga månaden sedan vann Brage med 4-1 på Domnarvsvallen.

 

Miljanovic menar bland annat att den matchen visar att Brage är ett bra lag.

-Kanske vi har en något bredare trupp, men de har tolv, tretton bra spelare. De har en bra startelva och det känns som de inte kommer ha några problem att klara kontraktet.

 

Någon målsättning var AFC kommer hamna i tabellen har man inte satt upp.

-Vi vill vinna varje match. Sedan får vi se hur bra vi klarar av det. Vi ska spela ihop laget och ha en bra bas till nästa säsong. Vi vill utveckla spelarna och sedan kanske skicka de vidare, säger Miljanovic.

 

I fjol spelade AFC i högsta serien, medans Brage tog upp steget från division 1. Att utmåla sig som stora favoriter i premiären på Tunavallen, vill dock Nemanja inte göra.

-Absolut inte. Det lag som åkt ur allsvenskan har också sedan trillat ur superettan. Vi har haft en stor omsättning av spelare och vi är ingen favorit. Vi tar en match i taget. Alla motståndare är svåra, speciellt i början av serien.

 

Vad vill du se av AFC Eskilstuna på lördag mot Brage?

-Framförallt en bra inställning, koncentration och fokus. Att grabbarna hjälps åt och att vi spelar som ett lag, då tror jag resten bör komma.

 

Något matchtips vågar sig inte AFC-bossen på.

-Nej, det är otacksamt. Men jag tror det blir en öppen match.

 

//Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.