Nyheter Lördagens motståndare - IFK Värnamo 2018-07-26 Lördagens motståndare - IFK Värnamo
2018-07-26   Skrivet av:

IFK Värnamo står för motståndet när höstpremiären startar på lördag.

Smålänningarna har satsat hårt under sommarfönstret och hela sju nyförvärv har räknats in. Bland annat har man fått två spelare från Brasilien och en från Argentina.

 

Mittfältarna Fabio Gama Dos Santos, 25, och Netinho, 24, är två intressanta brassar medans 32-årige argentinaren och mittbacken Claudio Pérez har meriter från Boca Juniors.

 

Från indiska högstaligan kommer sydafrikanen Sameegh Doutie, 29 år, medans Viktor Karl Einarsson har hämtats från Island, båda mittfältare.

 

I anfallet kommer unge Rasmus Wiedesheim-Paul, 19 år, senast i Halmstad BK, bli intressant att följa. Senaste nyförvärvet är rutinerade målvakten Joakim Wulff, 39, som blev klar tidigare i veckan och som i våras gjorde tre matcher för IK Sirius i allsvenskan.

 

Värnamotränaren Roar Hansen hoppas nytillskotten ska öka konkurrenssituationen i laget.

-Ja, det är det jag främst vill att de ska göra. Sedan kommer de säkert att spetsa till det också, säger Roar.

 

Förhoppningen är att övriga i truppen ska lyfta sig och visa att man vill vara med i startelvan.

-Man måste prestera och kanske slåss lite mer om sin plats än vad som varit fallet under våren.

 

Värnamobossen vill inte nämna någon före någon annan, hur de nya spelarna sett ut efter den korta tid de varit på plats. Men med tanke på hur de skötte sig i träningsmatchen mot Falkenbergs FF (seger 2-1) ser det lovande ut inför hösten.

-Vi har absolut några intressanta spelare och det var en liten indikation mot Falkenberg, säger Roar efter mötet mot superettans ledarlag där samtliga nyförvärv, utom målvakten Joakim Wulff, fick speltid.

 

Målskyttar för Värnamo mot FFF var anfallarna Paulo Marcelo och Pär Cederqvist. Även om det bara handlade om en träningsmatch, var segern välkommen för Värnamo som bara vann en match under vårsäsongen.

-Vi behöver all positiv energi vi kan få.

 

Hur såg matchen ut mot Falkenberg?

-Vi hade mycket boll. De gjorde 0-1 i sjätte matchminuten på en klassisk Falkenbergskontring. Men vi deppade inte ihop och körde på. Vi kvitterade till 1-1 som stod sig i halvtid. Vi var det bollförande laget i princip hela matchen och ”PC” (Pär Cederqvist) gjorde 2-1. Han hade också ett friläge senare. Falkenberg hade bara en hundraprocentig målchans förutom målet och slutresultatet speglar matchen. Synd bara segern inte gav tre poäng, skrattar Roar förstås väl medveten om poängen med att det snarast måste börja ramla in för att kunna närma sig lagen ovanför och klättra i tabellen.

-Ju fortare vi börjar vinna så ökar det chanserna.

 

Närmast ovanför i tabellen ligger Gefle IF FF som är sex poäng före Värnamo. På kvalplats återfinns IK Frej Täby och Varbergs BoIS FC, medans Landskrona BoIS parkerar på rätt sida kvalstrecket. Samtliga tre lag är åtta poäng före Värnamo.

 

Men Roar vill inte se för högt upp i tabellen utan tar ett steg i taget.

-Vi ligger sist och kan inte blicka längre än att först börja vinna matcher och komma i kontakt med Gefle. Sedan, om vi kommer i kontakt med dem, gäller det att få kontakt med kvallagen. Man kan inte blicka längre än att ta ett steg i taget.

 

Vårepilogen vann Brage med 3-2 på Finnvedsvallen i en närmast osannolik tillställning, där Simon Alexandersson avgjorde på stopptid, när Värnamo jagade ett segermål.

-Det var en j-a käftsmäll för oss. Vi trodde vi var hemma med en poäng men med sista sparken smällde de till det för oss. Över nittio minuter kändes det helt obegripligt att vi kunde förlora. Vi hade accepterat en poäng och att vi hade gjort en bra insats, men nu blev vi av med allt.

 

Resultatet var på sätt och vis symptomatiskt hur vårsäsongen sett ut för Värnamo.

-När jag åkte hem efter matchen, så tänkte man att det är på detta vis våren har varit, säger en luttrad Roar med ett skratt.

 

Matchen på lördag blir en intressant kraftmätning, med två lag som till vissa delar har samma spelidé.

-Jag räknar nog med att de kommer att ha lite mer bollinnehav, men det är vår styrka med. Och jag har väl inte tänkt att de ska ha bollen hela tiden, skrattar Hansen.

 

Något som också är att ta hänsyn till är den eventuella starka värmen.

-Det är en faktor även om det är lika för båda lagen. Men de är vana med sitt konstgräs. Och av erfarenhet vet jag att det är ännu varmare på konstgräs. Vi får se vilket lag som hanterar det bäst.

 

Den mörka våren är historia för Värnamo och Roar ser fram emot hösten med tillförsikt trots det utsatta tabelläget.

-Det ska bli roligt att det börjar igen. Vi har en jätteutmaning framför oss. Men vi har femton chanser med start på lördag.

 

Värnamo får klara sig utan Alexander Henningsson som är varningsavstängd.

 

Matchen startar 16:00 och biljetter köper ni via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/ där ni kan ta del av ett ”gå 2 för 1” erbjudande till lördagens match.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.